Kymenlaakson ja Saimaan piirit

TUL:n Kymenlaakson piiri ry ja TUL:n Saimaan piiri ry ovat kaksi TUL:n viidestätoista (15) jäsenpiiristä. Ne ovat osa TUL:n Eteläistä aluetta, johon kuuluvat Kymenlaakson piiri, Suur-Helsingin piiri, Uudenmaan piiri ja Saimaan Piiri. 

TUL:n Kymenlaakson piiri ry perustettiin 23.2.1919 eli vajaa kuukausi TUL:n perustamisen jälkeen. Vuoteen 1948 piiri tunnettiin nimellä Kyminlaakson piirikunta. Piiritoimisto sijaitsee Kotkassa. Piiri on jäsenseurojensa yhteinen palvelufoorumi, joka järjestää koulutusta, nuoriso-, kunto- ja veteraanitoimintaa sekä lajitoimintaa jaostojensa kautta ja yhteistyössä jäsenseurojensa kanssa. Toimimme TUL:n arvoperustan mukaisen harrasteliikuntatoiminnan ja urheilun kehittämiseksi Kymenlaaksossa.  Piiri tekee yhteistyötä Kymenlaakson Liikunta ry:n kanssa, maakunnan kuntien, muiden alueellisten liikuntajärjestöjen ja yhdistysten kanssa. Piiriin kuuluu 35 seuraa ja niissä 7834 jäsentä. 

TUL Saimaan piiri perustettiin 26.3.1919. Piirissa on seuroja 25, joissa jäseniä noin 6 200 ja lajivalikoimasta löytyy tällä hetkellä 27 lajia, joista vahvimpana on ryhmä-, disco- ja show-tanssi. Vahvasti esiin tulee tällä hetkellä petankki. Piirin nuorisoliikuttajista vahvin on Lauritsalan Visa.

Piiri pyrkii tarjoamaan seuroille alueellista liikunta- ja koulutustoimintaa sekä välittämään tietoa TUL:n ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.