Halisko -liikuntakerhot

Halisko-liikuntakerhojen toiminta on osa TUL:n ja sen seurojen toimintaa. Niissä järjestettävä toiminta on monipuolista ja osallistujalla edullista. Halisko -liikuntakerhot liikuttavat eri puolilla Suomea 7-12-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Kerhot voivat olla yhteen lajiin keskittyviä tai monilajikerhoja. Tärkeä arvo toiminnalle on niiden helppo saavutettavuus.

Halisko -liikuntakerhoille on saatavilla TUL:n aluetoimistoista erinomaisia liikuntavälinekasseja ja -materiaaleja. Niiden käyttämistä voi kysellä toimistoista. Materiaalikassin voi vuokrata oman seuran käyttöön todella edullisesti. Materiaalipaketteja on kahdenlaisia: puiset, erittäin hyvin ulkotiloihin sopivat materiaalit (seikkailurata) ja näppärästi jääkiekkokassiin pakatut kevyempi rakenteiset materiaalit (palloja, mailoja, frisbeet yms.). Kassin sisältö on todella monipuolinen. Kassin sisällöllä saat vauhtia ja elämää niin päiväkotien kuin alakoulujen liikuntatunteihin. Liikuntavälineet ovat kaikkien vuokrattavissa. Haliskopuiston temppuradan välineistö on suunniteltu yhteistyössä Laptuotteen kanssa (Lappeenrannan Petepu Oy) huomioiden kettyryys, tasapaino, nopeus, kehonhallinta, voima ja liikunnan ilo.

Halisko -hahmon pukua tai itse Haliskoa voi kysellä erinäisiin tapahtumiin liikuttamaan niin perheen pienintä kuin vähän varttuneempaakin liikkujaa.

Halisko-liikuntakoulu toimii tällä hetkellä seuraavissa seuroissa:

Halisko-puisto sisältää:

1) Haliskoportti                                                                             

2) Temppurata  (suunniteltu yhteistyössä Laptuotteen kanssa)

3) Halisko-luontopolku kysymyksineen (soveltuu myös sisätilohin)

4) Askartelupiste

5) Kasvomaalauspiste

6) Haliskojumppa

7) Halisko-maskotti seikkailee jokaisessa puistossa

Temppuratavälineistö sisältää:

säilytyslaatikko/ryömintäputki 1 kpl

tukialustoja eri käyttötarkoituksiin 18 kpl

heitto-/viestikapulat 10 kpl

aitarimat 6kpl

kapulat 6 kpl

aitojen pystypuupareja 12 kpl                                                                                                    

pyöreitä tasapainolautoja 10 kpl

tasapainopuomi 1 kpl

heittotaulu 1 kpl

tandemsuksipari 2 paria