Nuoret toimijat käyntiin

01.06.2024

Pöydän äärssä on ryhmä nuoria.

TUL:n nuorisovaliokunta käynnisti toukokuussa kahdeksantoista paikkakunnan Nuoret toimijat -kiertueen, joka kattaa koko Suomen Kemistä Kotkaan ja Kaskisista Varkauteen. Pohjanmaalla kokoonnutaan neljä kertaa – Kaskisissa, Kokkolassa, Seinäjoella ja Vaasassa. Odotukset Pohjanmaalla tuntuvat olevan korkeammalla kuin muualla. Pohjalainen nuoriso on aina ollut aktiivista ja osallistuvaa, on kysymys ollut leireilystä tai kilpailemisesta, valottaa piirin puheenjohtaja Katja Tuokkola.

Ensimmäinen tilaisuus järjestettiin Seinäjoella 28.5. työväenyhdistyksen kerhotiloissa. Paikalle tuleet kaksitoista nuorta olivat täynnä ideoita ja kuuntelivat mielenkiinnolla Jarkko Tenkulan ja Ari Tuurinmäen epistolaa ja kokemuksen värittämää TUL polkua. Tarinaa piisasi puolin ja toisin, mikä hienointa tulostakin tuli. Tilaisuuden lopuksi osallistujat saivat tehdä ryhmissä mieleisensä tapahtuman ja niitähän syntyi ihan toteutukseen asti.

Kokkolassa vierailtiin seuraavana päivänä upeissa Villa Elban maisemissa. Jo pelkästään miljöö antoi postiivisen sykäykseen niin ihka uusille kuin jo mukana olleille ohjaajille. Kokkolan Jymy tekee upeaa työtä lasten ja nuorten, itseasiassa kaiken ikäisten harrastajien kanssa. Tänään paikalle tätä varten oli saapunut kaksikymmentäkaksi ohjaajaa. Sisältö tapahtumassa oli edellisen kaltainen ja tuloksena syntyi jälleen upeita tapahtumia.

Molempien tilaisuuksien lopputuloksena oli TUL tietoisuuden tiedostaminen, koulutusalustan käyttöönotto ja seitsemän hienoa tapahtumaa, sekä kiinnostuksen herääminen kansainvälistä toimintaa kohtaan. Tästä on hyvä jatkaa Pohjanmaalla eteenpäin. Seuraavat pysäkit ovat Kaskinen 5.6. Lammin majalla ja Vaasassa 13.6. Kotirannan työväen talolla.