Askelviikot

Askelviikot 2024

Mistä on kyse?

Vuosittain järjestettävä, supersuorittu Askelkisa kulkee jatkossa nimellä Askelviikot! Askelviikoilla osallistujat keräävät kisaillen askelia työmatkoilla, harrastuksissa tai vaikka kauppareissuilla joukkueina tai yksilöinä kisaten itseään tai toisiaan vastaan. Voit seurata käveltyjen askelten määrää päivittäin esim. askelmittarilla, aktiivisuusrannekkeella tai kännykkäsovelluksella. Kisatunnelmia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #Askelviikot2024.

Askelviikkojen tavoitteena on olla hyvän mielen liikuntatempaus, ja kannustaa osallistujat tekemään liikuntaa lisääviä valintoja sekä havainnollistaa pienten arjen muutosten vaikutusta vuorokausittaiseen liikuntamäärään. Voittotuloksia tärkeämpää on oman aktiivisuuden lisääminen. Halutessaan osallistujan tuloksia ei julkaista tuloslistoilla.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan huikeita palkintoja. Lisäksi sarjojen voittajat palkitaan tuotepalkinnoin.

Milloin?

Askelviikot järjestetään syyskuussa kahden viikon ajan: 9.9.–22.9.2024.

Sarjat

  • Yksilösarja
  • Joukkuesarja
  • +65-vuotiaiden yksilösarja
  • +65-vuotiaiden joukkuesarja

Sarjoissa +65 -vuotiaat tulee kaikkien osallistujien olla vähintään 65-vuotiaita tai täyttää vuoden 2024 aikana 65 vuotta. Yleisiin sarjoihin voivat osallistua myös lapset ja nuoret. 

Säännöt

Now also in English! Nu också på svenska!

You can find all the information and registration for the Step Collector Challenge now also in English. You can go to the registration via this link: https://www.lyyti.in/Askelviikot_2024_6516/en.

Du kan också hitta information och anmälning för Askelviikot också på Svenska. Du kan följa denna länk: https://www.lyyti.in/Askelviikot_2024_6516/se.

Askel hyvinvoinnille -webinaarisarja

Tänä vuonna järjestämme lisäksi osana Askelviikkoja työikäisille ja senioreille suunnatut maksuttomat webinaarit fyysisen aktiivisuuden edistämisestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista 4.9.2024 klo 17:30 ja 9.10.2024 klo 17:30. 

Tutustu webinaareihin tapahtumakalenterissamme oheisen linkin kautta: https://tul.fi/tapahtumakalenteri/askel-hyvinvoinnille-webinaarisarja.

Ladattavat materiaalit viestintään

Voit ladata organisaatiosi käyttöön valmiita Askelviikkojen viestintämateriaaleja. Löydätte oheisesta kansiosta sekä valmiita somejulkaisuja että Me olemme mukana -somekuvia, joihin voitte liittää lisäksi oman organisaationne logon. Viestintämateriaaleja löytyy kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Voit ladata viestintämateriaalin käyttöösi oheisen linkin kautta:

#LupausSuomelle – Toimintakykyinen maa ja kansa

Olemme mukana Toimintakykyinen Suomi -konseptissa!

Askelviikot kannustavat keräämään askeleita leikkimielisessä kilpailussa joko yksilö- tai joukkuesarjassa kahden viikon ajan. Askelviikkojen tavoitteena on liikuttaa jälleen matalalla kynnyksellä niin työpaikoilla, vapaa-ajalla kuin harrastuksissakin! Kilpailua tärkeämpää on havainnollistaa pienten päivittäisten valintojen vaikutusta arjen aktiivisuuden lisäämiseksi.

Me lupaamme kannustaa kaikkia etsimään itselle mieluisimmat tavat lisätä askel- tai aktiivisuusmääriä arjen keskellä. Lisäksi lupaamme haastaa mukaan niin työyhteisöjä, urheiluseuroja kuin yksityishenkilöitäkin ympäri Suomen!

Askelviikot on myös loistava tapa tehdä oma tai työyhteisön Lupaus Suomelle. Arjen aktiivisuuden lisääminen lähtee isoista ja pienistä teoista – lupauksista lähteä muuttamaan arjen ympäristöä liikkuvammaksi.

Lue lisää konseptista ja ilmoita oma lupauksesi Suomelle oheisen linkin kautta.

Palaute/Feedback/Respons

Anna meille palautetta Askelviikoista! Give us feedback on the Steps Weeks! Ge oss respons om stegtävlingen Askelviikot!


Lisätietoja Askelviikoista:
Johanna Nekkonen
johanna@tul.fi tai 050 3448270.