Liikkeelle pyörällä -kuukausi

10.05.2022

Liikkeelle pyörällä

Liikkeelle Pyörällä! -kuukausi on käynnissä parhaillaan. #LiikkeellePyörällä tarkoituksena on kannustaa ihmisiä liikkeelle pyöräillen ja pyöräilemään sekä järjestämään matalan kynnyksen liikuntatapahtumia, kamppiksia ja kilpailuja. Kuukauden aikana nostamme myös erilaisia pyöräilykampanjoita esille, kuten seniorit satulaan tai pyöräilyviikon.

Seniorit satulaan

Haluaisitko lähteä pyöräilemään, mutta uskallus puuttuu?

Seniorit Satulaan haluaa rohkaista ikääntyneitä henkilöitä pyörän selkään hyvässä seurassa. Seniorit Satulaan toiminnassa kootaan pyöräilykerhoja ympäri Suomea. Osallistuja saa seuraa toisista pyöräilijöistä sekä liikuntaa ja ulkoilua mukavassa porukassa. Pyöräilytoiminnassa muun muassa juodaan kahvit, opitaan turvallisuutta ja liikennesääntöjä, käydään pyörälenkillä sekä ystävystytään toisiin kerholaisiin. Toiminnan sisältö on tarkoitus räätälöidä kävijöidensä näköiseksi.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja pyöräilyryhmistä saat Pyöräliiton hanketyöntekijältä Mira Kokolta p. 0451141044 tai mira.kokko@pyoraliitto.fi.

Elämän ensimmäinen satanen – Rundi Helsinki

Haluaisitko päästä haastamaan itsesi? Miltä kuulostaa elämän ensimmäinen sata kilometriä pyörällä?

Rundi Helsinki on maantiepyöräilyn uusi juhlapäivä. Sunnuntaina 28.8. on mahdollisuus kokea elämän ensimmäinen satanen – 100 kilometriä tai 100 mailia satulassa. Tien päällä on tarjolla täydellinen ruoka- ja tekninen huolto. Ilmoittautumisen yhteydessä saat myös harjoitusohjelman. Hinta sisältää tapaturmavakuutuksen. Tapahtuman ilmoittautuminen aukeaa pian ja TUL:n jäsenseuroille on varattuna oma alennuskoodi. Lisätietoa tulossa pian! Liikkeelle Pyörällä.

Valtakunnallinen pyöräilyviikko 6.–15.5.

Parhaillaan vietetään myös valtakunnallista pyöräilyviikkoa, jota poljetaan tänä vuonna pääteemalla ’’Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn’’. Ihmiset pyöräilevät, jos he tuntevat olonsa turvalliseksi ohjaustangon takana. Pääteemalla kiinnitetään huomio pyöräilyn turvallisuuteen ratkaisevasti vaikuttaviin olosuhteisiin. Samalla keskusteluun nostetaan koettu turvallisuus eli turvallisuuden tunteen vaikutus kansalaisten pyöräilyinnokkuuteen. Rakennetaan yhdessä liikenne- ja muu pyöräily-ympäristö sellaiseksi, jossa eri-ikäiset ja erilaisilla pyörillä liikkuvat voivat kulkea sujuvasti ja turvallisesti jokaisena vuodenaikana.

Pyöräilyviikolla on joka päivä oma teema:
??‍♀️ Pyörällä kouluun -päivä 11.5. keskiviikko
??‍♀️ Pyörällä treeneihin -päivä 12.5. torstai
??‍♀️ Pyörällä kauppaan -päivä 13.5. perjantai
??‍♀️ Pyörämatkailupäivä 14.5. lauantai
??‍♀️ Pyörällä kaiken ikää -päivä 15.5. sunnuntai
Voisitko sinä ottaa haasteen vastaan ja jättää auton kotiin ja tehdä seuraavan harrastus- tai kauppareissun pyörällä?

Katso lisää pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/.

#LiikkeellePyörällä