Ajankohtaista


TUL Järvi-Suomen vuosikokous valitsi uuden hallituksen kehittämään toimintaansa

TUL Järvi-Suomi ry piti keskiviikkona 27.4.2022 vuosikokouksen Varkaudessa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, päätettiin uusista säännöistä ja valittiin hallitus kaudelle 2022–2024.

TUL Järvi-Suomi ryon jo useita vuosia yhdistänyt TUL:n Karjalan, Keski-Suomen ja Savon piirien toimintoja. TUL Järvi-Suomi ry on ollut aluejärjestö, jonka jäseninä ovat olleet jäsenpiirit ja jäsenseurat. TUL Järvi-Suomi on ollut myös Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n yhteisöjäsen. Alueen piirien kesken yhteistyö on ollut hyvää. Resurssien pienentyessä vuosikymmenten takaisesta, alueella on päätetty yhdistää piirejä toiminnan turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Päätöstä on hauduteltu useita vuosia ja toimintaa on yhdistetty vuosien aikana nousujohteisesti.

TUL:n Savon piiri päätti piirinsä lakkautumisesta 19.4.2022 ja TUL:n Keski-Suomen piiri 21.4.2022. TUL:n Karjalan piiri tekee päätöksen lähiaikoina. Näiden päätösten pohjalta Järvi-Suomen vuosikokouksessa uudistettiin sääntöjä siten, että TUL Järvi-Suomi ry on jatkossa piirijärjestö, ja hakee TUL:n jäsenpiiriksi. TUL Järvi-Suomen toimialueena on Etelä-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat.

Vanhojen piirien lakkautuminen ei tarkoita toimintojen lakkautumista, vaan seurojen jäsenpalvelut pysyvät ennallaan ja seurat ovat jäsenenä TUL Järvi-Suomeen ja sen kautta Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n edelleenkin.  Toimintojen sulauttamisella yhden piirin alle vuoden 2022 aikana, mahdollistetaan se, että jäsenseuroja pystytään palvelemaan entistä tehokkaammin hallinnon vähenemisen myötä. TUL Järvi-Suomen jäsenseurojen lajikirjo on hyvin laaja. Mukana on niin pieniä kunto- ja terveysliikuntaan suuntautuneita kuin myös kilpaurheilupainotteisia, valtakunnallisesti tunnettuja seuroja. Toimialueella järjestetään mm. TUL:n ja Järvi-Suomen mestaruuskilpailuja, koulutuksia ja tapahtumia.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Varkautelainen Pekka Hahl (WJK Varkaus) ja uutena varapuheenjohtaja aloittaa Jyväskyläläinen Jari Rantala (Jyvässeudun Paini-Ässät). Hallitukseen jäseniksi valittiin Petri Hagman (Keljon Viesti), Juha Kauppinen (Savonlinnan Jyry), Mikko Kosunen (Kuvansin Kuohu), Markus Niska (Jyväskylän Seudun Palloseura), Jyri Paasonen (Mikkelin Pallo-Kissat), Voitto Parikka (Polvijärven Vauhti), Anneli Puskala (Vaajakosken Kuohu), Jani Puurula (Laukaan Kisa-Veljet) ja Kari Tossavainen (Sorsakosken Teräs).

Lisätietoja TUL Järvi-Suomen hallitukselta.