Tuet ja avustukset


Annamme informaatiota, ja opastamme seuroja erilaisten rahoitusavustusten hakemisessa. Tältä sivulta löydät tietoa apurahojen myöntäjistä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai kaipaat apua, ole yhteydessä seurapalveluvastaava Ilpo Laurilaan (ilpo.laurila@tul.fi tai 050 2623), joka auttaa teitä kaikissa tukiin ja avustuksiin liittyvissä asioissa.

Apurahat

Matti ja Hilkka Ahteen rahasto

Matti ja Hilkka Ahteen rahasto tukee nuorison liikuntaharrastusta apurahoin ja tunnustuspalkinnoin. Apurahojen jaosta päättää säätiön hallitus ja niiden keskimääräinen suuruus on 1000€–3000€.

 • Hakeminen:
  Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Kansan Sivistysrahaston verkkosivuilta. Apurahojen hakuaika on vuosittain elokuussa (1.–31.8.),
 • Kuka voi hakea?  
  Apurahoja voivat hakea yksityiset henkilöt sekä yhteisöt.

Urheiluopistosäätiö

Urheiluopistosäätiön urheiluapurahojen painotus on juniori- ja joukkueurheilussa. Päätöksen apurahojen myöntämisestä tekee Urheiluopistosäätiön hallitus.

 • Hakeminen
  Apurahojen hakuaika on vuosittain syyskuussa (1.–30.9.), jolloin apurahaa haetaan seuraavalle vuodelle.
 • Kuka voi hakea?
  Urheiluopistosäätiön apurahaa voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset ja yksittäiset urheilijat pois lukien ammattilaisurheilijat. Tarkemmat tiedot hakuprosessista ja hakukriteereistä löytyvät täältä.

Viljo ja Vieno Salon säätiö

Viljo ja Vieno Salon säätiön apuraha on tarkoitettu menestyneiden TUL:n seurojen nuorten joukkueiden ja urheilijoiden tukemiseen.

 • Hakeminen
  Haku suoritetaan helmi-maaliskuun aikana. Vuoden 2021 hakulomakkeen löydät täältä (hakuaika 31.3.2021 saakka).
 • Kuka voi hakea? 
  Säätiön tukea voivat hakea jäsenseurojemme urheilijat ja joukkueet. Minimivaatimuksena on nuorten SM-mitali. Hakuajan alkamisesta tiedotetaan erikseen. Vuoden 2021 hakuaika on käynnissä 31.3.2021 saakka.

Tapio Rautavaaran rahasto

Urheilullisesti tai taiteellisesti lahjakkaiden TUL:n nuorten jäsenten valmentautuminen, koulutus ja opiskelu.

Hanketuki

Liikkuva aikuinen -ohjelma tukee liikunnan edistämishankkeita. Lue lisää ohjelmasta ja sen tarjoamasta tuesta hankkeille täältä.