Vuoden 2023 toimijoiden ja urheilijoiden palkitsemisia urheilugaaloissa ja TUL:n päivässä

29.01.2024

TUL Järvi-Suomi palkitsi Keski-Suomen urheilugaalassa Suolahden Urhon

Keski-Suomen Urheilugaalaa vietettiin perjantaina 26.1.2024 Scandic Laajavuoressa. Alueellinen Urheilugaala tuo vuosittain yhteen keskisuomalaista liikunta- ja urheiluväkeä juhlistamaan menestyjiä, esimerkkejä ja taustatahoja.

Piirin vuoden urheiluteolla palkittiin tällä kertaan Järvi-Suomen keskisuomalainen jäsenseura, Suolahden Urho. Äänekoskella toimiva seura on yleisseura. Palkitsemisen perusteena oli seuran kymmenettä kertaa järjestämä Halloweenkävely, joka keräsi vuoden 2023 tapahtumassa yli 1700 kävijää. Tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Tapahtuma toteutetaan talkoovoimin, ja osallistujat ovat eri-ikäisiä lapsista senioreihin. Tapahtuma on erinomainen osoitus pienen paikkakunnan yhteisöllisyyden voimasta, mikä seuran ympärillä on. Palkittava tapahtuma on matalan kynnyksen liikuntatapahtuma TUL:n strategian ja painopistealueiden mukaisesti.

Palkinnon vastaanottivat Suolahden Urhon puheenjohtaja Laura Väisänen ja toiminnanjohtaja Sami Pekkala. Palkinnon oli luovuttamassa piirin hallituksen jäsen Markus Niska. Kuva: Kihun kuvapankki urheilugaalasta.

Samana päivänä polkaistiin käyntiin TUL:n 105 toimintavuosi ja vietettiin TUL:n vuosijuhlaa Helsingissä. Juhlassa palkittiin toimijoita ja urheilijoita.

Järvi-Suomen jäsenseuroista TUL:n vuoden lajien parhaiksi nimettiin:

Jalkapallo: Lotta Puolakka, Jyväskylän Pallokerho

Jääpallo: Jasu Koljonen, Jyväskylän Seudun Palloseura

Moottoriurheilu: Jesse Mustonen, Varkaus Racing Team

Pesäpallo: Pietu Vesterinen, Jyväskylän Lohi

Petankki: Mikko Neuvonen, Jyväskylän Valo

Muita alueen urheilugaaloissa palkittuja jäsenseuroistamme muiden tahojen toimesta

Keski-Suomen urheilugaala 26.1.2024

Vuoden joukkue: Jyväskylän Pallokerhon edustusjoukkue

Perustelut: Jyväskylän Pallokerhon edustusjoukkue Pallokerho nousi kansalliseen liigaan. Joukkue ei hävinnyt kauden aikana ainuttakaan sarjaottelua jalkapallon Ykkösessä. JyPK voitti kauden 24 sarjapelistään 19 ja pelasi viidesti tasan. Joukkueen maaliero oli peräti 69-10.

Vuoden nuorisourheiluseura: Voimistelu ja Urheiluseura Urho

Perustelu: Voimistelu ja Urheiluseura Urho on monilajinen urheiluseura, jossa lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan hiihtoa, jalkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa, painia, salibandya, taitoluistelua ja yleisurheilua. Toiminta on kasvanut ja monipuolistunut viime vuosien aikana. Seura on vaikuttava liikuttaja toimintaympäristössään, sillä tilastokeskuksen mukaan Äänekosken Suolahdessa on 377 lapsitaloutta ja niistä seura on saanut toimintaansa ja jäsenikseen peräti 298 lasta. Kaikkiaan seurassa on 817 jäsentä. Vuoden nuorisoseura liikuttaa siis vahvasti myös aikuisia. Seuran omat aikuisurheilijat ja -joukkueet innostavatkin lisää lapsia mukaan seuran toimintaan.

Hiihto: Verneri Poikosen (Äänekosken Huima) hiihtomenestys

Perustelut: Kultaa maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprinteissä Lake Placidin universiadeissa 2023 sekä Maailman Cup sprintti Falun 12. (vapaa).

Muuramen liikuntateko: Muuramen Yrityksen lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisänneet toiminnot

Perustelut: Seura on v. 2023 aikana toteuttanut useita erilaisia lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisänneitä kokeiluita ja toimintoja sekä kehittänyt seuran toimintaan uusia käytänteitä. Erityismainintana soveltavan liikunnan lasten ja nuorten kerhot. Uusilla toiminnoilla seura on vahvistanut entisestään muuramelaisten lasten ja nuorten oikeutta mielekkääseen vapaa-aikaan ja harrastamiseen.

Uuraisten liikuntateko: Uuraisten Raiku, Lentopallo

Perustelut: Uuraisten Raikulla on lentopallotoimintaa kaiken ikäisille. Raiku on aloittanut lentopallon junioritoiminnan. Junioreissa kaksi joukkuetta osallistuu Tiikeri-sarjaan.

Äänekosken liikuntateko: HuimaUrho edustusjalkapallon nousun kolmosdivisioonaan

Perustelut: HuimaUrho teki seutukunnan jalkapallolle upeaa työtä nousemalla nelosesta kolmosdivariin. Kahden entisen vastustajan yhdistyminen ei ole käynyt täysin kivuttomasti ja ristiriitojakin matkalle on mahtunut, mutta ne eivät ole menoa haitanneet. Jalkapallo kiinnostaa Äänekoskella tällä hetkellä enemmän kuin vuosikausiin ja osaltaan kiitos kuuluu Keski-Suomen parhaille harjoitteluolosuhteille. Toiminta on myös alkanut kantaa hedelmää, kun vuosittain saadaan edustukseen lisää omia junioreita. HuimaUrhon some-tiimi tekee myös äärettömän hienoa työtä näkyvyyden eteen.

Etelä-Savon urheilugaala 26.1.2024

Mäntyharjun vuoden liikuttajapalkinto: Mäntyfutis (Mäntyharjun Jäntevä)

Vuodesta 2015 saakka järjestetty jalkapallon harrasteturnaus saa vuosittain liikkeelle merkittävän joukon myös sellaista väkeä, joka ei välttämättä muuten aktiivisesti liiku. Parhaimmillaan turnaus on vetänyt yli 100 pelaajaa ja mukana on niin miehiä kuin naisiakin.

Pohjois-Savon urheilugaala 26.1.2024

Varkauden vuoden liikuttajapalkinto: Varkaus Racing Team ry

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille ja kiitos seuroille tekemästänne arvokkaasta liikuttamistyöstä!