Riitta-Liisa Kimasta Uudenmaan piirihallituksen uusi puheenjohtaja – Akseli Sauramasta jälleen piirin vuoden urheilija

07.05.2024

TUL:n Uudenmaan piirin vuosikokous pidettiin maanantaina 29.4. Malmin Työväentalolla. Vuosikokouksessa valittiin Uudenmaan piirihallitus vuodelle 2024 sekä palkittiin piirin vuonna 2023 ansioituneita urheilijoita ja seuratoimijoita

TUL Uudenmaan piirille valittiin uusi puheenjohtaja, kun ansioituneesti tehtävänsä hoitanut Riku Ahola luopui tehtävästä, mutta jatkaa piirihallituksessa. Piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kirkkonummen Urheilijoiden Riitta-Liisa Kima. Riittä on toiminut aikaisemmin piirihallituksessa sekä on entinen Kirkkonummen Urheilijoiden puheenjohtaja. Lisäksi Riitalta löytyy monipuolinen lajitausta. Piirin varapuheenjohtajana jatkaa Nummelan Kisaajien Anu Rajajärvi. Hallituksessa jatkavat Paula Kaunismäki, Petri Ijäs, Juha Kulju, Riku Ahola, Kristiina Kettula, Miika Tuominen ja Jorma Pelkonen. Uutena piirihallitukseen valittiin Malmin Urheilijoiden Mirka Vainikka ja Käpylän Urheilijoiden Kimmo Aaltonen. Onnea valituille! Piirihallituksen jättivät tänä vuonna Merja Järvenpää ja Kari Nuikka. Suuret kiitokset molemmille ansiokkaasta työstä hallituksessa!

Uudenmaan piirin vuoden urheilijaksi valittiin Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama. Akseli voitti potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuden marraskuussa 2023 sekä valittiin turnauksen parhaaksi mieskehäotteliaksi. Vuoden nuoriksi urheilijoiksi valittiin Ylä-Tikkurilan Kipinän Jimi Noioso ja Bodonos Voimailun Janette Ylisoini. Jimi voitti nyrkkeilyssä nuorten pohjoismaiden pronssia, nuorten Suomenmestaruuden sekä aikuisten SM-hopean. Janette puolestaan voitti painonnostossa alle 17-vuotiaiden EM-kultaa.

Vuoden valmentajaksi palkittiin Järvenpään Kehäkarhujen Juha Saurama. Juha on toiminut Akseli Sauraman pitkäaikaisena valmentajana. Akselin Lisäksi myös Juhan muut valmennettavat ovat saavuttaneet kansainvälistä menestystä.

Vuoden seuratoimijoiksi valittiin poikkeuksellisesti kaksi henkilöä; Rekolan Raikkaan Paula Kaunismäki ja Helsingin Jyryn Juhani Meskanen. Paula on toiminut Rekolan Raikkaan hallituksessa aktiivisesti jo yli 30 vuoden ajan. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana seniori- ja yleisurheilujaostojen toiminnassa. Seniorijaostossa Paula mm. vastaa viestinnästä ja yleisurheilujaostossa taloudenhoidosta.

Juhanin on ollut aktiivinen ja vaikuttava toimija koko seuran toiminnassa jo neljännesvuosisadan ajan: erityisesti hän on toiminut Helsingin Jyryn valmentajana ja aktiivisena toimijana ja kehittänyt menestyksekkäästi seuran yleisurheiluvalmennusta – erityisesti kestävyysjuoksuvalmennusta – ja koko jaoston toimintaa. Meskanen on vuonna 2023 valmentamisen lisäksi paitsi valmentanut myös osallistunut aktiivisesti varainhankintaan, jolla Helsingin Jyry on voinut pitää vuosimaksut edullisina