Seniorit

Senioritoimintamme on suunnattu yli 55-vuotiaille kuntoliikkujille sekä kulttuurin ystäville. Senioritoiminnan suurimpia tapahtumia ovat vuosittain järjestettävät valtakunnalliset Senioripäivät, Senioriristeily, joka järjestetään vuorovuosin Senioreiden Hyvän olon päivien kanssa sekä joka toinen vuosi järjestettävä Senioreiden kulttuurikatselmus.

Senioritoimintaa suunnittelee TUL:n seniorijaosto.

Seniorien risteily Visbyhyn 14.-16.6.2024

TUL:n perinteiset senioripäivät vietetään tänä vuonna Helsinki-Visby-Helsinki risteilyn muodossa. Risteily on erittäin suosittu, sillä Viking Line järjestää vain viisi risteilyä vuodessa. Risteilyaluksemme Viking Gabriella lähtee Helsingistä Katajanokan terminaalista perjantaina 14.6. klo 16.00 ja saapuu takaisin Helsinkiin sunnuntaina 16.6. klo 13.45.

Lauantaipäivä vietetään Visbyn saarella laivan saapuessa saarelle noin klo 9.00. Laiva lähtee saarelta kohti Helsinkiä noin klo 17.00. Visbyhyn on mahdollista varata ennakkoon ohjattu tutustumisretki. Retkivaihtoehtoja on kolme erilaista ja ne voi varata lisähinnasta ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioitavaa on se, että paikkoja retkille on rajoitetusti, joten kannattaa olla nopea!

Hyttivaihtoehtoja risteilylle on kaksi (Viking Gabriella):
Seaside standard 4-hengen hytti merinäköalalla. Hinta 387€.
Inside standard 4-hengen hytti ei merinäköalaa. Hinta 318€.

Hytin hinta henkeä kohden on yllä mainittu hytin kokonaishinta jaettuna siinä majoittuvien määrällä. Hyttihintaan ei sisälly ruokailuja. Ruokailut voi varata ilmoittautumisen yhteydessä erikseen. Suosittelemme ottamaan ainakin perjantaina buffetin sekä sunnuntaina brunssin.

Risteilyn aikana järjestetään pientä ohjelmaa mm. tietovisa sekä Helsingin Jyryn vetämää tanssiohjelmaa. Hyttivarauksen hintaan sisältyy majoittuvien osallistujien risteilyn ohjelma.

Ilmoittautumiset tästä viimeistään 10.4.2024 mennessä!

Lisätiedot:
Ville Hautakangas, ville.hautakangas@tul.fi / p. 050 571 8637

Hyvän olon päivät 13.-15.9.2024

Seniorien ja seurojen harrasteliikuntatoimijoiden yhteiset Hyvän olon päivät järjestetään kylpylähotelli Rauhalahdessa, Kuopiossa.

Hyvän olon päivät tarjoaa ohjattua liikuntaa ja yhdessä oloa, verkostoituen ja rentoutuen. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, joten tule nauttimaan oman mielesi mukaisesta kylpyläviikonlopusta!

Ohjelmassa on mm. savolaiset olympialaiset, vesijumppaa, terveyskunto -luento, kehonhuoltoa ja ulkoliikuntaa sekä iltaohjelmassa karaoke- ja orkesteritanssit.

Viikonloppuun voi osallistua koko ajalle tai tulla mukaan lauantaina päiväkävijänä.

Hinnat pitävät sisällään majoituksen, kylpylän käytön, ruokailut ja ohjatun toiminnan.

Rauhalahteen pääsee kulkemaan julkisilla kulkuvälineillä ja autolla tuleville on hotellin pihassa maksuton pysäköinti.

Selvitämme yhteiskuljetuksen Kuopion rautatieasemalta Rauhalahteen juna-aikataulujen varmistuessa. Ilmoitamme myöhemmin mahdollisuudesta ilmoittautua yhteiskuljetukseen.

Hinnat/hlö:

1. koko paketti pe lounasta eteenpäin: 250 e/hlö huoneisto tai huone kolmelle, 270 e/hlö/2hh, 340 e /1hh

2. aloitus perjantain päivälliseltä: 235 e/hlö huoneisto tai huone kolmelle, 255 e/hlö/2hh, 325 e/1hh

3. Päiväkävijät la: 60 €/hlö sisältäen ohjelman (myös kylpyläkäynnin vesijumpan yhteydessä) ja lounaan

Ilmoittaudu 11.8.2024 mennessä oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/hyvanolonpaivat2024

Lisätietoja: kimmo.kamppila@tul.fi p. 041 5475423 ja johanna.nekkonen@tul.fi p.050 3448270

Alta voi ladata tulostettavan mainoksen tapahtumasta. Mainos ei ole tiedostona saavutettava.

Dikiliikkujat – Vinkkejä kuntosaliharjoitteluun

Tervetuloa mukaan Dikiliikkujiin! Tarjoamme maksuttomalla verkkokurssilla vinkkejä kuntosaliharjoitteluun: meidän kanssamme pääset helposti alkuun saliharrastuksen aloittamisessa. Kurssilta löytyy niin tekniikkavinkkejä kuin yleisiä ohjeita esimerkiksi laiteharjoitteluun, kuminauha- ja kahvakuulaharjoitteisiin sekä lämmittelyyn ja loppuverryttelyyn.

Kurssin videot on tuotettu yhteistyössä Liikuntakeskus Fressin kanssa. Vinkkien sisällöstä ja suunnittelusta vastaavat Fressin asiantuntijat.

Löydät kurssin koulutusalustaltamme TULkouluttaa.fi. Tunnukset luotuasi käytössäsi on koko laaja verkkokoulutustarjontamme.

Liikumme luonnossa -hanke

TUL ry on mukana yhteistyökumppanina Eläkeläiset ry:n liikumme luonnossa hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tukea ikääntyvien liikuntatoimintaa ja lisätä ulkona tapahtuvaa liikkumista.

Lisätietoja hankkeesta täältä.

Seniorijaoston kokoonpano liittokokouskaudella 2022 – 2025

 • Irja Appelroth pj.
 • Kimmo Arstio
 • Pirjo Hirvi
 • Merja Järvenpää
 • Rauni Niinimäki
 • Tiina Näätsaari
 • Maija-Liisa Rytkönen
 • Pekka Hahl, TUL hallitus
 • Tuomo Laine, TUL hallitus
 • Toiminnanjohtaja Johanna Nekkonen, TUL
 • Esittelijä-sihteeri: toiminnanjohtaja Kimmo Kamppila, TUL