Leikkiä, laulua ja liikuntaa

05.08.2023

leiriläisiä kuvassa

Riemuleiri 2023 on ohi. Se pidettiin Urheiluopisto Kisakeskuksessa 30.7.-4.8. Leiriläisiä oli aina Kokkolan Ykspihlajasta Kuusankoskelle, kaiken kaikkiaan kolmeltatoista eri paikkakunnalta. Ensi vuoden leiri pidetään samassa paikassa 21.-26.7.

Tämän vuoden leirin ohjelma oli lähes sataprosenttisesti omien koulutettujen ohjaajien käsialaa. Kisakeskuksen ohjaajat vetivät melonnan. Ohjelmaan mahtui mm. jousiammuntaa, pickleballia, sulkapalloa, futista, norsupalloa, uintia ja yhteiset illanvietot kodalla. Keskiviikon kruunasi rantakalliolla paistetut letut.

Tämän vuoden leiriä eivät kelit suosineet, mutta eivät liioin haitanneet. Vesimäärä viikon aikana mitattiin useissa kymmenissä milleissä, mutta leiriläisten menoa se ei haitannut millään tavalla. Huollon työmäärää se vähän lisäsi, mutta sitä vartenhan aikuisväki leirillä on. Telttoja ja vaatteita kuivateltiin pitkin viikkoa ja lisäkuivaus tiloja rakenneltiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin – tavarat saatiin ellei kuivina niin ainakin semikuivina pakattua leiriläisten kotimatkalle.

Leirin aikana myös koulutettiin uuden sukupolven ohjaajia, sillä kymmenen vuotta mukana leireilleet leiriläiset ovat tulleet ohjaajan ikään. Uudet ohjaajat saivatkin tarttua heti toimeen ja käytännön harjoitteita piisasi. Tästä on hyvä jatkaa – tulevaisuus on turvattu. Ohjaajat kävivätkin pitkän ja hartaan keskustelun leirien toteuttamisesta tulevaisuudessa. Tilaisuus ei ollut synkkä yksinpuhelu, vaan innovoiva ja innostava tulevaisuuteen suuntautunut tilaisuus.

Leirielämällä on merkitystä. Se on kasvattava ja yhteisöllistävä kokemus useammalle nuorelle ja ohjaajille. Me ollaan kuin yksi perhe, yksi TUL, kun toimimme yhdessä leireillä. Leiri päättyikin perjantaina raikuviin K-I-I-T-O-S ja TUL -hei, hei, hei huutoihin.

Kesäisin leiriterveisin
Jarkko Tenkula