Liikkuva ja Kestävä Urheiluseura -seminaari Tampereella

Milloin

Milloin?

18.05.2024 klo 11.00 – 16.45

Missä?

Missä?

Puistotorni, Hämeenpuisto 28, Tampere

Järjestäjä

Järjestäjä

TUL Tampere

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen


Seminaari seuratoimijoille – Tervetuloa mukaan!

Mitä seuroilta odotetaan tulevaisuudessa? Miten kehittää ja/tai kasvattaa seuraa harrasteliikunnan avulla? Mm. näihin kysymyksiin saat ajatuksia seminaarin aikana

Järjestämme seminaarin seuratoimijoille Tampereella Puistotornissa lauantaina 18.5.2024. Tule mukaan verkostoitumaan ja kuulemaan ratkaisuja tulevaisuuden urheiluseuran ja liikkuvan yhteiskunnan kehittämiseksi! Päivän aikana pohditaan mm. mitä urheiluseuroilta odotetaan tulevaisuudessa sekä miten seurat pystyvät vastaamaan heille asetettuihin haasteisiin.

Päivän keskiössä ovat urheiluseurat, ja ratkaisukeskeistä näkemystä rakennetaan urheiluseuroille laadittujen STYLE-suositusten pohjalta. Kutsumme kaikki urheiluseuratoimijat kuulemaan, ideoimaan ja keskustelemaan urheiluseurojen roolista liikkumattomuuden ongelman ratkaisemisessa.

Päivän aikana kuulet seuraavia asiantuntijoita:

Petri Tapio
Professori, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Seurat osana ratkaisua – 7 tapaa lisätä liikettä
Suomessa liikuntaseurat tavoittavat yli puolet lapsista ja nuorista, ja vain yksi kymmenestä ei ole ollut seuratoiminnassa ollenkaan. Lasten ja nuorten vähäinen liikkuminen näkyy myös seurojen toiminnassa muun muassa heikkona kestävyyskuntona tai heikkoina motorisina taitoina.

Seurojen ei yksin tarvitse ratkaista liikkumisvajetta, mutta seuroilla on mahdollisuus kehittää omaa toimintaansa tukemaan liikkumisen lisäämistä ja monipuolistamista. Tämä tukee myös seurojen urheilullisia tavoitteita. Puheenvuorossaan Petri Tapio esittää seitsemän tapaa, joilla tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista. Puheenvuoro perustuu laaja-alaisen STYLE-hankkeen johtopäätöksiin www.styletutkimus.fi

Jaana Tulla
Johtaja, Suomen Olympiakomitea

Seuratoiminnan tulevaisuus
”Suomessa on n. 9 000 urheiluseuraa ja seuratoiminnassa eri tavoin mukana peräti 1,8 miljoonaa ihmistä. Voidaan puhua Suomen suurimmasta kansanliikkeestä. Lähes jokaisessa Suomen kunnassa on urheiluseura ja niiden yhteisöllinen ja liikkumista edistävä merkitys niin paikallisesti, alueellisesti kuin myös valtakunnallisesti on merkittävä. Tulevaisuus haastaa myös urheiluseuroja uudistumaan. Puheenvuorossaan Jaana Tulla tarkastelee seurojen tulevaisuutta megatrendien sekä viimeaikaisten seurakyselyjen kautta.”

Ida Puttonen, toiminnanjohtaja
Jonas Oksanen, puheenjohtaja
Kangasalan Urheilijat KU-68

Käytännön kokemuksia
Kuulemme seminaarissa myös käytännön kokemuksia. Ida Puttonen ja Jonas Oksanen avaavat Kangasalan Urheilijoiden kokemuksia ja onnistumisia seuran näkökulmasta. Miten urheiluseuraa on onnistuttu kehittämään ja kasvattamaan harrasteliikuntaa kehittämällä.

Jukka Nieminen ja Esko Vatanen

Kirjaesittely
Seminaarin lomassa pääset tutustumaan Tampereen piirin uuteen historiikkiin. Historiikin kirjoittajat Jukka Nieminen ja Esko Vatanen ovat tavattavissa ja kertovat historiikista sekä kirjoittamisprojektista kahvitauon aikana.

Ari Ruoholahti
toiminnanjohtaja, TUL Tampere

TUL:n palvelut
Seminaarin lopulla kuulet tietoiskun TUL:n tarjoamista palveluista seuroille. Tarjolla on mm. erilaisia seurakehityspalveluita, koulutusta sekä erilaisia jäsenetuja. Samalla vedetään päivän opit yhteen ja mietitään mitä asioita kannattaa viedä mennessään omaan seuraan.

Päivän ohjelma (muutokset mahdollisia)
11:00 – 12:00Lounas halukkaille
12:15Seminaarin avaus
Petri Tapio, professori, Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Seurat osana ratkaisua – 7 tapaa lisätä liikettä (style-suositukset seuroille)
Ida Puttonen, toiminnanjohtaja, KU-68
Jonas Oksanen, puheenjohtaja, KU-68
Harrasteliikunnalla tuloksia, case Kangasalan Urheilijat KU-68
14:15Kahvi, kirjaesittely ja verkostoituminen
TUL Tampere historiikin kirjoittajat Jukka Nieminen ja Esko Vatanen tavattavissa
15:15Jaana Tulla, johtaja, Suomen Olympiakomitea
Seuratoiminnan tulevaisuus
Ari Ruoholahti, toiminnanjohtaja, TUL Tampere
TUL:n palvelut seuroille sekä seminaarin yhteenveto
16:45Seminaari päättyy

Hinta

Seminaarin hinta on TUL jäsenseurojen jäsenille 30 € (muilta 50 €) ja mikäli haluat nauttia maittavan lounaan ennen seminaaria, niin lounaan hinta on 15 €.

Erikoistarjous TUL jäsenseurojen jäsenille
Samasta seurasta kolme henkilöä kahden hinnalla!
Tarjoamme siis kolmannen osallistujan ilmaiseksi (kaikille osallistujille varattava sama paketti, lounaalla tai ilman).

Ilmoittautuminen ja lisätietoa

Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu viimeistään 6.5.2024.

Lisätietoa saat Ari Ruoholahdelta