08


Valtakunnallinen veteraanien kulttuurikatselmus järjestään Tampereella tulevana viikonloppuna             11.-12.11.2017. Pyynikin palloiluhallissa ja Tampereen Puistotornissa Hämeenpuistossa. Katselmukseen kokoontuu yli 600 osallistujaa. Osallistujia on yli 30 paikkakunnalta.

Suomen Työväen Urheiluliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Eläkeläiset, Suomen Työväen Musiikkiliitto ja Työväen Näyttämöiden liitto ovat yhteistyössä järjestäneet vuodesta 2011 alkaen joka toinen vuosi veteraanien valtakunnallisen kulttuurikatselmuksen. Tällä kertaa katselmuksen järjestäjänä on TUL:n Tampereen piiri.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kulttuurin harrastaminen on iäkkäiden ihmisten terveyden vaalimisen kannata yhtä tehokasta kuin ohjattu liikunta. Kulttuuria voi harjoittaa joko yksin tai yhdessä toisten kanssa, mutta yhdessä harrastaminen tuottaa parhaimman hyödyn.                                 

Katselmukseen osallist
umisen kynnys on pidetty mahdollisimman matalana niin kustannusten, lajivalikoiman kuin tilojenkin suhteen. Näin se palvelee myös niitä ikäihmisiä, joilla ei muutoin ole mahdollisuuksia osallistua vastaavanlaisiin tapahtumiin. 

Tapahtumapaikat ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Sekä Pyynikin palloiluhallissa että Tampereen Puistotornissa pidetään tapahtuman avaukset lauantaina klo 11.30. Pyynikin palloiluhallissa on lauantaina tanssi- ja ohjelmakokonaisuudet klo 11.45-15.30. Katselmuksen musiikki- ja lausuntalajit järjestetään Puistotornin tiloissa lauantaina klo 12-16 ja karaokea lauletaan ravintola Teatterikulmassa lauantaina klo 16.30 alkaen.

Katselmuksen parhaat palat esiintyvät loppunäytöksessä, joka järjestetään sunnuntaina 12.11. klo 13.00 Pyynikin palloiluhallissa. Tapahtuman suojelijana toimii teatterineuvos Eila Roine.

Tiedustelut:
Jukka Nieminen, TUL
Toiminnanjohtaja, Tampereen piiri
 045 7730 2122