Piirin keskeisenä tehtävänä on tukea seuroja tarjoamaan ja kehittämään TUL:n periaatteisiin nojautuvaa monipuolista ja hinnaltaan kohtuullista liikuntaa piirin toiminta-alueella.

Toimintaa kuvaavia avainsanoja ovat tasa-arvo, kestävä kehitys, monikulttuurisuus, kasvatuksellisuus, yhteisöllisyys ja hauskuus.

Toiminta-ajatustaan piiri toteuttaa organisoimalla ja koordinoimalla seurojen välistä yhteistoimintaa, tiedottamalla, järjestämällä kilpailuja, koulutusta, palveluja ja tukitoimintoja.

Seurapalveluihin kuuluu TUL:n eteläisellä alueella ja piireissä toteutettava  TUL:n toimintasuunnitelman mukainen koulutus, seurojen edunvalvonta, seurayhteyksien kehittäminen sekä seurojen varainhankinnan ja muun seuratalouden tukeminen.

Lisäksi TUL:n Suur-Helsingin piiri tukee jäsenvelvoitteensa hoitaneita  seurojaan urheilija-, valmentaja-, nuorisotyö- ja seuratyöstipendin. Parhaillaan työn alla on seurahanketuki, jota voi tuen hakusääntöjen valmistuttua hakea omiin hankkeisiinsa piirin jäsenseurat.

Toimintavuoden 2018 aikana TUL:n Suur-Helsingin piiri panostaa erityisesti TUL:n 100-vuotisjuhlien 27.1.2019 ja 14.-16.6.2019 pidettävien Liittojuhlien tunnetuksi tekemiseen.

Toimimme Espoon, Helsingin, Kirkkonummen, Porvoon ja Vantaan kaupunkien alueilla.

Piirissä on jäseninä 148 seuraa, niin yleisseuroja kuin yhden lajin seurojakin. Henkilöjäseniä näissä seuroissa on noin 30 000. Piiritoimisto sijaitsee TUL:n keskustoimiston yhteydessä Helsingin Herttoniemessä.

Piirin tapahtumat löytyvät TUL:n tapahtumakalenterista.

Yhteystiedot

Toiminnanjohtaja:

Aapo Räntilä
aapo.rantila@tul.fi
045 634 1090
Valimotie 10
00380 Helsinki

Piirinhallitus:
Puheenjohtaja

Mika Vuori, Porvoon Weikot
Varapuheenjohtaja
Riitta-Liisa Kima, Kirkkonummen Urheilijat
Jäsenet
Riku Ahola, Malmin Urheilijat
Outi Havia, Helsingin Jyry
Petri Ijäs, Puotinkylän Valtti
Erkki Jokela, Leppävaaran Sisu
Toni Joukanen, Olarin Tarmo-77
Merja Järvenpää, Itä-Vantaan Urheiljat
Juha Kulju, Helsingin Työväen Urheilijat
Sirkka-Liisa Kähärä, Rekolan Raikas
Harri Seidler, Itä-Hakkilan Kilpa