Kuinka liikumme tulevaisuudessa, vai liikummeko?

14.04.2023

Kuvassa sählymaali ja teksti kuinka liikumme tulevaisuudessa vai liikummeko.

Toivotamme koko liikunta- ja urheiluyhteisön tervetulleeksi seminaariin Kuinka liikumme tulevaisuudessa, vai liikummeko? lauantaina 6.5. klo 12-17 Jyväskylään, JAMKin Dynamon kampukselle!

Liikkumattomuuden kriisi haastaa yhteiskuntamme nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Fyysinen kuntomme hiipuu vuosi vuodelta: miten ratkaisemme työikäisen väestön liikkumattomuuden ja miten liikuntaseurat, koko liikunta- ja hyvinvointiala yleisemmin sekä työpaikat voivat tukea aikuisväestön fyysistä aktiivisuutta enemmän? Tämän seminaarin tavoitteena ei kuitenkaan ole vallitsevan asiaintilan kauhistelu tai tulevaisuuden kauhukuvien maalaaminen. Yhdessä olemme enemmän: seminaari kutsuu yhteen liikunta- ja hyvinvointialan nykyisiä ja tulevia toimijoita kuuntelemaan, keskustelemaan ja ideoimaan yhdessä tulevaisuuden ratkaisuja!

Seminaari pitää sisällään asiantuntijapuheenvuoroja sekä ratkaisukeskeisen paneelikeskustelun, johon myös yleisöjäsenet voivat osallistua kysymyksin ja kommentein. Päivän aikana lavalle nousevat mm. seuraavat alan rautaiset asiantuntijat:

Kari Puronaho on koulutukseltaan filosofian tohtori sekä liikuntatieteiden maisteri ja nykyisellään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun sport management -alan asiatuntija, tutkija ja opettaja. Puronahon erityisaloja ovat mm. liikunnan harrastamisen kustannukset, kansalliset ja kansainväliset urheilu-, liikunta ja kulttuuritapahtumat, liikunnan talous, rahoitus ja markkinointi.

Oikeustieteen lisensiaatti, Diabetesliiton toiminnanjohtaja Juha Viertolalla on vankka kokemus erilaisista urheilun luottamustehtävistä. Nykyisin merkittävimpinä luottamustehtävinä liikunnan parissa ovat Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) eettisen komission jäsenyys sekä Urheilun oikeusturvalautakunnan jäsenyys.

Jukka Hämäläinen on tuttu henkilö Jyväskylän ja Keski-Suomen poliittiselta kentältä, hän toimii Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sekä Keski-Suomen hyvinvointialuevaltuuston jäsenenä. Hämäläinen toimii myös aktiivisesti aikuisväestöä liikuttavan Urheiluseura Jyväskylän Valon puheenjohtajana.

Erikoislääkäri Hannu Kokki on toiminut professorina ja tutkimusjohtajan Itä-Suomen yliopistossa yli 10 vuotta. Kokki on julkaissut juuri laajan katsauksen ”Ohjatun kuntosaliharjoittelun hyödyt tapaturmien, sairastumisten ja ennenaikaisten kuolemantapausten ennaltaehkäisyssä, ja sairauksien etenemisen hallinnassa.” Hänen tavoitteensa on kaikkien suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Liikkuva aikuinen -ohjelman kehityspäällikkö Miia Malvela vastaa ohjelman Liikkuva työelämä -kokonaisuudesta, jossa yhdistyvät sekä työelämän että liikunnan edistämisen tarpeet. Ohjelman tavoitteena on, että liikunnalliset keinot ovat monipuolisesti käytössä työkyvyn edistämiseksi.

Minna Haapakoski toimii lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kuntoutusinstituutissa. Tällä hetkellä hän on mukana Työhön kytkeytyvä kuntoutus eli KUURA-hankkeessa asiantuntijana sekä Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen -hankkeen koordinaattorina. Taustaltaan hän on fysioterapeutti ja innokas penkkiurheilija sekä luonnossa liikkuja.

Lähde mukaan seminaariin lauantaina 6.5. ja ole mukana ratkaisemassa aikuisväestön liikkumattomuuden kriisiä! Seminaari on osallistujille maksuton. Päivän aikana on mahdollista verkostoitua ja jakaa ajatuksia myös vapaammin kahvittelun merkeissä.

Lisätietoja ?:

TUL Järvi-Suomen toiminnanjohtaja Johanna Nekkonen (johanna.nekkonen@tul.fi / 050 344 8270)

Tapahtumakoordinaattori Lauri Kurkinen (lauri.kurkinen@tul.fi / 050 546 0881)