Seurapäivät


Vastuu voittaa – Seurapäivät 2022

Vastuullisuus ei ole valinta. Vastuullisuus ei ole enää edes kilpailuvaltti, vaan perusedellytys. Vastuullisuus on menestymisen edellytys kaikille yhteiskunnan toimijoille, eikä liikunnan ja urheilun kenttä ole poikkeus. Mitä vastuullisuus edes tarkoittaa? Miten toimia vastuullisesti, jotta menestyisimme tulevaisuudessa? Mitä vastuullisuus tarkoittaa yksilöille liikunnan ja urheilun kentällä?

Vastuu voittaa -seminaari ei etsi ongelmia, vaan tarjoaa näkökulmia ja ratkaisuja vastuullisuuskysymyksiin. Olet sitten liikunnan ja urheilun parissa johtotehtävissä, hallinnossa, valmentajana, ohjaajana tai urheilijana, Vastuu voittaa on sinulle.


Ohjelma

Lounas
12.00-12.45

Seminaari

13.00-17.30

Seminaarin avaus
Henrik Nyholm, varapuheenjohtaja, TUL

Vastuullisuuden viitekehys – mihin tarvitsemme SUEKia?
Teemu Japisson, pääsihteeri, SUEK

Valmentamisen valtasuhteiden haasteet ja kompastuskivet
Pauliina Savola, maajoukkuevalmentaja, telinevoimistelu

15.00–15.30 kahvit ja välipala

Vastuullisuus vaatii selkärankaa – seurat valintojen äärellä
Tommi Evilä, valmennuspäällikkö, SUL

Kaikki haluaa toimia oikein! – Miksi niin moni epäonnistuu?
Niina Ratsula, vastuullisen työelämän ja yrityskulttuurin huippuosaaja, tietokirjailija, väitöskirjatutkija.

Tauko

17.45-18.15 Kevyt ja liikuttava viihdehetki

A) Oulun kaupunkikierros
B) Bingo

Illallinen

19.00 Ovet aukeavat
19.19 Illallinen 
19.20-19.30 Juhlapuhe
19.35-21.45 Alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka
22.00 Musiikkia ja yhdessä oloa

Liput

Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 16.11. mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen voit tiedustella peruutuspaikkoja: joni.valta@tul.fi, p. 045 773 124510.

Puhujat

Teemu Japisson on Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin pääsihteeri.

Japisson on toiminut aiemmin johtamistehtävissä Suomen Olympiakomiteassa, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALOssa, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU:ssa, Nuoressa Suomessa ja Mannerheimin lastensuojeluliitossa.

Pauliina Savola.

Pauliina Savola on naisten telinevoimistelun maajoukkueen vastuuvalmentaja. Lisäksi hän on valmentanut päätoimisesti Oulun Pyrinnössä jo vuodesta 2009 lähtien. Savola palkittiin Pohjois-Pohjanmaan Vuoden valmentajaksi Urheilugalassa 2022.

Pituushyppäjänä Tommi Evilä tuli tunnetuksi kivenkovana ammattilaisena kentällä ja sen laidalla toimiessaan maajoukkueen kapteenina ja IAAF:n Urheilijakomission jäsenenä. Matka huippu-urheilun parissa jatkuu mm. SUL:n valmennuspäällikkönä ja rinnalle on tullut vahvasti mukaan yhteiskunnallinen vaikuttaminen Tampereen kaupunginvaltuustossa kokonaishyvinvoinnin edistämiseksi.

Niina Ratsula on yrittäjä, ammattipuhuja, tietokirjailija ja tuleva kauppatieteiden tohtori. Niinalla on taustalla pitkä kansainvälinen ura Kemiran ja Nokian palveluksessa. Vuodesta 2018 Niina on auttanut yrityksiä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja työkulttuurin kehittämisessä Code of Conduct Companyn perustajaosakkaana ja Nordic Business Ethics -hankkeen toisena perustajana.

Turvallisen tilan periaatteet

Haluamme mahdollistaa kaikille turvallisen tapahtuman, jossa jokainen voi nauttia olostaan ilman epäasiallista kohtelua tai häirintää. Osallistumalla tapahtumaan, sitoudut toiminaan TUL:n eettisten ohjeiden mukaisesti. 

Tapahtumassa toimii kaksi häirintäyhdyshenkilöä: Aino Raiskinmäki p. 044 066 6141 ja Jarno Blomster p 044 537 4765, joihin voi olla yhteydessä mieltä askarruttavissa tilanteissa sekä häirintähavainnoissa ja -kokemuksissa.

Lisätiedot:
Joni Valta
joni.valta@tul.fi
045 773 12450