TUL Tampereen piiri valitsi vuoden 2021 vuoden urheilijat seuraavista kategorioista:

• Vuoden nuori urheilija (kaksi urheilijaa)

Urheilijat palkittiin Hämeen Urheilugaalassa perjantaina 11.3.2022. Katso gaalan kuvagalleria tämän sivun alaosasta.

TUL Tampereen piirin vuoden urheilija

Ida Hulkko, uinti, TaTU Tampere

Hulkolle kertyi vuoden aikana kilpailuja poikkeuksellisen paljon, koska koronan vuoksi kilpailuja oli siirretty edelliseltä vuodelta. Hulkko kilpaili vuoden aikana kotimaassa, ISL ammattilaisliigassa, EM-kilpailuissa, MM-kilpailuissa sekä olympialaisissa.

Ida Hulkko saavutti vuonna 2021 mm. neljä Suomen ennätystä, MM-kisoissa kuudennen sijan, EM-kilpailuiden rintauinnissa neljännen sijan 50 m lyhyellä radalla ja upeasti EM-hopeaa pitkällä radalla. Tämän lisäksi hän kilpaili Tokion olympialaisissa saavuttaen siellä 12. sijan.

Suuret onnittelut Idalle, TaTU Tampereelle, Idan valmentajalle Jere Jännekselle sekä koko Idan taustatiimille.

Lue lisää Idasta TUL Aviisista

TUL Tampereen piirin vuoden nuoret urheilijat

Anastasia Rogozhina, rytminen voimistelu, Tampereen Sisu

Tampereen Sisua edustava, vuonna 2008 syntyneen voimistelija Anastasia Rogozhinan leipälaji on rytminen voimistelu, mutta viime vuonna hän teki pienen hyppäyksen myös joukkuevoimistelun puolelle. Hänen valmentajanaan toimii Jouki Tikkanen.

Vuonna 2021 Anastasian saavutuksia ovat mm.:
Nuori urheilija kilpaili ensimmäistä kauttaan rytmisen voimistelun kansallisessa nuorten sarjassa, jossa sijoittui koko kauden ajan kärkisijoille. Lisäksi hän osallistui ensimmäistä kertaa nuorten SM-kisoihin, joissa hän saavutti upeasti nuorten 4-ottelun SM-pronssia. Lokakuussa Anastasia edusti Suomea Ljubljanan juniorikisoissa Sloveniassa, jossa hän sijoittui neliottelun neljänneksi ja nauhaohjelmassa kolmanneksi.

Joukkuevoimistelun puolella hän oli Minetit Juniorien mukana EM-kilpailuissa ja saavutti siellä ensimmäisen arvokisamitalinsa, EM-pronssin.

Emmi Savenius, yleisurheilu, Vehmaisten Urheilijat

Emmi Savenius on syntynyt vuonna 2006 ja edustaa Vehmaisten Urheilijoita. Emmiltä nähtiin hyviä otteita pitkin kautta. Kirkkaimpina sieltä nousevat nuorten Suomen mestaruuskilpailujen upeat sijoitukset. Emmi saavutti tyttöjen 15-vuotiaiden sarjassa:

• SM-pronssia 4×100 m viestissä
  • SM-joukkuekultaa pituudessa
  • SM-hopeaa 300 metrillä
  • SM-kultaa pituudessa

TUL Tampereen piirin vuoden joukkue

Minetit, Tampereen Sisu, joukkuevoimistelu

Minettien vuosi huipentui marraskuussa, kun he voittivat kotiyleisön edessä Helsingissä joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden. Minetit voimisteli voittoon Antton Laineen käsialaa olevalla taiteellisella ja upealla Kalevala- aiheisella ohjelmalla. Joukkueeseen kuului Tampereen Sisun voimistelijoiden lisäksi kolme voimistelijaa Tanssi- ja voimisteluseura Illusionista.