Uinnin EM-kisoissa kovia suorituksia Tampereelta – Ida Hulkko EM-hopeaa

24.05.2021

Ida Hulkko

Uinnin EM-kisoissa nähtiin viikonloppuna kovia suorituksia suomalais- ja TaTU Tampereen uimareilta. TaTU Tampereen uimari, Ida Hulkko ui EM-hopeaa 50 metrin rintauinnissa. Samalla Hulkko ui uuden Suomen ennätyksen ajalla 30,19. Hulkolle arvokisamitali oli uransa ensimmäinen. Myös TaTu:n Veera Kiviranta oli upeasti finaalin seitsemäs ajalla 30,72.

Ihan uskomaton fiilis kun se kaikki vaan purkautu siinä hetkessä, ja se kaikki työ minkä oli tehny oli siellä taululla. Siinä hetkessä tuntui, että vihdoin on tehny jotain oikein ja on ylpeä itsetään”, Hulkko iloitsi.

Espoolaista uimaseuraa Cetusta edustava Ari-Pekka Liukkonen voitti EM-kultaa miesten 50 metrin vapaauinnissa vain hetkeä ennen Hulkon uintia. Suomalaisuimarit elivät kisoissa mukana toistensa menestystä ja onnistumista.

Kyllä hän se kun A-P voitti siihen alkuun, niin lähti apina pois selästä, Suomen menestys ei ole enää meidän harteilla. Toisaalta ihme, että pysty enää ees keskittyy omiin uinteihin, kun tuo on niin hienoon nähdä, kun kova työ tuottaa tulosta ja että kaveri menestyy, se motivoi kaikkia muita ympärillä hirvesti.

TaTU:n Anton Herrala teki oman ennätyksen miesten vapaauinnin alkuerissä ja oli 54:s ajalla 50.00.

Kesäkuun lopussa kisataan vielä kotimaassa uinnin SM-kilpailut ennen Tokion olympialaisia. Hulkko edustaa Suomea Tokion olympialaisissa kesällä 2021.

Sitten treeni jatkuu heinäkuun loppuun Tokioon asti, toki lähempänä kevennellään ja tarkennetaan treeniohjelmaa”, Hulkko kommentoi kesän treeniohjelmasta.