CSIT:n kilpailut

CSIT Maailmankisat Kreikan Loutrakissa 2025

Vuonna 2025, CSIT:n Maailmankisojen (World Sports Games, WSG) järjestäjänä toimii ensimmäistä kertaa Kreikka. Tapahtuma järjestetään Kreikan Loutrakissa 3.-8.6.2025.  

Kreikan Loutraki on ainutlaatuinen ja kaunis, ympärivuotinen turistikohde upeine maisemineen ja olosuhteineen. Kaupunki on tunnettu urheiluystävällisyydestään ja erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien isännöimisestä. Loutrakista on myös hyvät kulkuyhteydet Kreikan pääkaupunkiin Ateenaan sekä arvostetuille uimarannoille.  

Mistä on kyse?

World Sports Games on suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen ihmisiä eri maista ja kulttuureista pitämään hauskaa yhdessä liikunnan ja urheilun parissa. Maailmankisoissa kisataan useissa lajeissa ja lisäksi kilpailujen ohessa on mahdollisuus päästä osallistumaan erilaisiin matkailuun ja kulttuuriin liittyviin päivätapahtumiin. Maailmankisoissa päästään nauttimaan myös juhlatunnelmasta aloitus- ja lopetus seremonioiden parissa.

Kuka voi osallistua?

Tapahtuma on tarkoitettu niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin amatööriurheilijoille ja liikunnasta kiinnostuneille harrastajille ympäri maailman. Kahden vuoden välein järjestettävään tapahtumaan ottaa osaa yhteensä noin 6000 osallistujaa.  

Kansainvälisen Työväen ja Amatööriurheilun urheiluliitto CSIT:n lisäksi tapahtumaa on järjestämässä Hellenic Organization for Company Sport and Health (HOCSH).  

Lisätietoa tapahtumasta löydät CSIT:n nettisivuilta. Nettisivuille pääset tästä linkistä: (Linkki nettisivuille) 

CSIT Maailmankisat 2023 Italian Cerviassa

CSIT Maailmankisat (World Sports Games, WSG) ovat amatööriurheilun Maailmankisat.

WSG on kahden vuoden välein järjestettävä suuri moniurheilutapahtuma, joka on täynnä urheilua, eri kulttuureja, hauskanpitoa ja uusia mahdollisuuksia. Nämä kilpailut eivät ole suunnattu huippu-urheilijoille, vaan amatööriurheilijoille eri maista ja kulttuureista ympäri maailmaa.

Vuoden 2023 Maailmankisat järjestettiin Italian Cerviassa 5.–10.9.2023. Suomesta mukana oli huikea 89 osallistujan joukkue, ja suomalaisia nähtiin uinnissa, mamanetissa, petanquessa, padelissa sekä yli 55-vuotiaiden liikuntatoiminnassa.

Voit käydä lukemassa Maailmankisojen tunnelmia tämän linkin kautta!

Kansainvälinen Työväen ja Amatööriurheilun Urheiluliitto CSIT – Internation Workers & Amateurs Confederation

TUL on kansainvälisen Työväen ja Amatööriurheilun Urheiluliitto CSIT:n jäsenjärjestö. CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur / International Workers and Amateursin Sports Confederation) on perustettu vuonna 1913 Belgiassa ja siihen kuuluu reilut 80 jäsenjärjestöä yli 60 eri maassa. Järjestöämme CSIT:n hallituksessa edustaa Anu Rajajärvi.

CSIT järjestää mestaruuskilpailuja useissa eri lajeissa ja joukkueemme ovat menestyneet mestaruuskilpailuissa erittäin hyvin. Vahvimpia lajeja kansainvälisessä toiminnassamme ovat paini, lentopallo, jalkapallo, tennis, judo, pöytätennis, shakki, yleisurheilu ja uinti.

Järjestön korkein päättävä elin on joka kolmas vuosi kokoontuva edustajakokous eli kongressi. Niinä vuosina, jolloin kongressia ei järjestetä, kokoontuu yleiskokous. Käytännön työtä johtaa hallitus, jonka alaisuudessa toimii 15 lajikomissiota. TUL:sta lajikomissioihin kuuluu Jari Hakala tenniskomissiossa, Leena Starck voimistelukomissiossa ja Petteri Laitinen yleisurheilukomissiossa.

Keskeiset yhteistyötahot ovat KOK, ICSSPE, GAISF, WHO, ILO ja Sosialistinen Internationaali.

Tästä linkistä CSIT:n sivuille
Katso tästä CSIT:n esittelyvideo the colours of CSIT (englanti)


Championships Finland 2022

Date: August 24th-28th 2022
Place: Oulu, Finland

Preliminary registration deadline: April 23rd 2022
Final registration deadline: June 24th 2022

The CSIT Swimming Championships 2022 took place in Oulu, Finland. The Championships are open for members and non-members of CSIT and will be organized in the spirit of brotherhood, respect and peace. Thank you all for participating in this great event!

Check out the amazing atmosphere and memories from the video below!

Download Championships Swimming Finland 2022 logos

Lisätietoa

Antti Kempas
antti.kempas(at)tul.fi
050 337 5942