CSIT:n Maailmankisat


TUL on kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n jäsenjärjestö. CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur / International Workers and Amateursin Sports Confederation) on perustettu vuonna 1913 Belgiassa ja siihen kuuluu 44 jäsenjärjestöä 35 eri maassa. Järjestöämme CSIT:n hallituksessa edustaa Anu Rajajärvi.

CSIT järjestää mestaruuskilpailuja useissa eri lajeissa ja joukkueemme ovat menestyneet mestaruuskilpailuissa erittäin hyvin. Vahvimpia lajeja kansainvälisessä toiminnassamme ovat paini, lentopallo, jalkapallo, tennis, judo, pöytätennis, shakki, yleisurheilu ja uinti.

Järjestön korkein päättävä elin on joka kolmas vuosi kokoontuva edustajakokous eli kongressi. Niinä vuosina, jolloin kongressia ei järjestetä, kokoontuu yleiskokous. Käytännön työtä johtaa hallitus, jonka alaisuudessa toimii 16 lajikomissiota. TUL:sta lajikomissioihin kuuluu Markku Kosonen sihteerinä shakkikomissiossa, Mika Vuori puheenjohtajana painikomissiossa ja Antti Kempas toisena sihteerinä yleisurheilukomissiossa.

Keskeiset yhteistyötahot ovat KOK, ICSSPE, GAISF, WHO, ILO ja Sosialistinen Internationaali.

Tästä linkistä CSIT:n sivuille
Katso tästä CSIT:n esittelyvideo the colours of CSIT (englanti)

Maailmankisat

Jäsentemme on mahdollista osallistua joka toinen vuosi järjestettäviin CSIT:n Maailmankisoihin osana TUL:n joukkuetta. Maailmankisat ovat kansainvälinen amatööriurheilun suurtapahtuma ja TUL on osallistunut kisoihin aina suurella joukkueella.

Maailmankisat ovat täynnä liikuntaa ja urheilua, kulttuurivaihtoa ja hauskanpitoa. Kisat eivät ole huippu-urheilijoille, vaan kaikille amatööriurheilijoille ja liikunnasta kiinnostuneille harrastajille eri maista ja kulttuureista ympäri maailmaa. Maailmakisaviikko tarjoaa kaikille osallistujille unohtumattoman viikon liikunnan, urheilun, kulttuurin, ystävyyden ja kansainvälisen tunnelman parissa.

Vuonna 2017 kisat pidettiin Latvian Riiassa ja kerralla vuonna 2019 paikkana oli Espanjan Tortosa. Seuraavat kisat järjestetään vuonna 2021 Italiassa Cesenaticossa ja Cerviassa.

Lisätietoa

Kilpailut ja lajit, +55-vuotiaat kunto- ja harrasteliikkujat sekä turistit:

Antti Kempas
antti.kempas(at)tul.fi
050 337 5942