TUL ja Olympiakomitea tiivistävät yhteistyötään liikunnallisuuden lisäämiseksi

17.11.2022

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ja Suomen Olympiakomitea tiivistävät yhteistyötään liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi, jotta jokaisella on mahdollisuus kokea liikunnan iloa hyvässä seurassa. Tarkoituksena on vähentää päällekkäistä työtä, vahvistaa liikunnallisen elämäntavan edistämisen resursseja sekä estää siiloutumista valtakunnallisella tasolla.

– Yhteisenä tavoitteenamme on lisätä kansalaiskeskustelua liikunnan merkityksestä. Tarvitsemme laajan yhteisen rintaman liikkumattomuuden torjumiseksi. Kyseessä on valtava yhteiskunnallinen haaste, jonka ratkaiseminen edellyttää järjestörajat ylittävää yhdessä tekemistä. Suomi tarvitsee muutosvoimaa ja rohkeita tekoja liikkeen lisäämiseksi, sanoo Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo.

– Tunnistamalla yhteistyön paikkoja voimme yhä tehokkaammin edistää yhdenvertaista ja elinikäistä liikkumista sekä mahdollistaa liikunnan iloa jokaiselle sosioekonomisesta asemasta tai muista tekijöistä riippumatta. Meillä on yhteinen tavoite edistää tasa-arvoisesti liikunnallista elämäntapaa ja tekemällä yhteistyötä voimme saada enemmän aikaan liikunnallisuuden lisäämiseksi, sanoo TUL:n pääsihteeri Riku Tapio.

Yhteistyötä tiivistetään liikunnallisen elämäntavan edistämisessä valtakunnallisella tasolla. Lisäksi yhteistyömahdollisuuksia kartoitetaan liikunnan edunvalvonnassa, eduskuntavaalien vaikuttamistyössä, viestinnässä ja tapahtumien järjestämisessä. Yhteistyö aloitetaan jo syksyn aikana ja yhteistyön paikkoja arvioidaan pitkin loppuvuotta ja tulevan kevään aikana.

Lisätietoja: 
pääsihteeri Riku Tapio, Suomen Työväen Urheiluliitto, p. 050 340 5550
johtaja Petri Keskitalo, liike ja liikunnallinen elämäntapa, Suomen Olympiakomitea p. 040 557 8711