Mira Sjövall TUL Tampereen vuoden urheilija

02.02.2024

TUL Tampere palkitsi vuoden 2023 urheilijoita sekä vuoden seuran.

Vuosi 2023 oli TUL Tampereen jäsenseuroille sekä heidän urheilijoilleen erittäin menestyksekäs. Vuosi piti sisällään runsain joukoin urheilijoiden upeita suorituksia, venymisiä sekä hienoja tuloksia. TUL Tampere huomioi jäsenseurojensa joukosta vuoden joukkueen, vuoden nuoren urheilijan, vuoden urheilijan sekä vuoden seuran. Heidät palkittiin Hämeen Urheilugaalassa perjantaina 2.2.2024.

Vuoden urheilija

Mira Sjövall, Black Eagle Taekwon-Do ry

Sjövall saavutti huiman menestyksen arvokisoissa vuoden 2023 aikana kahdessa eri lajissa. Vuoden meriitit:

  • MM-kulta, taekwon-do, 3. dan liikesarjat
  • MM-kulta, taekwon-do, ottelu 65 kg
  • EM-kulta, taekwon-do, 3. dan liikesarjat
  • EM-pronssi, taekwon-do, ottelu 68 kg
  • EM-pronssi, potkunyrkkeily alle 60 kg

Vuoden nuori urheilija

Niilo Stenvall, Pyörä-Pojat ry

Trial-pyöräilijä Stenvallin kausi oli erittäin menestyksekäs. Hän saavutti mm. hyviä sijoituksia aikuisten Elite-luokan maailman cupissa, sekä voitti junioreiden (U19) Euroopan mestaruuden sekä MM-pronssin.

Vuoden joukkue

Ylöjärven Ryhdin hiihdon pariviestijoukkue, Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen

Hiihtäjät voittivat yleisen sarjan SM-hopeaa tammikuussa 2023 Tampereen Kaupissa vapaan hiihtotavan pariviestissä. Nuoret hiihtäjät kilpailivat aivan loppusuoralle asti suomenmestaruudesta. Hopeamitali on Ylöjärven Ryhdin ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitali maastohiihdossa.

Vuoden seura

Kangasalan Urheilijat KU-68

Vuoden 2023 huomionosoitus annettiin seuralle, joka on toiminnallaan edistänyt lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrasteliikuntaa. 

Kangasalan Urheilijat KU-68 järjestää kilpaliikunnan ohella monipuolisesti erilaista harrasteliikuntaa. Heidän tärkeimpänä missiona on mahdollistaa kaikille helppo liikunnan aloittaminen ohjatuissa matalan kynnyksen harrasteryhmissä.

Seurassa huolehditaan mm. siitä, että päätöksenteossa huomioidaan harrastetoiminta. Kaikki tehtävät päätökset ovat yhdenvertaisia harraste- ja kilpatoiminnan välillä, mm. harjoitusvuorojen, -tilojen ja toiminnan suhteen.

Seura kohtaa harrastajat yksilöinä ja rohkaisee jokaista osallistumaan toimintaan omana itsenään. Harrasteliikuntatarjontaa on kehitetty erityisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja seuran jäsenmäärä on tämän muutoksen myötä lähes tuplaantunut.