Hiihdon päävalmentaja Mauri Repo

TUL:n hiihdon päävalmentajana toiminut Mauri Revolla oli merkittävä rooli paitsi TUL:n valmentajana myös valmentajien kouluttajana ja materiaalien tekijänä.

Mauri esitteli itsensä TUL-Valmentaja-lehdessä 1/1980 seuraavasti:

Mauri Repo

Henkilötiedot:

Syntynyt 31.1.1945 Konginkankaalla
Vaimo ja yksi tytär
Liikunnan lehtori ja oto-valmentaja, hiihdon päävalmentaja, 1.3.jälkeen Jyväskylän kaupungin liikuntatoimenjohtaja

Seura: Lahden Kaleva

Oma ura:
Olen harrastanut lähes kaikkia urheilu muotoja vähäisessä määrin,hiihdossa akateemisissa SM-kisoissa 3., yhdistetyn SM:ää ja PM hopea viestissä ja yhdistetyssä 4:s.

Edustajana kaksi kertaa akateemisissa MM-kisoissa, joskaan ei mainittavampaa menestystä. Oma urheilu jäänyt opiskelun ja valmentajatehtävien takia taka-alalle, valmentajatehtävät seuravaImentajana alkoivat jo 18-vuotiaana.

Innostus valmennukseen:

Kun jo varsin nuorena kävi ilmi, että terveys ei kestänyt kovempaa harjoittelua ja urheilu oli “henki ja elämä”, niin luonnollisena seurauksena 18-vuotiaana alkaneen Liikunnalla opiskelun yhteyteen sopi valmentajana toimiminen mainiosti.

Valmentajakoulutus:

V. 1963-66 suoritettu tutkinto Jyväskylässä liikunnalla antoi hyvän pohjan itseopiskelulle, jota ovat myöhem‘min täydentäneet TUL:njatkoseminaarit, opintomatka DDR:ään heti valmistumisen jälkeen ja myöhempi matka Neuvostoliittoon, lisäksi mukana olo Olympiakomitean

A-valmentajakoulutuksessa vuodesta 72 lähtien on tuonut arvokasta tietoa. Lisäksi tärkeä on ollut TUL:n omien valmentajien yhteistyö ja keskustelut varsinaisten valmentajakoulujen ulkopuolella.

Kirjallisten töiden yhteydessä haettu uusi tieto on vahvistanut myös. Kirjalliset työt:

Seuravalmentajien perustiedot (päätoimittajana 1973)
Hiihdonlajiopas (päätoimittajana 1974)
Valmennuksenpsykologia 1
Hiihdon nuortenlajiopas (yksi toimittaja)
Hiihdon lajiopas uusittu painos(1979)

Valmennusryhmä:
Olen TUL:n hiihdon päävalmentaja ja vastaan liiton A-ja B-valmennusryhmien valmennuksesta ja leirien vetämisestä. Liiton tämän vuoden A-(olympiavalmennusryhmästä) oli henkilökohtaisessa valmennuksessani 6:sta hiihtäjästä 4.

Yhteistyössä nuorten valmentajan Jouko Elijoen kanssa vastuu koko TUL:n hiihdosta valmennuksen ja koulutuksen osalta.

Työläisurheiluvalmentajien 1:n puheenjohtaja.

 

Mauri Revon muistokirjoitus TUL-lehdessä 2/2002