Sisu TUL cupin finaaliin

08.06.2023

Useampi jalkapalloilija taistelee pallosta

Seinäjoen Sisu ja Lapuan Ponnistus pelasivat pääsystä TUL cupin finaaliin Kyrkösjärven tekonurmella pelatussa jalkapallo-ottelussa, jonka punapaidat veivät nimiinsä 7-1 (2-1). Molemmat joukkueet ovat palloliiton läntisen alueen lohko C:n kärkijoukkueita, mutta tässä ottelussa paremmasta ei jäänyt epäselvää.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja Ponnistus keskittyi terävien vastaiskujen tekemiseen kesken kotijoukkueen pallon hallinnan. Aika ajoin vierailijat pääsivät iskemäänkin kotijoukkueen maalille. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 10 minuutinkohdalla, kun Allan Wachira sai pallon boxissa ja sijoitti sen takuuvarmasti ohi maalivahdin. Ponnistus ei suinkaan tästä hätkähtänyt vaan sarjan viime kauden maalipörssin kärkinimi Tommi Rintasalo karkasi pitkään läpiajoon ja Eetu Takalan estoyrityksestä huolimatta pallo meni liuun päätteeksi omaan maaliin. Ottelut ratkeavat pieniin yksityiskohtiin ja tahtoon. Sisun 2-1 voittomaali syntyi kulman jälkitilanteesta pelikellon näyttäessä 45+1. Joonas Kuivalainen survoi pallon maalin perukoille ja joukkueet siirtyivät eri tunnelmissa tauolle.

Toisella jaksolla nähtiin väsynyt vierasjoukkue ja todella agressiivinen kotijoukkue. Pallo pyöri vierailijoiden kenttäpuoliskolla ja maalin edustalla koko toisen puoliajan ja tulostakin alkoi syntymään. Sisu uran ensimmäinen maali Raymer Villanuevan toimesta näki päivän valon 47 minuutin kohdalla. Kuusi minuuttia myöhemmin Tommi Kukila tarjoili mallikkaasti vasuriaan paristakympistä takakulmaan siirtäen Sisun jo 4-1 johtoon. Tämän jälkeen leikittiin kissa-hiiri leikkiä, kun Sisulaiset pyörittivät parikymmentä minuuttia palloa pelaajalta toiselle Ponnistuksen kenttäpuoliskolla. 72 minuutilla Allan Wachira teki illan toisen maalinsa maalin edustalta. Dybytantti Reagean Ettagbor teki onnistuneen ensiesiintymisen siirtäessä tilanteeksi 6-1 ja loppunumerot viimeisteli todellisen tahtopelin päätteeksi ikänestori Zola Tulisalo.

Sisu jatkaa oman lohkonsa kärjessä ja Roots cupin välierissä. Seuraavaksi odotellaan Tampereen pelin lopputulos ja katsotaan kumpiko joukkueista Loiske vai TPV tulee finaalivastustajaksi.