Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry tuomitsee Venäjän ja Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainassa

04.03.2022

Suomen Työväen Urheiluliitto

 
Suomalaiset ja kansainväliset liikunta- ja urheilujärjestöt kansainvälistä Olympiakomiteaa myöten ovat laajalti tuominneet Venäjän ja sen liittolaisvaltion Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Myös me Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:ssä tuomitsemme jyrkästi Venäjän ja Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainassa.  

Johtuen Venäjän ja Valko-Venäjän yksipuolisista ja julmista sotatoimista emme järjestönä osallistu sellaisiin kansainvälisiin urheilutapahtumiin, joihin venäläiset tai valkovenäläiset urheilijat, edustajat tai toimitsijat osallistuvat. Missään olosuhteissa emme osallistu Venäjällä tai Valko-Venäjällä pidettäviin tapahtumiin. 

Emme myöskään vastaanota omiin kansainvälisiin urheilutapahtumiimme urheilijoita, edustajia tai toimitsijoita Venäjältä tai Valko-Venäjältä. Päätös koskee muun muassa huhtikuun alkupuolella pidettävää nyrkkeilyn kansainvälistä GeeBee-turnausta. 

Toivomme myös jäsenseurojemme osoittavan tukensa Ukrainalle ja pidättäytyvän tapaamme osallistumasta kilpailuihin Venäjällä tai Valko-Venäjällä, pidättäytyvän sellaisesta kansainvälisestä toiminnasta, johon venäläiset tai valkovenäläiset urheilijat, edustajat tai toimitsijat osallistuvat, sekä pidättäytyvän vastaanottamasta venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita, edustajia tai toimitsijoita omiin kilpailutapahtumiinsa. 

Edellä mainitulla linjauksella osoitamme tukemme Ukrainan kansalle, jonka inhimillisen kärsimyksen määrä on valtava. 

Haluamme muistuttaa, että Suomessa asuvien Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisten tulee edelleen olla tervetulleita mukaan seurojemme päivittäiseen harrastustoimintaan entiseen tapaan. Järjestömme toiminnassa on nollatoleranssi kiusaamisen ja syrjinnän suhteen. 

Päätöksemme on voimassa toistaiseksi ainakin niin kauan, kunnes tilanteeseen on saavutettu rauhanomainen tulos. 
 
Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n hallitus