Tiedot arkistokoteloista ja perusohjeita arkistoinnista

Umpinaisiin ja happamattomiin arkistokoteloihin sijoitetaan se aineisto, jonka urheilujärjestö luovuttaa pysyvästi säilytettäväksi Suomen Urheiluarkistoon. Kotelojen päätyyn, kymmenen senttiä yläreunasta kirjoitetaan lyijykynällä järjestön nimi, alareunasta kymmenen senttiä asiakirjaryhmän nimi (pöytäkirjat, toimintakertomukset, kirjeet ym. ks. alla) ja kotelon alareunaan vuosiluvut.

Aineisto järjestetään koteloon vanhimmasta uusimpaan. Aineistosta tulee poistaa muovitaskut ja klemmarit. Sopikaa keskenänne, kuka huolehtii eri asiakirjaryhmien arkistoinnista. Samaa asiakirjaa ei useamman tule arkistoida. Arkistokoteloon sijoitetaan vain pysyvään säilytykseen tarkoitettu aineisto.

Käyttökelpoisimmat ovat A4 kokoiset 10, 8, 6 ja 4 cm leveät arkistokotelot. Koteloita tilataan: Kotelotyö puh. 0207575500 ja sähköpostitse toimisto@kotelotyö.fi

Suojalehtien käyttö, arkistohaarukat

Suojalehtien väliin tulisi sijoittaa useita asiakirjoja. Jokaisen suojalehden päälle tulee kirjoittaa järjestön nimi ja tiedot asiakirjoista! Käyttökelpoisimmat ovat A4 asiakirjoille 300x430 mm taitettu suojalehti. Suojalehtiä voi tilata: Suomen Arkistointikonsultointi puh. 017-510375.