14.3.2017

TUL:n perinteinen aprilliristeily kerää myös nuoria toimijoita mukaan. Nuorille ei ole erityisesti keksitty omaa tekemistä, vaan he osallistuvat seminaareihin muiden osallistujien mukana. Nuoret toki verkostoituvat ilman suurempaa ohjausta ja keksinevät keskenään hyvää yhteistä tekemistä. Risteilylle voi kysellä vielä viime hetken paikkoja Kaisa Nybergiltä kaisa.nyberg(at)tul.fi 

10.3.2017

TUL:n läntisen alueen leiri keräsi alueen nuorisotoimijoita ja leiriläisiä yhteen Sauvon upeisiin maastoihin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Leirin teemana oli tällä kertaa sirkus. Kesäleirien ajankohdat ilmestyvät piakkoin kalenteriin. Uutuutena on mukana Oulun seudulla järjestettävä leiri kesäkuun alussa.

9.2.2017

Nuoret päättäjät koulutukseen osallistuu kolmetoista nuorta. Heistä seitsemän on TUL:n läntiseltä alueelta, neljä eteläiseltä alueelta, Järvi-Suomesta ja pohjoiselta alueelta osallistuja yksi kummastakin. Kurssilaisista seitsemän osallistuu Riiassa pidettävään "Youth in action" - seminaariin. Lähtijöiden hyvää henkeä ja asennetta kuvaa sekin, että he laittavat itsensä likoon myös minifutis areenalla viikon aikana.

8.2.2017

TUL Joygames -tapahtuma keräsi Kemiin ilahduttavan määrän osallistujia. Tapahtuman lajit olivat ryhmätanssi, uinti, yleisurheilu, hiihto ja paini. Viikonloppuna juhlittiin myös Lapin piirin 70 v. juhlia. Oheistapahtumista vesidisco oli tosi suosittu. Tapahtuma oli kansainvälinen, sillä yleisurheilukilpailut oteltiin Haaparannassa ja painissa oli osallistujia Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Seuraava Joygames -tapahtuma järjestetään Seinäjoella lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Tervetuloa !

1.2.2017

TUL:n nuorisovaliokunta järjestää neljännen Nuoret Päättäjät -koulutuksen seurojen nuorille toimijoille. Koulutuksen kesto on vuoden mittainen. Koulutuksessa läpikäydään seura- ja järjestötyön arkea. Koulutuksen ajankohdat ovat 22.-23.4. Kisakeskus, 10.5. Helsinki, 23.-24.9. Turku ja 4.11. Helsinki. Koulutuksen aikana on mahdollisuus osallistua 13.-18.6. pidettävään Youth in action -konferenssiin Riikassa CSIT:n maailmankisojen yhteydessä.

Koulutukseen valituille tulee sähköposti-ilmoitus koulutukseen pääsystä 3.2.2017 mennessä.

31.1.2017

TUL:n päivän juhlassa palkittiin ansioituneita urheilijoita ja seuratoimijoita. Tilaisuudessa palkittiin myös TUL:n nuorisovaliokunnan esityksen mukaisesti vuoden nuorena toimijana Taija Luoma Seinäjoen Sisusta ja vuoden nuorisotoimijana Tomi Kotoneva samasta seurasta. Seura on erinomainen esimerkki laaja-alaisesta toiminnasta, sillä vuoden urheilijana palkittu Benedek Olah edustaa myös Seinäjoen Sisua kotimaan kisoissa.

Vuoden 2017 palkinnot jaetaan vuoden kuluttua. On siis aika viestiä tietoa eteenpäin. Hakuaika on 1.10.-15.11.2017. Kotisivuille tulee hakulinkki, jota kautta voitte tehdä esityksiä TUL:n nuorisovaliokunnalle.