CSIT


TUL on kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n jäsenjärjestö. CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur / International Workers and Amateursin Sports Confederation) on perustettu vuonna 1913 Belgiassa ja siihen kuuluu 44 jäsenjärjestöä 35 eri maassa. Järjestöämme CSIT:n hallituksessa edustaa Anu Rajajärvi.

CSIT järjestää mestaruuskilpailuja useissa eri lajeissa ja joukkueemme ovat menestyneet mestaruuskilpailuissa erittäin hyvin. Vahvimpia lajeja kansainvälisessä toiminnassamme ovat paini, lentopallo, jalkapallo, tennis, judo, pöytätennis, shakki, yleisurheilu ja uinti.

Järjestön korkein päättävä elin on joka kolmas vuosi kokoontuva edustajakokous eli kongressi. Niinä vuosina, jolloin kongressia ei järjestetä, kokoontuu yleiskokous. Käytännön työtä johtaa hallitus, jonka alaisuudessa toimii 16 lajikomissiota. TUL:sta lajikomissioihin kuuluu Markku Kosonen sihteerinä shakkikomissiossa, Mika Vuori puheenjohtajana painikomissiossa ja Antti Kempas toisena sihteerinä yleisurheilukomissiossa.

Keskeiset yhteistyötahot ovat KOK, ICSSPE, GAISF, WHO, ILO ja Sosialistinen Internationaali.

Tästä linkistä CSIT:n sivuille
Katso tästä CSIT:n esittelyvideo the colours of CSIT (englanti)

Maailmankisat

Jäsentemme on mahdollista osallistua joka toinen vuosi järjestettäviin CSIT:n Maailmankisoihin osana TUL:n joukkuetta. Maailmankisat ovat kansainvälinen amatööriurheilun suurtapahtuma ja TUL on osallistunut kisoihin aina suurella joukkueella.

Maailmankisat ovat täynnä liikuntaa ja urheilua, kulttuurivaihtoa ja hauskanpitoa. Kisat eivät ole huippu-urheilijoille, vaan kaikille amatööriurheilijoille ja liikunnasta kiinnostuneille harrastajille eri maista ja kulttuureista ympäri maailmaa. Maailmakisaviikko tarjoaa kaikille osallistujille unohtumattoman viikon liikunnan, urheilun, kulttuurin, ystävyyden ja kansainvälisen tunnelman parissa.

Vuonna 2017 kisat pidettiin Latvian Riiassa ja seuraavalla kerralla vuonna 2019 paikkana on Espanjan Tortosa.

Maailmankisat 2019: Tortosa, Espanja

CSIT:n kuudennet Maailmankisat kutsuvat 1.–7.7.2019 jälleen amatöörikilpaurheilijoita, ay-liikuntaväkeä, työyhteisöliikkujia ja kaikkia harrasteliikkujia +55-vuotiaat mukaan lukien Espanjan Tortosaan. Maailmankisoihin saapuu tuhansia osallistujia ympäri maailmaa, joten kansainvälinen tunnelma kaikissa aktiviteeteissa on taattu.

Tarkemmat tiedot kisoista voit lukea ennakkokutsusta [pdf].

Kisojen viralliset sivut (englanniksi)

Ilmoittaudu mukaan

Maailmankisoihin on kauttamme varattavissa kuusi erilaista matkapakettia niin pakettimatkaajille kuin omatoimimatkaajillekin. Jokainen paketti sisältää osallistumismaksun, paikalliskuljetukset Tortosassa, tervetulopaketin, TUL-paidan ja ilmaiset kiropraktikkopalvelut.

Tarkemmat tiedot matkapaketeista [pdf]

Ennakkoilmoittautuminen Maailmankisoihin Tortosaan tulee tehdä viimeistään 15.2.2019, jolloin on suoritettava myös 50 % maksusta. Lopullinen ilmoittaminen tulee tehdä viimeistään 28.4.2019, jolloin suoritetaan loppumaksu.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake.

Lisätietoa

Kilpailut ja lajit, +55-vuotiaat kunto- ja harrasteliikkujat sekä turistit:

Antti Kempas
antti.kempas(at)tul.fi
050 337 5942