Talviliiga pakettiin

28.04.2024

Elisa MOnitoimihallin talvikausi TUL:n Pohjanmaan piirin talviliigan osalta paketointiin viikonloppuna. Turnaus pelit menivät opetellessa uusia nappulafutiksen sääntöjä, jossapyritään välttämään ja vähentämään pääpeliä. Käytännössä sivurajaheitot, kulmat ja maalipotkut kuljetetaan ja avaukset eivät saa ylittää puoltakenttää. Aika näyttää miten tämä vaikuttaa lasten ja nuorten peleihin, erityisesti jalalla pelaamisen kehittymiseen ja pääpelin välttämiseen.

Kauden viimeinen talviliiga ratkottiin paikallispelien merkeissä seitsemän joukkueen voimin, kun Sepsin, Sisun ja SJK:n pelurit ottivat yhteen. Tänään oli vähän liikaa tasoeroja, eikä talviliigan sisin ajatus ollut kaikkien joukkueiden hallussa. Talvi-ja harrasteliigaa pelataan nimenomaan tasaisten pelien ja onnistumisten merkeissä. No aina ei voi voittaa ja kuitenkin kaikki taisivat voittaakin.

Viikonloppuna osallistuin myös palloliiton seurojen kokoukseen Tampereella. Kokous on kokous, mutta seminaarin anti oli erinomainen. Minulle vahvistui ajatus liikuntakasvatuksen merkityksen lisäämisestä. Se mitä tehdään koneilla ja laitteilla ajaa meitä yhä kauemmaksi toisistamme tyhjyyteen ja lopulta ahdistukseen, vaikka kaikki on kin hyvin. Kohtaamiset ja keskustelut, silmiin katsominen, koskettaminen ja keskustelu ovat inhimillisiä elementeejä yhteiskunnassa. Meillä on mahdollisuus vielä muuttaa tai palauttaa maailma ja elämä raiteilleen. Välitetään toisistamme, arvotetaan toisiamme ja rakastetaan lähimmäisiä ja siinä sivussa vähän itseä ja kavereita. Näihin tuntemuksiin päätän tämän viikonlopun.

Rauhaa ja rakkautta lähelle ja kauas.

-jakke-