TUL:n Keski-Suomen piirikokous pidettiin 21.4.2022

22.04.2022

TUL:n Keski-Suomen piiri ry piti torstaina 21.4.2022 viimeisen sääntömääräisen piirikokouksen.

Kokouksen alkuun palkittiin vuoden 2021 urheilijoita ja toimijoita.

Vuoden urheilijana palkittiin menestyksekkäästä vuodesta painija Juho Lamberg Vaajakosken Kuohusta. Juho paini viime vuonna miesten SM-kultaa kreikkalaisroomalaisen painin sarjassa 55 kg. Nuorena urheilija palkittiin painonnostaja Iita Kononen Äänekosken Huimasta. Iitan parhaimpia saavutuksia olivat mm. tempauksen EM-pronssi 15-vuotiaiden sarjassa ja Suomen mestaruudet 15- ja 17-vuotiaissa.

Vuoden seurana palkittiin 70. toimintavuottaan viettävä Jyväskylän Pallokerho ansiokkaasta seuratoiminnasta tyttöjen ja naisten jalkapallon edistämisessä, mikä on mahdollistunut useiden kymmenien seurassa toimivien vapaaehtoisten avulla. Seuratoimihenkilönä palkittiin painitaustan omaava ja vuosikymmeniä Jämsänkosken Jyryn toiminnassa ollut Pekka Koljander.  Pekka on aktiivinen toimija seurassa niin valmennustyön, talkoiden kuin hallitustyöskentelyn parissa.

Lisäksi ”Kassun malja” luovutettiin Jyvässeudun Paini-Ässien Mauno Kovaselle pitkään jatkuneesta seuratyöstä. ”Kassun malja” on TUL:n Keski-Suomen piirin kunniapuheenjohtajan Kalevi Olinin liikkeelle laittama kiertopalkinto.

Kokouksessa valittiin liittokokousedustajat TUL:n liittokokoukseen 18.6.2022 Helsinkiin ja käytiin läpi muut sääntömääriset asiat sekä piirin lakkauttaminen. Kokouksen päätöksen mukaisesti vuonna 1919 perustettu piiri lakkautuu ja toiminnat sulautuvat TUL Järvi-Suomeen.

TUL Järvi-Suomi ryon jo useita vuosia yhdistänyt TUL:n Karjalan, Keski-Suomen ja Savon piirien toimintoja. Toimialueena on Etelä-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat.

Piirin lakkautumisen myötä piiritoiminnot sulautetaan vuoden 2022 aikana Järvi-Suomen toimintoihin siten, että jäsenseuroja pystytään palvelemaan entistä tehokkaammin hallinnon vähenemisen myötä. Piirin lakkautuminen ei tarkoita toimintojen lakkautumista, vaan seurojen jäsenpalvelut pysyvät ennallaan ja seurat ovat jäsenenä TUL Järvi-Suomeen ja sen kautta Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n edelleenkin. 

Kiitos kaikille TUL:n Keski-Suomen piirin 103 toimintavuodesta!

Lisätietoja TUL:n Keski-Suomen piirin hallitukselta.