Yleisurheilun juhlaa Leppävirralla

26.08.2024

Juoksuradat, joissa numerot yhdestä viiteen.

Elisa Neuvonen palasi viikonloppuna kilparadoille ja saavutti heti huippuajan.

Urheilumiehien Elisa Neuvonen teki onnistuneen paluun kilparadoille Leppävirralla. Avoimissa TUL:n mestaruuskilpailuissa syntyi 5000 metrin kävelyssä huippauaika 23.55,2.

”Olin 1,5 vuotta pois kilparadoilla rasitusvammojen takia, tavoite oli täällä kävellä 24 minuuttiin”, kertoi moninkertainen SM-mitalisti ja arvokisaedustaja Neuvonen.

Kansallisesti hyviä tuloksia syntyi naisten keihäässä, kun HKV:n Siiri Elomaa heitti 49,09. N17 sarjan keihäässä Kerimäen Urheilijoiden Lilli Tiainen heitti 46,09. Viikon päästä Tiainen pukee Suomen edusasun päälle Suomi-Ruotsi -maaotteluussa, N17-sarjan keihäässä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Juuso Sillanpää kiskaisi kiekossa kauden parhaansa 48,06.

”Tänään oli loistavat olosuhteet kiekonheittoon. Tulin kilpailuihin lähes suoraan Ruotsista Veteraanien MM-kisoista, joissa heitin MM-hopeaa 45-vuotiaiden sarjassa”, kertoi Kalevan Kisojen vakiokävijä Sillanpää.

Kolmiloikassa käytiin tasokas kilpailu. Pyhäselän Urheilijoiden Jimi Huuho hyppäsi 13,73, ja Jasmin Huuho hyppäsi N17 sarjaan 10,55. Helsingin Kisa-Tovereiden Mauri Merikanto hyppäsi kauden parhaansa 9,29 M70 sarjassa.

N17 sarjassa Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taija Huovinen juoksi 1500 metriä hyvään aikaan 5.21,3, ja heti perään 400 metriä omaan ennätykseen 73,7. LepU:n P13 ikäinen Onni Holopainen juoksi 200 metriä aikaan 30,9 ja 100 metriä aikaan 15,4.

Saarijärven Pullistuksen Hilda Viikilä heitti N17 sarjan moukaria 38,18.

Veteraanisarjoissa tehtiin lukuisia omia ennätyksiä. Veteraanien osallistujamäärä kärsi samanaikaisesti pidetyistä MM-kisoista.

Kuopion Reippaan Heikki Savolainen pisteli 100 metriä kovaan aikaan 13,5 ja 400 metriä meini aikaan 69,7. Leppävirran Urheilijoiden Seppo Tuomainen juoksi 1500 metriä omaan ennätykseen 5.34,0. Tuomainen urakoi monta juoksumatkaa läpi: 5000 metriä meni aikaan 21,01,2. Hopeamitaleita tuli 200 metrillä, 100 metrillä, 400 metrillä ja 800 metrillä. 800 metrin kilpailun voitti M55 sarjassa Varkauden Kenttä-Veikkojen Juha Hytönen ajalla 2.39,4.

JKU:n Pertti Härkönen otti 3 mestaruutta N80 sarjassa: 200 metrin aika oli 35,2, 100 metrin 16,8 ja 400 metrin 87,9. Saarijärven teräsukko Eino Manninen juoksi 100 metriä aikaan 21,8 ja 400 metriä 1.59,7. Ikää tällä urheilijalla on jo 89 vuotta.

LepU:n Matti Kostamo työnsi kuulassa oman ennätyksensä 10,20. Kajaanin Kipinän Kunto Viiru puolestaan hyppäsi korkeudessa tuloksen 1,16 M80 sarjassa.

Karttulan Urheilijoiden Risto Sormusen moukarikaari 39,13 oli kesän paras M65 sarjassa. Peikka Heiskanen (RRR) teki hyvän sarjan M60v sarjaan: moukariennätys 39,90 metriä, painonheiton ennätys 13,00 metriä ja kiekko lensi 33,90 metriä.

Teksti: Jorma Rajakannas

Tulokset: TUL:n aikuisten ja TUL:n Järvi-Suomen avoimet piirinmestaruuskilpailut