04.04.2018

TUL:n nuorisovaliokunta järjestää Kisiksessä 21.-22.4. nuorten ohjaajille virkistys ja virikepäivät. Ohjelmassa on jousiammuntaa, seinäkiipeilyä, frisbeegolia ja erilaisia mailapelejä. Ilmoittautumiset jarkko.tenkula@tul.fi mahdollisimman nopeasti. 


TUL:n nuorisovaliokunta kokoontuu vuoden toiseen kokoukseensa samaisena viikonloppuna 22.4. Jos sinulla tai seurallasi on terveisiä valiokunnalle, niin ole ystävällinen ja ota yhteyttä. Liikutetaan nuoria yhdessä.

09.01.2018

TUL:n nuorisotoiminnan starttitapahtuma on Tampereella 20.1.2018 klo 11.00 - 15.30. Ohjelmassa on ajankohtaista asiaa TUL rintamalta, mutta päivän avaa 11.15 viestintäasiantuntija Terhi Meriläinen. Hänen johdollaan perehdymme sosiaalisen median käyttöön viestinnän välineenä. Ilmoittautumiset jarkko.tenkula@tul.fi ja lisätiedot 044-3555919

14.11.2017

Uusi nuorisoinfo on ilmestynyt. Voit lukea sen tästä. Vielä on aika ilmiantaa vuoden nuoria toimijoita. Jos seurassasi on hyviä nuoria seura-aktiiveja on sinun tehtäväsi ilmiantaa hänet. TUL:n hallitus palkitsee vuosittain nuorisovaliokunnan esityksestä kaksi nuorta aktiivia. Palkitseminen tapahtuu 26.1.2018 TUL:n päivän juhlassa.

04.11.2017

Nuoret Päättäjät kokoontuvat viimeiseen tämän vuoden tapahtumaan TUL:n toimistoon. Aiheena on viestintä ja markkinointi sekä urheilun eettiset kysymykset. Paikalla on luennoitsijoiden lisäksi TUL:n pääsihteeri Risto Korpela. Seuraava Nuoret päättäjät haku käynnistyy syksyllä 2018. Kannattaa seurata ilmoittelua.

Nuoret päättäjät ovat vielä framilla Jyväskylän seurapäivillä marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Kannattaa ilmoittatutua.

03.11.2017

Vuoden nuori toimija ja nuorisotoimija ovat hakussa. Jos seurassasi tai naapuriseurassa on kriteerit täyttävä nuori, niin ilmianna hänet. Haku tapahtuu TUL:n sivulla olevalla lomakkeella.

26.10.2017

TUL Joygames on vallannut Seinäjoen. Tulevana viikonloppuna urheillaan, liikutaan ja harratsetaan kulttuuria Seinäjoella seitsemän lajin ja muutaman oheistapahtuman voimin. Tapahtuma sai lentävän startin tänään torstaina Maila on kaveri -tapahtumassa, kun TUL Joygames ja Mailapelien liitto löivät kättä ja liikuttivat paikallisia koululaisia yhdeksän luokan verran. 

Tapahtuma jatkuu huomenna kahden lasten konsertin verran ja lauantaina aloitetaan kisat. Suurimman huomion saa disco- ja showtanssi kilpailut, joissa nähdään kaikkiaan 48 esitystä. Sen lisäksi lauantaina on luvassa karatea, shakkia ja painonnostoa. Sunnuntaina jatketaan futsalin ja jalkapallon parissa.

Voit seurata tapahtumien kulkua www.tuljoygames -sivustolla ja tjg facebookissa. Kannattaa käydä tykkäämässä ja olet ajan hermolla.

25.10.2017

Neljäs nuoret päättäjät koulutus Helsingissä pidetään 4.11. Ohjelmassa on viestintää ja markkinointia, urheilun eetiikkaa ja TUL infoa. Paikalla on myös TUL:n pääsihteeri Risto Korpela. Nuoret päättäjät -koulutus loppuu tämän vuoden osalta tähän, mutta jatkoa on luvassa.

TUL:n nuorisovaliokunta etsii jälleen nuoria toimijoiota, jotka ovat onnistuneet tekemään seuroissaan hyviä töitä ja parantamaan seuran toimintaa. TUL:n verkkosivuille tulee ensi viikolla lomake, jolla voit esittää palkittavaksi sinun mielestäsi sitä oikeaa nuorta tai nuorten kanssa töitä tekevää turvallista ohjaajaa omassa tai naapurin seurassa.

21.09.2017 

Sauvossa pidetään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna lasten ja nuorten leiri Disney -teemalla. Leiri on suunnattu 7-13 vuotiaille. Ohjelmassa on monenlaista hubailuaja luonnossa liikkumista. MItähän kaikkea mahtaa matkassa olla mukana...Hinta ainoastaan 50 euroa. Tuu mukaan! esite

23.5.2017

Kotkassa järjestettiin leirihjaajakurssi sunnuntaina 21.5. Paikalla oli konserttisalin sauna- ja kerhotiloissa kolmetoista aktiivista kurssilaista. Seurojakin oli neljä paikalla Popinniemen Isku, Voikkaan Viesti, Rajamäen Kehitys ja Karhulan Urheilijat. Koulutuksessa läpikäytiin leirielämän aakkoset aasta ööhön. Aikataulutuksen kanssa meinasi tulla haasteita ryhmän aktiivisen keskustelun ja osallistumisen ansiosta. No se oli posittivinen ongelma tai haaste kouluttajille, jotka saivat hyvää paulautetta kurssilaisilta. 

Leirohjaajakurssin läpikäyminen antaa toi9mintavarmuutta ja lisää osaamista leirien järjestämisessä. TUL:n piirien ja seurojen leireillä on useimmiten aikuiset ja koulutetut leiriohjaajat. Jos sinun leirilläsi ei vielä sellaisia ole, niin voit ottaa yhteyttä ja järjestetään sinunkin seurallesi oma leiriohjaajakurssi.

23.5.2017

TUL:n nuorisotoiminnalla oli kiiruinen viikonvaihde, kun pidettiin Nuoret päättäjät -koulutuksen toinen osa keskustoimistolla. Koulutuksen aiheena oli TUL organisaationa, tapahtumien järjestäminen ja niiden markkinointi. Pääosassa koulutuksessa olivat nuoret itse ja heitä vauhdittivat työskentelyssä Kataja Basketin tj Riku Tapio ja TUL:n vs. nuorisotoimen johtaja Jarkko Tenkula. Päivän tavoitteena oli antaa järjestämisen ja uskaltamisen eväitä tapahtumien järjestämiseen myös oman seuran ulkopuolella.
Opiskelijoiden etätöissä läpikäytiin TUL:n nuorisotoiminnan sisältöjä ja tavoitteita sekä meidän unelmien seuraa, jota nuodet valmistelevat verkkotyönä.

Nuoret päättäjät koulutus jatkuu syksyllä Turussa, jolloin aiheena on seuratyö. Ohjelmassa on mm. tutustumista kolmeen erilaiseen paikalliseen seuraan ja niiden toimintaan, Turun kaupungin liikuntatoimeen, opiskellaan seuratoiminnan perusteet ja saadaan valtiovallan infopaketti tulevista seuratuki hausta ja muista tukimahdollisuuksista.

27.4.2017

Nuoret päättäjät -koulutus käynnistyi vauhdikkaasti Kisiksessä 22.-23.4. Koulutukseen osallistuu kaksitoista innokasta nuorta seura-aktiivia. Ensimmäisen osion keskiössä oli liikunnan organisoituminen. Nuoret päättäjät -koulutuksen seuraava jakso on 20.5. Herttoniemessä TUL:n toimistolla. 

26.4.2017

TUL:n nuorten ohjaajien virkistys- ja koulutuspäivät olivat menestys. Osallistujia oli yli kaksikymmentä ympäri Suomea. Ohjelmassa oli terveysluento, kahvakuulailua, seinäkiipeilyä, frisbeegolfia ja uskaliaimmille oli varattu avantouinti mahdollisuus, jonka yllättävän moni myös hyödynsi. Viikonlopussa oli aika paljon aikaisempien aikojen teemapäivä -henkeä, jossa seurojen ohjaajat tapasivat toisiaan vaihtaen kuulumisia liikunnan ja mukavan yhdessä olon varjolla.

9.4.2017

Aprilliristeily takana päin, koulutustilaisuudet- ja leirit edessäpäin. Sivuillamme on julkaistu Oulun kesäkuussa ja Sauvon heinäkuussa pidettävien leirien kutsut. Nyt kaikki mukaan leireilemään innolla. Kesäleireillä tehdään kaikkea kivaa perinteisen leirielämän lisäksi. Mukana on lajikokeiluja mm. suppailua ja kanootilla melomista. Tutustu esitteisiin ja ilmoittaudu ohjeen mukaan.

6.4.2017

Kevät on toiminnallista aikaa. TUL:n nuorisovaliokunnan järjestämä ohjaajien koulutus- ja virkistyspäivät lähestyvät. Ne pidetään huhtikuun 22.-23. päivinä Kisakeskuksessa. Voit vielä kysellä paikkoja. 
Leiriohjaajakursseja ja leiritoimintaa on tarjolla. Kannattaa seurata niin piirien kuin liitonkin sivuja tarkasti, ettei mene hyvä toiminta ohi suun. Leiriohjaajakursseja on Helsingissä ja Piikkiössä 7.5., Kotkassa 21.5. ja Tampereella 25.5. Ilmoittautumiset päättyvät pari viikkoa ennen koulutuksen alkua. Lisätietoja voit kysellä aluetyöntekijöiltä tai jarkko.tenkula@tul.fi. 

27.3.2017

TUL:n nuorten ohjaajien virkistys- ja koulutuspäiville 22.-23.4. on vielä aikaa ilmoittautua. Ohjelmassa on seinäkiipeilyä, kahvakuulailua, pickleballia ja frisbeegolfia. Kisiksen luonnonkauniit maisemat tarjoavat osallistujille unohtumattomat kokemukset ja voimaannuttaa jaksamaan kesän yli. Hinta ainoastaan 100 euroa täyshoidolla.

14.3.2017

TUL:n perinteinen aprilliristeily kerää myös nuoria toimijoita mukaan. Nuorille ei ole erityisesti keksitty omaa tekemistä, vaan he osallistuvat seminaareihin muiden osallistujien mukana. Nuoret toki verkostoituvat ilman suurempaa ohjausta ja keksinevät keskenään hyvää yhteistä tekemistä. Risteilylle voi kysellä vielä viime hetken paikkoja Kaisa Nybergiltä kaisa.nyberg(at)tul.fi 

10.3.2017

TUL:n läntisen alueen leiri keräsi alueen nuorisotoimijoita ja leiriläisiä yhteen Sauvon upeisiin maastoihin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Leirin teemana oli tällä kertaa sirkus. Kesäleirien ajankohdat ilmestyvät piakkoin kalenteriin. Uutuutena on mukana Oulun seudulla järjestettävä leiri kesäkuun alussa.

9.2.2017

Nuoret päättäjät koulutukseen osallistuu kolmetoista nuorta. Heistä seitsemän on TUL:n läntiseltä alueelta, neljä eteläiseltä alueelta, Järvi-Suomesta ja pohjoiselta alueelta osallistuja yksi kummastakin. Kurssilaisista seitsemän osallistuu Riiassa pidettävään "Youth in action" - seminaariin. Lähtijöiden hyvää henkeä ja asennetta kuvaa sekin, että he laittavat itsensä likoon myös minifutis areenalla viikon aikana.

8.2.2017

TUL Joygames -tapahtuma keräsi Kemiin ilahduttavan määrän osallistujia. Tapahtuman lajit olivat ryhmätanssi, uinti, yleisurheilu, hiihto ja paini. Viikonloppuna juhlittiin myös Lapin piirin 70 v. juhlia. Oheistapahtumista vesidisco oli tosi suosittu. Tapahtuma oli kansainvälinen, sillä yleisurheilukilpailut oteltiin Haaparannassa ja painissa oli osallistujia Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Seuraava Joygames -tapahtuma järjestetään Seinäjoella lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Tervetuloa !

1.2.2017

TUL:n nuorisovaliokunta järjestää neljännen Nuoret Päättäjät -koulutuksen seurojen nuorille toimijoille. Koulutuksen kesto on vuoden mittainen. Koulutuksessa läpikäydään seura- ja järjestötyön arkea. Koulutuksen ajankohdat ovat 22.-23.4. Kisakeskus, 10.5. Helsinki, 23.-24.9. Turku ja 4.11. Helsinki. Koulutuksen aikana on mahdollisuus osallistua 13.-18.6. pidettävään Youth in action -konferenssiin Riikassa CSIT:n maailmankisojen yhteydessä.

Koulutukseen valituille tulee sähköposti-ilmoitus koulutukseen pääsystä 3.2.2017 mennessä.

31.1.2017

TUL:n päivän juhlassa palkittiin ansioituneita urheilijoita ja seuratoimijoita. Tilaisuudessa palkittiin myös TUL:n nuorisovaliokunnan esityksen mukaisesti vuoden nuorena toimijana Taija Luoma Seinäjoen Sisusta ja vuoden nuorisotoimijana Tomi Kotoneva samasta seurasta. Seura on erinomainen esimerkki laaja-alaisesta toiminnasta, sillä vuoden urheilijana palkittu Benedek Olah edustaa myös Seinäjoen Sisua kotimaan kisoissa.

Vuoden 2017 palkinnot jaetaan vuoden kuluttua. On siis aika viestiä tietoa eteenpäin. Hakuaika on 1.10.-15.11.2017. Kotisivuille tulee hakulinkki, jota kautta voitte tehdä esityksiä TUL:n nuorisovaliokunnalle.