TUL Järvi-Suomi palkitsi toimijoita ja urheilijoita vuosikokouksessaan 27.4.2024 Varkaudessa

27.04.2024

TUL Järvi-Suomen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin lauantaina 27.4.2024 Varkaudessa. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, valittiin piirin hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle ja palkittiin vuoden 2023 toimijoita ja urheilijoita. Palkitsemiset perustuvat hallituksen tekemiin päätöksiin ja tulleisiin esityksiin.

Nuorena urheilijana palkittiin Kuvansin Kuohua edustava yleisurheilija Inga Ikonen. Ikonen on lahjakas nuori yleisurheilija, ja hän voitti korkeushypyssä kaikki vuonna 2023 käymänsä oman ikäluokkansa korkeushyppykisat (19 kpl). Lisäksi Ikonen on vuoden 2023 tilastoykkönen T13 korkeushypyssä tuloksella 164.

Vuoden urheilijana palkittiin Äänekosken Huimaa edustanut maastohiihtäjä Verneri Poikonen. Poikonen saavutti kauden aikana mm. vapaan sprinttikullan Lake Placidin Universiadeissa ja hiihti maailmancupissa vapaan sprintissä välierässä. Poikonen lopetti aktiiviuransa kevääseen 2024.

Tänä vuonna 120 vuotta toimineelle Huimalle meni myös vuoden valmentajan ja seuratoimihenkilön palkinnot. Vuoden valmentajaksi valittu Juhani Pimiä on painonnostovalmentajana, joka pyöritti Huiman painonnostotoimintaa aktiivisesti vuonna 2023, ja valmensi Aapo Pimiän 15- ja 17- vuotiaiden Suomen mestariksi sarjassa 61 kg. Seuratoimijana palkittu Tuula Jaaranen on ollut seuran aktiivinen toimija yli 20 vuoden ajan ja toiminut usean vuoden ajan Äänekosken Huiman edustuskoripallojaoston aktiivisena sihteerinä ja vastannut muun muassa edustusjoukkueen kotiotteluiden ottelujärjestelyistä.

Vuoden seuroja Järvi-Suomessa on yli 100 jäsenseuran verran. Tällä kertaa vuoden seura -palkinto jaettiin Jyväskylän Pallokerholle.  Seura on tehnyt vuosia ansiokasta työtä naisjalkapallon eteen ja vuonna 2023 Jyväskylän Pallokerho nousi pelaamaan kansalliseen liigaan. Joukkue ei hävinnyt kauden aikana ainuttakaan sarjaottelua jalkapallon Ykkösessä. JYPK:n toiminnassa näyttäytyvät myös TUL:lle tärkeät arvot, kuten yhteisöllisyys ja kasvatuksellisuus.

Elämänurapalkinto on huomionosoitus vuosikymmeniä jatkuneesta pyyteettömästä seuratyöstä, ja tällä kertaa se luovutettiin Leppävirran Urheilijoiden Jorma Rajakannakselle. Rajakannas on aloittanut Leppävirran Urheilijoissa aktiivisen toiminnan vuonna 1987 ja järjestänyt siitä asti vuosittain satoja liikunta- ja urheilutapahtumia Savon alueella. Tapahtumien ja kilpailuiden lajikirjo on kattava. Rajakannakselle ihmisten liikuttaminen on elämäntapa, ja Leppävirran Urheilijoiden tapahtumiin ja kilpailuihin ovatkin kaikki tervetulleita. Seuran toiminnassa on huomioitu myös erityistä tukea tarvitsevat henkilöt. Rajakannas taitaneen olla eniten matalan kynnyksen liikunta- ja urheilutapahtumia järjestänyt henkilö näillä seuduin, joten voidaan todellakin puhua urheilupersoonasta, joka ansaitsee elämänuratunnustuksen tekemästään vapaaehtoistyöstä liikunnan parissa.

Lisäksi palkitsemistilaisuudessa luovutettiin ”Kassun malja” Muuramen Yrityksen painiohjaaja Ari Hakaselle. ”Kassun malja” on vuodesta 2005 alkaen jaettu kiertopalkinto, joka on tunnus tehdystä arvokkaasta seuratoiminnasta. Tunnus on vuonna 2023 poisnukkuneen TUL:n puheenjohtajakin toimineen Kalevi Olinin liikkeelle laittama kiertopalkinto, jonka saajan päättää aina edellinen kiertopalkinnon haltija.

Lämpimät onnittelut palkituille!

Kuvassa Inga Ikonen ja Jorma Rajakannas.