Vauhtia ja iloa ValttiMaililla!

17.08.2021

ValttiMaili järjestettiin lauantaina 14.8. kello 11:00 ja 13:00 välisenä aikana. Tapahtuma oli osa TUL:n ja European Mile -organisaation kansainvälistä yhteistyötä. Suomessa tapahtumat järjestettiin samaan aikaan Tampereella ja Oulussa.

Helsingin tapahtuma järjestettiin yhdessä Puotinkylän Valtin kanssa Puotilan kartanon alueella. Hyvän mielen matalan kynnyksen liikuntatapahtumassa pääsi juoksemaan mailin matkan (1609m) tai VarttiMailin (noin 400m) pituisen matkan. Lisäksi tapahtumassa järjestettiin kulttuurikävely, jossa kurkistettiin draamallisesti alueen historiaan ammattinäyttelijöiden johdolla. Jokaiselle tapahtumaan osallistujalle oli myös tarjolla makkaraa ja juomista.

Tämän lisäksi tapahtumassa oli mahdollisuus tehdä hyvää. Kävelemällä tai juoksemalla mailin pystyi kartuttamaan hyväntekeväisyyspottia Valtin vähävaraisille pelaajille. Jokainen kuljettu maili kasvatti lahjoitettavaa summaa neljällä eurolla. Kerätty summa tullaan lahjoittamaan lyhentämättömänä Puotinkylän Valtin vähävaraiskassaan.

Hienosti suunniteltu ja järjestetty tapahtuma koki tapahtumapäivän aamuna pienoisen takaiskun, kun sää näytti todella huonolta. Onneksi pahimmat uhkakuvat eivät toteutuneet ja iltapäivällä päästiin nauttimaan jopa auringonpaisteesta.

Päivää jatkui pienten futistapahtuma Valttifestissä Puotilan tekonurmikentällä aina kello 16:00 saakka ja innokkaimmat jatkoivat vielä Puotilan Kartanon Kuolleet sielut-konsertiin, jonka showtime oli kello 19:00.

Lämmin kiitos kaikille tapahtuman järjestelyihin osallistuneille sekä erityinen kiitos jokaiselle ValttiMaili-tapahtumaan osallistuneelle!

Alla kuvakokoelma tapahtumasta!