11
TUL:n hallitus on valinnut liiton pääsihteeriksi yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon ja lastentarhanopettajatutkinnon suorittaneen Risto Korpelan (53). Korpela on toiminut muun muassa Suomen Golfliiton toiminnanjohtajana ja Hämeenlinnan Pallokerhon eri organisaatioissa, viimeksi HPK-Liiga Oy:n toimitusjohtajana.
  

Korpelan oma jääkiekkoilijaura käynnistyi juniorivuosina Savonlinnan Pallokerhossa, mistä hän siirtyi HPK:hon vuonna 1986. Palkintokaapissa on SM-pronssimitali vuodelta 1991. 

TUL:n liittokokouksessa voimakkaasti esiin nostettu matalan kynnyksen harrasteliikunta ei ole huippu-urheilun parissa toimineelle Korpelalle vieras asia.

- Kiitän TUL:n hallitusta valinnastani. Otan tehtävän vastaan nöyrin mielin ja erittäin innostuneena. Strategian mukaisesti liiton merkittävimpiä tehtäviä on edistää matalan kynnyksen liikuntaa kaikille. Omasta näkökulmastani erityisesti lasten ja nuorten aktivoiminen liikunnan pariin on erittäin tärkeää. Olenhan peruskoulutukseltani alun perin lastentarhanopettaja, Korpela sanoo.

Korpela pitää tärkeänä yhteistyötä muiden liikuntaa edistävien järjestöjen ja tahojen kanssa.

- Erityinen huoli on saada ihmiset liikkumaan. Sillä on suuri merkitys kansanterveydenkin perspektiivistä. Tässä työssä TUL:n rooli on erittäin merkittävä. Suurin työ tehdään seuratasolla. Sitä työtä tulee kehittää muuttuvassa maailmassa, Korpela sanoo.

TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomen mukaan TUL saa Risto Korpelasta taloudenhoitoon, henkilöstöhallintoon ja markkinointiviestintään erikoistuneen pääsihteerin, jolla on vahva osaaminen tehtävän hoitamiseen. 
 
- Kansainvälistä tapahtumajärjestämiskokemusta on hän saanut esimerkiksi nuorten jääkiekon MM-kilpailujen järjestelytoimikunnassa vuosina 1998 ja 2004. Tapahtumakokemusta tarvitaan TUL:n 100-vuotisjuhlien järjestämisessä vuonna 2019, Suomi sanoo. 

TUL on Suomen suurimpia kansalaisjärjestöjä, johon kuuluu yli 900 urheiluseuraa, joissa on lähes 240 000 jäsentä. TUL:n toiminnan painopiste on matalan kynnyksen harrasteliikunnan edistäminen tasa-arvoisesti kaikille. TUL:llä on 22 työntekijää, joista 12 alueilla ja piirijärjestöissä toimivia aluevastaavia.