Seuraesittelyssä Länsi-Uudenmaan Pyöräilijät -82

04.10.2023

Seura perustettiin 1982 länsiuusimaalaisten pyöräilyharrastajien yhteisestä tarpeesta. Pyöräilyn harrastajat Karjaan Urasta, Lohjan Louhesta ja Helsingin Työväen Pyörä-Veikoista päättivät perustaa pyöräilyn erikoisseuran, joka palvelisi alueen pyöräilyharrastajien toiveita. Seuran kotipaikkana toimisi Karjaa.

Lajit: Alusta lähtien jäsenistölle on luotu mahdollisuudet kilpapyöräilytoimintaan, niin maantiellä, radalla ja muissa pyöräilyn alalajeissa sekä kuntopyöräilyssä.

Kuntotapahtumia sekä ainakin yksi kansallinen pyöräilykilpailu on ollut mukana perustamisesta lähtien.

Tapahtumat: Seuran järjestämä pitkäaikaisin ja suurin päätapahtuma on kansallinen Länsi-Uudenmaan tempo. Tempo järjestetään vuosittain kesän kynnyksellä. Tapahtuma kerää satakunta kilpailijaa Mustiolle vuosittain ympäri Suomea.

Lup-82 polkija Henrik Vinberg kalkkiviivoilla

Kuntotapahtumina on ollut Ruukin kierros ja sittemmin Tammisaaren Urheilutovereiden kanssa yhteisjärjestelyin Eteläkärjen ajot, joka on ajettu 30 vuotena. Uutena kilpailu- ja kuntotapahtumana on otettu mukaan Gravel pyöräily Grundsjön ajot kesän lopussa. Seura on järjestänyt piiricup tapahtuman sekä osallistunut TUL :n mestaruuskilpailuihin joukkueajossa. Lup-82 seurasta on oltu tuomaritehtävissä Pyörä-68 järjestämissä ratapyöräilyn SM-kilpailussa Turussa. LUP-82 oli mukana järjestämässä TUL :n liittojuhlaa ratapyöräilyn osalta yhteistyössä Helsingin Työväen Luistelijoiden, Korson Kaiun ja CCH :n kanssa.

Kilpailu alkamaisillaan

Lajitoiminta: Kesäkaudella järjestetään keskiviikkoisin harjoituskilpailuja, joissa on mukana kilpailuhaluisia kauempaakin. Eri ikäisiä harrastajia on mukana laidasta laitaan. Tempokilpailut ja maantieajot poljetaan 10 – 50 km :n matkoilla pitkin kesää.

Lup-82 on mukana myös tuomarikoulutuksissa, yhteistyössä paikkakunnalla toimivien TUL:n seurojen kanssa.  

Teksti: Esa Satamo