Seniorit


Senioritoimintamme on suunnattu yli 55-vuotiaille kuntoliikkujille sekä kulttuurin ystäville. Senioritoiminnan suurimpia tapahtumia ovat vuosittain järjestettävät valtakunnalliset Senioripäivät, Senioriristeily, joka järjestetään vuorovuosin Senioreiden Hyvän olon päivien kanssa sekä joka toinen vuosi järjestettävä Senioreiden kulttuurikatselmus.

Senioritoimintaa suunnittelee TUL:n seniorijaosto.

Dikiliikkujat – etäjumpat ja kahvihetket tammi-helmikuussa 2023

Lähde mukaan Dikiliikkujiin – ohjattuihin etäjumppiin ja etäkahveille tammi-helmikuussa 2023!

Järjestämme yhteistyössä Liikuntakeskus Fressin kanssa Dikiliikkujat -etäjumppasarjan, jonka tavoitteena on parantaa osallistujien lihasvoimaa, tasapainoa ja notkeutta. Etäjumppien jälkeen on mahdollista kahvitella ja vaihtaa kuulumisia Teamsin välityksellä. Etäjumpat ja kahvihetket on suunnattu ensisijaisesti kaikille senioreille, mutta toiminta on avointa ihan kaikille! Dikiliikkuja-tunti on senioreille suunnattu monipuolinen liikuntatuokio, jossa liikkeet tehdään oman kehon painolla tai jumppakeppiä välineenä käyttäen. Tunneilla voi osallistua ja liikkua oman tuntemuksen ja kunnon mukaisesti – muistathan kuunnella omaa kehoa ja tehdä liikkeet itselle parhaiten soveltuvalla tavalla!

Dikiliikkuja-tunnit järjestetään tammi- ja helmikuussa 5.1. alkaen torstaisin kello 13. Jumpat toteutetaan FressiTV -verkkopalvelun kautta. Pääset liittymään etäjumppaan tämän linkin kautta: https://www2.fressi.fi/fressitv/. Dikiliikkujat -jumppiin osallistuminen on maksutonta. Liikuntatuokion kesto on noin 50 minuuttia. 

Jumpan jälkeen siirrytään kahvittelemaan Teamsin välityksellä. Kahvihetki kestää 14.30 asti. Pääset liittymään Teams-tapaamiseen oheisten linkkien kautta:

Voit liittyä Teams-tapaamiseen vaikka tietokoneellesi ei olisi ladattuna Teams-sovellusta. Voit klikata uudelle välilehdelle aukeavalta sivulta kohtaa ”Jatka tällä selaimella”. Linja avataan aina noin kello 13.40. Kahvihetki kestää 14.30 asti.

Mikäli sinulla on haasteita etäjumppaan tai kahveille liittymisessä, voit ottaa yhteyttä tekniseen tukeen: hallinnon koordinaattori Aino Raiskinmäki, aino.raiskinmaki@tul.fi, 044 0666141.

Tervetuloa mukaan liikkumaan!

Seniorien kesäpäivät 6.-7.6.2023

Vuosittaisen kesäpäivät pidetään 6.-7.6. Kemissä. Ohjelmass on mm. petankkimestaruuskilpailut, pissin peluuta, lapikkaanheittoa, kulttuuria ja yhdessä oloa.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen aukaistaan alkuvuodesta 2023.

Lisätietoja: TUL:n Lapin piirin toiminnanjohtaja Pirkko Pehkonen, pirkko.pehkonen@tul.fi

Hyvän olon päivät 15.-17.9.2023

Alkusyksy on uuden aikaa, jolloin on hyvä pysähtyä pohtimaan omaa jaksamista ja hyvinvointia. Hyvän olon päivät tarjoaa ohjattua liikuntaa ja yhdessä oloa pelaten, saunoen ja syöden.

Senioreiden ja seurojen harrasteliikuntatoimijoiden yhteiset Hyvän olon päivät järjestetään perjantaista sunnuntaihin 15.–17.9. Rajaniemien lomakeskuksessa.

Ilmoittautuminen avautuu keväällä 2023.

Tervetuloa osallistumaan erinomaisen palautteen saaneeseen tapahtumaamme ja erittäin pidettyyn paikkaan Rajaniemeen.

Kulttuurikatselmus 18.-19.11.2023

TUL järjestää joka toinen vuosi +55 -vuotiaille henkilöille suunnatun kulttuurikatselmuksen yhdessä Eläkkeensaajien Keskusliiton, Eläkeläisten, Suomen Työväen Musiikkiliiton ja Työväen Näyttämöiden liiton kanssa.

Seuraava kulttuurikatselmus pidetään 18.-19.11.2023 Jyväskylässä.

Ilmoittautuminen 18.10.2023 mennessä sähköisesti: lyyti.in/kulttuurikatselmus2023

Lisätietoja vuoden 2023 Kulttuurikatselmuksesta: johanna.nekkonen@tul.fi tai 050 3448270.

Liikumme luonnossa -hanke

TUL ry on mukana yhteistyökumppanina Eläkeläiset ry:n liikumme luonnossa hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tukea ikääntyvien liikuntatoimintaa ja lisätä ulkona tapahtuvaa liikkumista.

Lisätietoja hankkeesta täältä.

Seniorijaoston kokoonpano liittokokouskaudella 2022 – 2025

 • Eeva Kurki pj.
 • Irja Appelroth vpj.
 • Kimmo Arstio
 • Pirjo Hirvi
 • Merja Järvenpää
 • Rauni Niinimäki
 • Tiina Näätsaari
 • Maija-Liisa Rytkönen
 • Pekka Hahl, TUL hallitus
 • Tuomo Laine, TUL hallitus
 • Toiminnanjohtaja Johanna Nekkonen, TUL
 • Esittelijä-sihteeri: toiminnanjohtaja Kimmo Kamppila, TUL