Kestävyysseminaari


Kestävyysseminaari 4.9.2021

Kestävyysseminaari tavoitteellisille kuntoilijoille, harrastelijoille, urheilijoille ja valmentajille.


Tämä seminaari on sinulle, jos:

  • Haluat tietää, miten saadaan parempia tuloksia aikaan.
  • Haluat tehdä harjoittelusta tehokkaampaa ja tuloksellisempaa.
  • Kaipaat apua harjoittelun ohjelmointiin ja eri periodisaatiomalleihin.
  • Kaipaa tietoa miksi testataan ja miten testaaminen sopii osaksi vuosisuunnitelmaa.
  • Olet kiinnostunut harjoittelun tukitoimista, kuten ravitsemuksesta.

Seminaarin ohjelma

Kestävyysseminaari 4.9.2021

10:00 Olympiaurheilija Mika Poutala: Menestyksen kulmakivet

10:45 Tutkija ja valmentaja Pekka Matomäki: Kestävyysurheilun yksilöllisyys ja periodisaatio

Kahvitauko

12:00 Ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen: Kestävyysurheilijan ravitsemus, nestevajaus ja hiilihydraattitankkaus

12:45 Helsingin Urheilulääkäriasema Elias Lehtonen: Kestävyysharjoittelun ohjelmointi ja testaaminen

Lyhyt tauko

13:45 Valmentaja Timo Vuorimaa: Haasteena maraton – vinkkejä harjoitteluun ja viimeistelyyn

14:30 PostDoc-tutkija Ida Heikura: Naisurheilijan erityispiirteet kestävyysurheilussa: suhteellinen energiavaje

15:15 Seminaarin yhteenveto

Ilmoittautuminen

Seminaari pidetään Pitäjänmäessä, Helsingissä (Taitotalo, Valimotie 8). Ilmoittautuminen on auki ja aikaisemmalla ilmoittautumisella saa osallistumisoikeuden tapahtumaan alennetulla hinnalla.

Hinnat

Early-bird hinnat 23.6. saakka

Hinta 30 euroa

Yhteistyöhinta 20 euroa
(jäsenseurat, Kaisaniemen juoksu, Pääkaupunkijuoksu ja Rantamaraton osallistujat)

23.6. jälkeen

Hinta 60 euroa

Yhteistyöhinta 30 euroa
(jäsenseurat, opiskelijat, Kaisaniemen juoksu, Pääkaupunkijuoksu ja Rantamaraton osallistujat)

Ilmoittaudu seminaariin täältä!

Puhujien esittelyt:

Mika Poutala

Mika on olympiapikaluistelija, ammattipuhuja ja menestysmentori. Hän on kisannut neljissä olympialaisissa (Torino 2006, Vancouver 2010, Sochi 2014, Peyongchang 2018), joissa hän saavutti parhaillaan neljännen sijan ja hävisi mitalin ainoastaan 0,03 sekuntia.

Pekka Matomäki

Pekka on tutkija ja valmentaja sekä liikuntatieteiden maisteri (valmennus- ja testausopin linja) ja filosofian tohtori. Hän on erityisesti keskittynyt juoksu- ja pyöräilyvalmennukseen. Pekka valmistelee tällä hetkellä toista väitöskirjaansa liikuntatieteistä, minkä erityisen huomion kohteen on matalatehoisen ja korkeatehoisen kestävyysharjoittelun vertailu keskenään.

Tomi Valtanen

Tomi Valtanen on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tällä hetkellä Tomi toimii ravitsemusterapeuttina pääkaupunkiseudun Terveystaloissa sekä ruoansulatuskanavan oireisiin keskittyvän lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden Kampin toimipisteessä. Lisäksi Tomi toimii opettajana Itä-Suomen avoimen yliopiston urheiluravitsemusopinnoissa ja Jyväskylän avoimen yliopiston liikuntaravitsemuskurssilla. Tomi on myös vastannut SM-liiga ja Veikkausliiga-seurojen ravitsemusvalmennuksesta ja tehnyt yhteistyötä kansainvälisten ja kansallisen tason urheilijoiden kanssa.

Elias Lehtonen

Elias on liikuntatieteiden maisteri ja hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa liikuntafysiologiaa. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingin Urheilulääkäriasemalla. Elias on perehtynyt kestävyysharjoittelun harjoitusadaptaatioihin. Elias on toiminut yksilövalmentajana soutajien, triathlonistien ja pyöräilijöiden kanssa, vastaten erityisesti kestävyysharjoittelun ohjelmoinnista sekä testauksesta. Eliaksella on myös historian kandidaatintutkinto Cambridgen yliopistosta, jossa hän myös souti collegejoukkueessa.

Timo Vuorimaa

Timo Vuorimaa on toiminut sekä päätoimisena -että o.t.o. valmentajana 1980-luvulta lähtien. Vuorimaa on työskennellyt Suomen urheiluopiston tutkimuspäällikkönä, valmentajakoulutuksen johtajana ja valmennuskeskuksen johtajana. Hän on työskennellyt Haaga-Helian (ja aiemmin Haaga-instituutin) palveluksessa ensin lehtorina ja sittemmin yliopettajana. Vuorimaa on väitellyt vuonna 2007, hänen liikuntafysiologian alan väitöskirjan nimi on “Neuromuscular, hormonal and oxidative stress responses to endurance running exercises in well-trained runners”.

Ida Heikura

Ida Heikura on urheiluravitsemukseen erikoistunut liikuntafysiologi. Hän toimii PostDoc tutkijana Kanadassa ja tekee tutkimusta suhteellisesta energiavajeesta ja urheilijan proteiinitasapainosta. Heikura on tullut tunnetuksia huipputason kilpakävelijöiden, maantiepyöräilijöiden ja kestävyysjuoksijoiden tutkimuksesta.

Lisätiedot

Aapo Räntilä
Suur-Helsingin ja Uudenmaan toiminnanjohtaja
Aapo@tul.fi
045 634 1090