Mitä teemme


Keskitymme erityisesti lasten ja nuorten sekä aikuisten matalan kynnyksen harrasteliikunnan edistämiseen. Liikuntaharrastukseen osallistumisen tulee olla helppoa ja edullista.

Meillä on yli 70 eri lajia karatesta koripalloon ja painista parkouriin. Noin parillakymmenellä lajilla on oma jaostonsa ja lajipäällikkönsä, joka ylläpitää lajien omia sivuja.

Lisäksi tehtävämme on tuottaa jäsenseuroille liikuntaan liityvää tietoa ja koulutusta sekä huolehtia jäsentemme edunvalvonnasta.

Lapsille ja nuorille

Järjestämme lapsille ja nuorille TUL Joy Games -tapahtumia, kilpailuja, leiritoimintaa, Nuoret Päättäjät -koulutusta, muuta koulutustoimintaa sekä tarjoamme mahdollisuuden osallistua kansainväliseen nuorisotoimintaan. Toiminnan suunnittelusta vastaa nuorisovaliokunta ja TUL:n nuorisotoiminnan vastaava. Lasten ja nuorten tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.

Koulutus

Järjestämme leiriohjaajakursseja sekä Nuoret Päättäjät -koulutusta, jonka tarkoituksena on antaa työkaluja urheiluseuran hallinnon pyörittämiseen ja seurassa toimimiseen. Nuoret Päättäjät -koulutus on tarkoitettu 16–25-vuotiaille nuorille. Seuraava koulutus alkaa vuonna 2021. Koulutus on tarkoitus järjestää osittain alueellisena.

Leiriohjaajakoulutusta järjestetään vuosittain. Koulutus antaa valmiudet toimia leiriohjaajana oman urheiluseuran tai piirijärjestöjemme leireillä.

Leirit

Piirijärjestömme tarjoavat lasten ja nuorten leirejä ympäri vuoden, eniten kesäisin. Leirien kesto vaihtelee viikonlopusta viikkoon. Piirien järjestämistä leireistä saat tietoa piirien sivuilta.

TUL:n nuorisovaliokunta/leiritiimi järjestää leiritoimintaa läpivuoden. Leirit ovat monipuolisia ja usein johinkin teemaan liitettäviä.

Leireillämme voi harrastaa ja kokeilla uusia lajeja, kokea hienoja elämyksiä, saada uusia ystäviä ja unohtumattomia muistoja. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat ajankohdan ja paikan mukaan. Kesäleireillä majoitutaan usein teltoissa. Muina vuodenaikoina majoitus tapahtuu useasti sisämajoituksena.

Leiriohjaajana voi toimia TUL:n leiriohjaajakurssin suorittanut aikuinen. Leireillä toimii myös koulutettuja apuohjaajia, jotka ovat myös suorittaneet kurssin.

Kansainvälinen toiminta

Olemme mukana kehittämässä Kansainvälisen Työväen Urheiluliiton, CSIT:n nuorisotoimintaa yhteistyössä muiden jäsenmaiden kanssa. YOUAca 2.0 koulutuksessa on mukana viisi suomalaista nuorta.

Palkitseminen

TUL:n nuorisovaliokunta palkitsee vuosittain nuoria sekä lasten ja nuorten parissa toimivia ohjaajia. Hakuaika vuoden 2020 nuoreksi toimijaksi tai nuorisotoimijaksi päättyy 30.11.2021. Ehdotus valittavasta tehdään TUL:n julkaisemalla palkitsemislomakkeella.

Vuoden nuorisotoimija on omalla toiminnallaan aktivoinut ja kehittänyt seuran-, piirin- ja/tai liiton lapsi- ja nuorisotoimintaa. Nuorisotoiminnan palkitsemiskriteereissä huomioidaan myös toiminnan esimerkillisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Vuoden nuorisovalmentaja on kasvattaja, ohjaaja ja valmentaja. Hän on vaikuttaja, jonka ohjauksessa positiivinen elämänasenne liikunnallista elämäntapaa kohti kasvaa. Hän innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan liikunnan ilosta. Yhtä arvokasta on massojen pyörittäminen, kuin mitalien saavuttaminen.

0

Aikuisille

Tavoitteenamme on aktivoida urheiluseuroja osallistumaan kunto- ja harrasteliikunnan koulutuksiin ja tapahtumiin sekä tarjoamaan esimerkiksi työyhteisöliikunnan palveluita. Haluamme lisätä liikunnan harrastamista sekä yhteisö- että yksilötasolla. Lisäksi veteraanitoimintamme tarjoaa yli 55-vuotiaille kuntoliikkujille liikunta- ja kulttuuritoimintaa.

Tarjoamme jäsenseuroillemme liikunta- ja terveysalan ammattilaisten tuottamaa tietoa ja materiaalia sekä vaikutamme päättäjiin, jotta harrasteliikunnan tasa-arvoisuus toteutuu niin liikuntapaikkojen ja -tilojen, kuten avustusten ja olosuhteiden suunnittelussa.

Aikuisten harrasteliikunnan valiokunta vastaa toiminnan suunnittelusta ja koordinoinnista.

Olemme yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä – meillä on jäsenenä yli 700 urheiluseuraa. TUL on perustettu vuonna 1919; täytimme vuonna 2019 jo 100 vuotta. Pitkän ikämme salaisuus on yhteisöllisyys, tiiviit seurayhteydet sekä pitkäjänteinen työ tasa-arvoisten liikuntaedellytysten turvaamiseksi.

Liikkuminen ei mielestämme saa olla kiinni iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, varallisuudesta tai etnisestä taustasta. Tavoitteenamme on huolehtia siitä, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa liikuntaa hyvässä seurassa.

Keskitymme erityisesti lasten, nuorten sekä aikuisten matalan kynnyksen harrasteliikunnan edistämiseen. Liikuntaharrastukseen osallistumisen tulee olla helppoa ja edullista.

Meillä on yli 70 eri lajia karatesta koripalloon ja painista parkouriin. Noin parillakymmenellä lajilla on oma jaostonsa ja lajipäällikkönsä, joka ylläpitää lajien omia sivuja.

Tietosuojaselosteemme on luettavissa täältä.

0

0