Seniorit


Senioritoimintamme on suunnattu yli 55-vuotiaille kuntoliikkujille sekä kulttuurin ystäville. Senioritoiminnan suurimpia tapahtumia ovat vuosittain järjestettävät valtakunnalliset Senioripäivät, Senioriristeily, joka järjestetään vuorovuosin Senioreiden Hyvän olon päivien kanssa sekä joka toinen vuosi järjestettävä Senioreiden kulttuurikatselmus.

Senioritoimintaa suunnittelee TUL:n seniorijaosto.

Seniorien kesäpäivät 6.-7.6.2023

Senioreiden kesäpäivät kutsuvat tänä kesänä Kemiin! Tule mukaan nauttimaan uusien ja vanhojen ystävien seurasta, hauskasta ohjelmasta sekä hyvästä ruuasta. Ohjelmassa on mm. petankkimestaruuskilpailut, pissin peluuta, lapikkaanheittoa, kulttuuria ja yhdessä oloa.

Osallistumisen hinta on 70 € /osallistuja. Hinta sisältää ohjelman, lounaan tiistaina ja keskiviikkona, illallisen tiistaina, oheistoiminnat sekä opastetut kulttuurikierrokset. Osallistuminen maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen Seniorien kesäpäiville on nyt avattu! Pääset ilmoittautumaan tämän linkin kautta: https://www.lyyti.in/senioreidenkesapaivat2023. Seniorien kesäpäivien yhteydessä järjestettäviin petankkimestaruuskilpailuihin pääset ilmoittautumaan erillisen linkin kautta täältä: https://www.lyyti.in/veteraanipetankki23.

Tapahtuman järjestää Suomen Työväen Urheiluliitto ja TUL:n Lapin piiri.

Lisätietoja: TUL:n Lapin piirin toiminnanjohtaja Pirkko Pehkonen, pirkko.pehkonen@tul.fi

Hyvän olon päivät 15.-17.9.2023

Alkusyksy on uuden aikaa, jolloin on hyvä pysähtyä pohtimaan omaa jaksamista ja hyvinvointia. Hyvän olon päivät tarjoaa ohjattua liikuntaa ja yhdessä oloa pelaten, saunoen ja syöden.

Senioreiden ja seurojen harrasteliikuntatoimijoiden yhteiset Hyvän olon päivät järjestetään perjantaista sunnuntaihin 15.–17.9. Rajaniemien lomakeskuksessa.

Ilmoittautuminen avautuu keväällä 2023.

Tervetuloa osallistumaan erinomaisen palautteen saaneeseen tapahtumaamme ja erittäin pidettyyn paikkaan Rajaniemeen.

Kulttuurikatselmus 18.-19.11.2023

TUL järjestää joka toinen vuosi +55 -vuotiaille henkilöille suunnatun kulttuurikatselmuksen yhdessä Eläkkeensaajien Keskusliiton, Eläkeläisten, Suomen Työväen Musiikkiliiton ja Työväen Näyttämöiden liiton kanssa.

Seuraava kulttuurikatselmus pidetään 18.-19.11.2023 Jyväskylässä.

Ilmoittautuminen 18.10.2023 mennessä sähköisesti: lyyti.in/kulttuurikatselmus2023

Lisätietoja vuoden 2023 Kulttuurikatselmuksesta: johanna.nekkonen@tul.fi tai 050 3448270.

Tapahtuman tukijat:

Kulttuurikatselmuksen toteutumista tukee Kansan Sivistysrahasto.

Dikiliikkujat – Vinkkejä kuntosaliharjoitteluun

Tervetuloa mukaan Dikiliikkujiin! Tarjoamme maksuttomalla verkkokurssilla vinkkejä kuntosaliharjoitteluun: meidän kanssamme pääset helposti alkuun saliharrastuksen aloittamisessa. Kurssilta löytyy niin tekniikkavinkkejä kuin yleisiä ohjeita esimerkiksi laiteharjoitteluun, kuminauha- ja kahvakuulaharjoitteisiin sekä lämmittelyyn ja loppuverryttelyyn.

Kurssin videot on tuotettu yhteistyössä Liikuntakeskus Fressin kanssa. Vinkkien sisällöstä ja suunnittelusta vastaavat Fressin asiantuntijat.

Löydät kurssin koulutusalustaltamme TULkouluttaa.fi. Tunnukset luotuasi käytössäsi on koko laaja verkkokoulutustarjontamme.

Liikumme luonnossa -hanke

TUL ry on mukana yhteistyökumppanina Eläkeläiset ry:n liikumme luonnossa hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tukea ikääntyvien liikuntatoimintaa ja lisätä ulkona tapahtuvaa liikkumista.

Lisätietoja hankkeesta täältä.

Seniorijaoston kokoonpano liittokokouskaudella 2022 – 2025

 • Irja Appelroth pj.
 • Kimmo Arstio
 • Pirjo Hirvi
 • Merja Järvenpää
 • Rauni Niinimäki
 • Tiina Näätsaari
 • Maija-Liisa Rytkönen
 • Pekka Hahl, TUL hallitus
 • Tuomo Laine, TUL hallitus
 • Toiminnanjohtaja Johanna Nekkonen, TUL
 • Esittelijä-sihteeri: toiminnanjohtaja Kimmo Kamppila, TUL