päivitetty 22.4.2017

VUODEN 2017 ASKELKISA JÄLLEEN 1.-15.9

Kuka tai ketkä keräävät jälleen keräävät eniten askelia kahden viikon aikana? Löydät meidät myös FB:stä ja twitteristä #askelkisa.

Ilmoittaudu joko joukkuekisaan tai henkilökohtaiseen kisaan. Muistathan, että myös paras joukkuenimi palkitaan. Viime vuonna palkinnon voitti "Tassua toisen eteen"-joukkue.

Ilmoittaudu #Askelkisaan 

 

Mikä on hyvä määrä askelia päivässä?

Terveyden kannalta vähimmäistavoitteena pidetään 7 000 askelta päivässä, mutta mitä lähemmäs 10 000 askelta päivässä pääsee, sen parempi myös kunnon kannalta. Puolen tunnin päivittäinen kävely vastaa noin 4 000 askelta. (Käypähoitosuositus)

Miten tiedän kuinka monta askelta olen kerännyt päivässä?

Alkuun kannattaa käyttää aikaa siihen, miten löytää itselle helpoin tapa laskea päivittäiset askeleet. Mitä helpomman tavan itsellesi löydät sitä todennäköisempää liikkumisesi on. 

Voit laskea päivittäiset askeleleesi monella tavalla:

1. Arvioi askelpituutesi kävelemäsi määrän perusteella. 

Keskimääräinen askelpituus on n. 70 cm. Jos kävelet 2 km, askelia kertyy 1 400 kpl. Tarkan askelpituuden voit arvioida pituutesi perusteella: 

naisilla se on 0,413 x pituus ja miehillä 0,415 x pituus. Jos 172 cm pitkä nainen kävelee 7,1 km, hän kerryttää samalla 10 000 askelta eli 0.413 x 72 cm.

2. Käytä askelmittaria tai aktiivisuusmittaria. 

Askelmittareita saa edulliseen hintaan kaikista isoimmista marketeista. Aktiivisuusmittareita löytyy monen marketin ja urheilukaupan valikoimasta.

3. Älykännykän omistajan kannattaa ladata helppokäyttöinen laskurisovellu App storesta tv. kuten Askelmittari-Accupedo, Sporstracker, Pedometer jne. 

Sovelluksia löytyy moneen makuun ja käyttöön. Vaikka kännykkä olisi taskussa, esim. Accupedo laskee askeleet liikkeestä. Ainoa muistettava asia on se, että muistat laittaa sovelluksen käyntiin, kun lähdet liikkeelle! 


Palautteita vuoden 2016 #askelkisaan osallistuneilta 


”Osasittepa valita hienot viikot LIIKKEELLE teemaviikoiksi. Ihania aurinkoisia päiviä, niin mikä oli askeltaessa. Tämän viikon aikana tietenkin golfkenttä kutsui päivittäin. Tällä viikolla kävelin myös sauvojen kanssa. Näillä keleillä ei viihdy sisällä, himo mennä ulos ja näin askelia kertyy. Kotisiivousta ehtii tehdä sateellakin Nyt on niin “ tyttömäinen “ olo.   -Heini M.

”Kiitos kivasta kisasta!"  -Päivi M.

"Toivomus ensivuodeksi, jotta saisi lisää myös veteraaneja mukaan. Veteraaneille oma sarja, täysin mahdotonta pystyä nuorempien määriin. Se voisi kannustaa yrittämään. Meillä likat yritti lisätä kävelyä vaikka tiesivät ettei näillä tuloksilla pärjää. Kuitenkin halutaan olla mukana ja onhan tämä myös loistava yhteistyön muoto jota voi markkinoida meidän eläkeläisille." - Hannele P.

"Tämä on mielenkiintoistakin ja nyt kun on itsekin seurannut tässä viikon miten omat askeleet kertyvät, niin kyllä siinä saa istumatyöläinen töitä tehdäkin, ei ne askeleet itsestään kerryJ On myös hyvä huomata mikä on huonoimman ja parhaimman päivän ero askeleissa, eli kun on töissä ja kyläilee niitä ei kerry oikeastaan mitään tai sitten kun on koko päivä aikaa liikkua. Hienoa tässä on, kun näkee toisten tuloksia, että miten paljon niitä askeleita voi tosiaan tulla, niin haastaa itseään vain parempaan suoritukseen. Kivointa on se, kun saa työporukan kanssa tehtyä jotain yhdessä ja tsempattua toisiamme :).Kiitos vaan, tämmöisiä kisailuja lisää, nää on hyviä ja lisää liikuntahaluja. Aurinkoisin terveisin, Satu "

"Kehitysehdotus seuraaviin kisoihin: Hieman enemmän kirjaamisaikaa, nyt kun olin loppuviikon reissussa, niin askeleet unohtui ilmoittaa… Tai toinen kehitysehdotus: Facebook-tapahtumassa / sähköpostilla muistutus ennen viimeistä kirjaamispäivää. Kiva idea tämä askelkisa! Ainakin meidän työpaikalla se herätti keskustelua ja ideointia miten arkeen saa lisää askelia!" -Anu

Kiitämme palautteista ja kommenteista! Mukavaa on ollut yhdessä askeltaa ja rakentaa liikunnallisempaa Suomea vuodelle 2016


Vuonna 2016 #askelkisaan osallistui lähes 400 askeltajaa syyskuussa 1.- 15.9.2016
välisenä aikana. 
Ole sinäkin mukana askeltamassa ja lisäämässä hyvinvointia elämään jälleen ensi vuonna 2017!
Voit osallistua joko henkilökohtaiseen kisaan 
tai
4 hengen joukkueessa, miten sinulle sopii parhaiten.


Lue juttu Askelkisasta

Askelkisan voittajoukkue saa kiertopalkinnon. Vuonna 2016 osallistuneiden joukkueiden kaikki jäsenet ovat automaattisesti mukana Liikkeelle!- kampanjan palkintoarvonnoissa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.



Askelkisa on osa Liikkeelle! kampanjaa