Syysretki
Alkamisaika: 9. syyskuuta 2017 10:30
Päättymisaika: 9. syyskuuta 2017 16:00
Paikka: Eura
Tapahtuman tyyppi:
Tapahtuma
Järjestö: TUL:n Satakunnan piiri
Kuvaus:
TUL:n Satakunnan piirin naisjaosto järjestää syysretken, joka kunnioittaa Suomi 100-juhlavuotta tutustumalla Euran historiaan. Retki on kaikille avoin.
Historian ja kulttuurin lisäksi ohjelmassa tietoiskuja terveydestä ja hyvinvoinnista.

Ohjelma
klo 10.30 Yhteiskuljetus lähtee Porista
klo 11.30 Erishistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme
klo 13.00 Suontaustan museo, lounas seisovasta pöydästä ja kahvit, opastettu kierros museoalueella
n. klo 16.00 Lähtö takaisn Poriin

Suontaustan museo - suun ja silmän aarreaitta
Suontaustan museo kuljettaa tunnelmaa menneille aikakausille. Museoalueen talonpoikaisen kodikkuuden, museon kokoelmien ranskalaisen sulouden ja tsaarillisen charmin sekä taitavasti toteutetun tarjoilun luvataan tekevän kaikenlaisista kokoontumisista muistoissa säilyvän.

Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme
Naurava lohikäärme on Suomen ensimmäinen esihistorian opastuskeskus, jonka toiminta-ajatuksena on kertoa elämyksellisesti Euran esihistoriasta, erityisesti paikkakunnan rikkaasta viikinkiajasta (800-1050 jKr.). Näyttelytiloissa on alkuperäisiä esinelöytöjä sekä erilaisia kopioita. Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla itse erilaisia muinaistekniikoita. Myös näytteillä oleviin esinekopioihin ja tekstiileihin saa koskea. Myymälässä on pääasiassa lähialueen käsityöläisten valmistamia, Euran esihistoriaan liittyviä tuotteita, mm. koruja, saviastioita, juomasarvia, tekstiilejä, lautanauhoja ja taljoja sekä Euran esihistoriasta kertovaa kirjallisuutta.

Osallistumismaksu
Retkeilypäivän osallistumismaksu on 40 €/hlö, sis. kaiken ohjelmassa olevan.

Yhteiskuljetukseen pääsee mukaan myös matkan varrelta ilmoittamalla. Omalla autolla/kimppakyydeillä tulevilla on mahdollisuus hakea matkakorvausta (0,27 €/km).

Ilmoittautuminen
Sitovat ennakkoilmoittautumiset pe 25.8.2017 mennessä sekä lisätiedot: TUL:n Porin toimisto, puh. (02) 630 6900, tiedotus(@)tulsatakunta.com (poista sulut)

Tervetuloa!

Esite
Toistuvuus: Kertaluonteinen tapahtuma
Tärkeys: Normaali

Merkinnän lisäsi kalenteriin Heli Malja   8. toukokuuta 2017