Ajankohtaista


Suur-Helsingin uusi puheenjohtaja esittäytyy

Suomen Työväen Urheiluliiton Suur-Helsingin piiri valitsi itselleen uuden puheenjohtajan sääntömääräisessä piirikokouksessa 29.4. Riku Aholasta tuli piirin uusi puheenjohtaja ja kysyimmekin häneltä, että miksi hän kannustaa FC Internazionale Milanoa ja minkälainen on hänen matkansa ollut piirin puheenjohtajaksi?


Miten olet päätynyt TUL:n pariin? 

Minulla ei ollut ihan kaikkein normaalein reitti toiminnan pariin. Ollessani Helsingin kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtajana Uotilan Kari soitti vuonna 2013 kysyäkseen, että lähdenkö liiton hallitukseen mukaan. Sain ruhtinaallisen päivän aikaa miettiä ja tällä tiellä yhä ollaan. 

Omaa urheilutaustaa TUL:n seuroissa on Itä-Vantaan Urheilijoista salibandyn parista ja Malmin Urheilijoista nyrkkeilystä parin vuoden ajan. 

Miten näet piirin tämänhetkisen tilanteen? 

Olen samaa mieltä liiton hallinnon kanssa, että hallintoa tulee vähentää ja keskittää voimavaroja yhä enemmän. Resursseja tulee ohjata seurapalveluihin ja seurojen palvelemisen tulee olla tärkeimpänä prioriteettina meillä.  

Lisäksi nuoristoiminta on tärkeätä. Seuratyö on luonteeltaan muuttunut ja enää ei tulla seuraan urheilemaan ja edetä siitä putkea pitkin hallitustyöskentelyyn. Toiminta on vapaampaa ja projektimuotoisempaa sekä sitoutumisen aste on vähäisempää. Meidänkin tulee pystyä löytämään uusia toimijoita ja uusia avauksia, jolla saamme uutta väkeä toimintaan mukaan. Unohtamatta tietenkin perus seuratyötä ja sen tukemista.  

Lisäksi pelillistäminen ja e-urheilu ovat isoja trendejä tulevaisuudessa, joihin tulee vastata. Liikunnan ja e-urheiluin rajapinta hälvenee koko ajan. 

Minkälainen on piirin tulevaisuus ja mitä tullaan näkemään puheenjohtajakaudellasi? 

Haluaisin tuoda uutta sukupolvea mukaan toimintaan ja haluan lisätä kansainvälistä yhteistyötä. Esimerkiksi Virossa on paljon samankaltaisia toimijoita ja pystymme löytämään uusia synergiaetuja sieltä. Lisäksi sinne on luontevat yhteistyöverkot, joita pitkin rakentaa yhteistyötä.  

On myös tärkeä saada paikkamme takaisin etelässä. Täällä on runsaasti mahdollisuuksia, koska väkeä on niin paljon, mutta täällä on myös paljon kilpailua. Kilpailua ei kannata pelätä vaan rohkeasti tarttua mahdollisuuksiin kiinni.  

Mitä muuta elämään kuuluu kuin TUL:ää? 

Töihin menee runsaasti aikaa. Lisäksi vaikutan Kisakeskuksen hallituksessa, Palkansaajasäätiön hallituksessa sekä seurantalojen edunvalvontatyössä. Perhe ja 3-vuotias lapsi vievät suurimman osan vapaa-ajasta. Se vapaa-aika, mitä ei perheen kanssa kulu, menee jalkapalloa pelaillen ja sitä seuraillessa. Lempijoukkue on FC Internazionale Milano. 

Hyppäsitkö heti Interin faniksi, kun seura vihdoinkin voitti Scudetton Juventuksen pitkän mestaruusputken jälkeen? 

Itseasiassa olen ihan nuoresta saakka kannattanut Interiä. Walter Zenga innoitti jalkapallon pariin ja monen vuosikymmenen fanituksen kruunasi eilinen mestaruus.  

Mitä muuta? 

Luonteeltani olen yhteistyöhaluinen. Toivotan kaikki mukaan piirin toimintaan ja kaikenlaista osaamista tarvitaan! Niin pidempään mukana olleet kuin uutena mukaan tulleet ovat tervetulleita. Piirin toiminta lähtee itsestään ja sitä paremmaksi toiminta kehittyy, mitä enemmän ihmiset ovat mukana. Lisäksi vapaaehtoisia pitää pystyä palkita. Tärkeää on, että työntekijöiden ja vapaaehtoisten yhteistyö toimii, jos ei saumattomasti, niin ainakin sujuvasti.