Kansainvälinen toiminta

TUL on Kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n jäsenjärjestö. CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur / International Workers and Amateurs in Sports Confederation) on perustettu vuonna 1913 Ghentissä Belgiassa. Siihen kuuluu 44 jäsenjärjestöä 35 maassa ja neljässä maanosassa. Jäsenjärjestöissä on maailmanlaajuisesti noin 230 miljoonaa henkilöjäsentä. TUL on yksi CSIT:n jäsenistä ja hallituksen jäsenenä on TUL:n 2. varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi.
Tavoite on toimia eri puolilla maailmaa vaikuttavien jäsenjärjestöjen yhdyssiteenä. Edistää työtätekevien ja heidän perheidensä sekä työttömien liikunnan ja vapaa-ajan harrastuksia ja
niiden yhteiskunnallisia edellytyksiä.

CSIT järjestää mestaruuskilpailuja parissa kymmenessä lajissa. Vahvimpia lajeja ovat muun muassa paini, lento- ja jalkapallo, tennis, judo, pöytätennis, shakki, yleisurheilu ja uinti. TUL on menestynyt hyvin CSIT:n mestaruuskilpailuissa.

Useamman lajin yhteiset Maailmankisat järjestettiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 2008 Italian Riminissä. Heinäkuussa 2010 isäntäkaupunkina oli Tallinna ja CSIT:n kolmannet Maailmankisat järjestettiin kesäkuussa 2013 Varnassa Bulgariassa.

Kolmansissa Maailmankisoissa oli ensimmäistä kertaa mukana viisitoista lajia eli yleisurheilu, koripallo, jalkapallo, futsal, voimistelu, judo, karate, paini, uinti, petankki, tennis, pöytätennis, lentopallo, beach volley ja shakki. Neljännet Maailmankisat järjestettiin 7.-14.6.2015 Italian LIgnanossa. 13.-18.2017 tapahtuma pidettiin Latvian Riiassa. 

Kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n neljännet Maailmankisat oli menestys TUL:n urheilijoille. Toimittaja Hannu Saarinen on tehnyt videokoosteen, joka näkyy tästä linkistä.

Järjestön korkein päättävä elin on joka kolmas vuosi kokoontuva edustajakokous eli kongressi. Niinä vuosina, jolloin kongressia ei järjestetä, kokoontuu yleiskokous. Käytännön työtä johtaa hallitus, jonka alaisuudessa toimii 16 lajikomissiota. TUL:sta lajikomissioihin kuuluu Markku Kosonen sihteerinä shakkikomissiossa, Mika Vuori puheenjohtajana painikomissiossa ja Antti Kempas toisena sihteerinä yleisurheilukomissiossa.

Keskeiset yhteistyötahot ovat KOK, ICSSPE, GAISF, WHO, ILO ja Sosialistinen Internationaali.

Tästä linkistä CSIT:n sivuille
Katso tästä CSIT:n esittelyvideo the colours of CSIT (englanti)
CSIT:n Maailmankisat järjestettiin 2015 Italian Lignanossa. Virallisille nettisivuille pääset tästä
CSIT Anniversary Festschrift-Book Order Template. CSIT historia juhlakirja tilattavissa: englanniksi ja ranskaksi