Seuraesittelyssä Atlantis FC

07.11.2023

Atlantis FC on Pohjois- ja Itä-Helsingin alueella aktiivisesti toimiva jalkapalloseura. Seurassa on sekä kilpajoukkueita, että harrastejoukkueita. Miesten edustusjoukkue nousi tänä syksynä valtakunnalliseen Ykköseen, Akatemia-joukkue pelaa Kakkosessa ja A-pojat ovat olleet neljästi peräkkäin mitaleilla SM-sarjassa.

Kuva: Juke Luoma

Atlantiksen historia ulottuu vuoteen 1980. Tuolloin seura aloitti FC Norssin nimellä taipaleensa Helsingin piirin VIII divisioonassa 1980. Viisi vuotta myöhemmin Gösta Sundqvist perusti Johanneksen Dynamon. Pykälä kerrallaan kumpikin seura kipusi sarjaportaita ylöspäin, kunnes syksyllä 1995 Norssi nousi kakkosdivisioonaan. Samalla päätettiin ryhtyä toteuttamaan jo jonkin aikaa vireillä ollutta suunnitelmaa voimien yhdistämiseksi FC Norssin ja Johanneksen Dynamon välillä.

Loppuvuodesta 1995 Dynamon etevimmät pelimiehet sekä taustavoimat Gösta Sundqvistin johdolla liittyivät FC Norssiin. Samalla seuran nimeksi muutettiin Göstan ideoima Atlantis FC. Tästä lähdettiin yhdessä rakentamaan menestyvää jalkapalloseuraa.

Kuva: Juke Luoma

Seura on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja hakee lisää jalkapallosta kiinnostuneita ihmisiä mukaan toimintaan. Seurassa on myös tarve vapaaehtoisille ja palkatuille työntekijöille. Mikäli kiinnostus heräsi, voit olla yhteydessä Atlantiksen toimistoon (toimisto@atlantisfc.fi).

Seuran toimintaan voi tutustua myös AtlantisTV:n kautta, mistä löytyy video edustusjoukkueen äskeisestä matkasta nousukarsintoihin Kuopioon sekä esittely Atlantis Akatemiasta.

Teksti: Tino Kinnunen