Uudenmaan piirin puheenjohtaja Riitta-Liisa Kima esittäytyy

05.06.2024

Miten olet päätynyt TUL:n pariin?

TUL tuli tutuksi lapsuudessa ja nuoruudessa koripallon kautta Helsingin Kiri-60:ssä. Koripallon lopetettuani tuli taukoa TUL toiminnasta. Parikymmentä vuotta sitten tuli muutettua Kirkkonummelle ja lasten kautta liityttyä Kirkkonummen Urheilijoihin, jonka kautta TUL tuli taas mukaan kuvioihin. Reilu kymmenen vuotta sitten silloinen toiminnanjohtaja Hannu Ahonen otti yhteyttä ja kysyi lähtisinkö mukaan piirin hallitukseen ja sillä tiellä ollaan.

Mikä sinua henkilökohtaisesti motivoi tässä tehtävässä?

Olen saanut seurata piirihallituskausieni aikana hyviä ja osaavia puheenjohtajia, joiden viitoittamalla tiellä yritän parhaani mukaan jatkaa ja tukea piiriä sekä toiminnanjohtajaa tehtävässään. Olen ollut omassa seurassani puheenjohtajana ja nähnyt seuratasolla sen tehtävän. Piirin puheenjohtajan tehtävässä tulen varmasti oppimaan uusia asioita ja näkemään eri kantilta piirityöskentelyä sekä pääsen tutustumaan paremmin piirin seurojen toimintaan, mitä odotan kovasti.

Miten haluaisit kehittää Uudenmaan piirin toimintaa?

Piiri toimii jo hienosti ja Rikun aikana on moni asia saatu mallilleen, joten voi sanoa, että on helppo tulla puikkoihin. Toisaalta taas on isot saappaat täytettäväksi edellisten puheenjohtajien jälkeen. Piirissä toimii paljon hienoja seuroja sekä seurojen aktiiveja ja heistä osa on myös piirihallituksessa. Piirin yhtenä tarkoituksena on ollut lähentyä ja tukea seuroja entistä enemmän. Toivon, että pystymme viemään tätä asiaa piirinä eteenpäin.
Piirimme alueella toimii paljon seuroja eri liittojen ja järjestöjen alla tarjoten monipuolisesti erilaisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia. Pitämällä esillä TUL:n arvoja kuten tasa-arvoiset mahdollisuudet seurassa liikkumiseen, liikunnallisen elämäntavan omaksuminen sekä hauskuus ja liikunnan tuoma ilo, saavat toivottavasti yhä uudet seurat löytämään piirin toiminnan jakamaan samoja arvoja.
TUL ja piiri järjestävät paljon hyvää koulutusta, tapahtumia ja leirejä, joiden näkyväksi tekemistä seuroihin tulee vielä vahvistaa. Toivoisin, että piiri olisi se helposti lähestyttävä taho, kun seura tarvitsee apua ja neuvoa ja toisaalta myös se taho, johon seurojen ja urheilijoiden hienot saavutukset halutaan tuoda esille. Piiri haluaa tukea alueensa urheilijoita ja seuroja sekä palkitsee heitä vuosittain. Mitä enemmän piirille ilmoitetaan seurojen ja urheilijoiden saavutuksista, sitä monipuolisempaa palkittavien joukko on. Joten voisiko summata, että saada seuroja näkyvämmäksi piirissä toinen toisilleen ja toisaalta saada piiriä näkyvämmäksi seuroille.

Minkälainen on lajitaustasi?
Ensimmäinen lajini oli koripallo jota seurasivat ultimate, liitokiekon muut lajit sekä salibandy. Näin aikuisiällä harrastuksiini kuuluvat harrastetasolla Catch’n serve ball, jääkiekko, jalkapallo sekä kesäisin pesäpallo.

Mitä muuta elämään kuuluu kuin TUL:ää?
Päivätyö esikoululaisten parissa, harrastukset, aikuiset tyttäret, ystävät sekä koira.

Terveiset piirin jäsenseuroille
Jatkakaa hienoa hyvää toimintaanne! Mahdollistetaan seuroissamme niin harraste- kuin kilpatoiminta. On hienoa, kun seuroissamme pystymme tarjoamaan matalalla kynnyksellä tasa-arvoista, hauskaa ja edullisesti toimintaa. Toivoisin, että seurojemme kautta ihmiset löytäisivät itselleen tavan liikkua. Piiri on ruvennut keräämään seuraesittelyjä ja tämä on oiva tapa saada seurojen hienoa toimintaa näkyväksi.