Lapset ja nuoret

Nuorisovaliokunta toteuttaa TUL:n strategian ja tavoitteiden mukaista lasten ja nuorten liikunta- ja kulttuuritoimintaa.

Nuorisovaliokunnan vastuualueeseen kuuluvat leiritoiminta, koulutus, kansainvälinen nuorisotoiminta, TUL:n tuottamien lasten ja nuorten liikunta-aineistojen uudistaminen ja markkinointi, TUL Joy Games –nuorisotapahtumaketju ja Halisko-toiminta.

Nuorisovaliokunta pitää yhteyttä TUL:n alueiden, piirien ja seurojen nuorisojaostoihin, sekä ohjaajiin että valmentajiin aktivoiden heidän toimintaa. Yhteistyötä tehdään suomalaisten lapsi- ja nuorisojärjestöjen sekä SAK:n nuorisovaliokunnan kanssa.

Alueiden ja piirien nuorisotyön aktivointi 

Nuorisovaliokunta järjestää yhteisen neuvottelupäivän piiri- ja alueaktiiveille. Nuorisovaliokunnan jäsenet osallistuvat piirien ja alueiden järjestämiin nuorisotapahtumiin.

Koulutus

Nuorisovaliokunta järjestää leiriohjaaja ja ohjaajakursseja, sekä nuoret päättäjät –koulutusta yhteistyössä alueiden, piirien ja seurojen  kanssa. Nuorisovaliokunta tuottaa koulutusmateriaalia yhdessä seurapalveluvaliokunnan ja kouluttajien kanssa.

Kulttuuritoiminta

TUL:n Taidetapahtuma ja disco- ja showtanssin avoimet TUL:n mestaruuskilpailut kuuluvat valiokunnan toimialaan.

Leiritoiminta

TUL:n alueet ja piirit järjestävät lasten ja nuorten leirejä läpi vuoden painottuen kesäaikaan. Leirien kestot vaihtelevat viikonloppuleiristä viikkoon. Näistä lisätietoja saat piirien www-sivuilta.

Nuorisovaliokunta toteuttaa yhteistyössä SAK:n Nuorisovaliokunnan, SAKKI ry:n, Nuorten Kotkien ja Kisakeskuksen kanssa valtakunnallisen Pohjantähti-perheleirin Kisakeskuksessa.

Kansainvälinen toiminta

Nuorisovaliokunta on aktiivisesti mukana kehittämässä CSIT:n nuorisotoimintaa yhteistyössä muiden jäsenmaiden kanssa.

 

Palkitsemiset

Nuorisovaliokunta palkitsee vuosittain nuoritoimijan ja nuorisotoimijan. Haku käynnistyy 1.10. ja päättyy 30.11. Vapaamuotoiset hakemukset on toimitettava TUL:n nuorisovaliokunta/Jarkko Tenkula, Keskuskatu 17 b17, 60100 Seinäjoki tai sähköpostilla jarkko.tenkula(at)tul.fi. Myöhästyneitä (postileima/pv. emailissa) ei oteta käsiteltäväksi. 

Tästä linkistä pääset tekemään ehdotuksesi sähköisellä lomakkeella.