Omat eväät mukaan ja leikkimielisten pelien pariin

07.08.2020

Vielä vuosi sitten meillä TUL:n Suur-Helsingin piirin veteraaneilla oli leikkimielinen ulkoilupäivä Annalan kentällä, isäntinä toimivat Toukolan Teräksen väki. Ja toisen kerran tapasimme Annalan kentällä elokuussa yhteisen päivällisen tunnelmissa, jossa isäntinä olimme me kaikki yhdessä. Molemmat tilaisuudet olivat onnistuneita.

Tänä vuonna keväällä ei koronaepidemian vuoksi ollut Annalan ulkoilupäivää. Eikä tänä vuonna missään mainostettu illallisesta Suomen taivaan alla, paitsi virtuaali-illallinen Helsinki-päivänä 12.6.2020. Me TUL Suur-Helsingin piirin veteraanijaoston jäsenet päätimme, että kun rajat avattiin, koronatartuntojen määrä laski ja oli lupa tavata suurellakin porukalla, että me yhdistämme Annalan tapahtuman ja yhteisen päivällisen ja näin voimme tavata, olla iltapäivä yhdessä ruokailun lomassa ulkoilemassa.

Liekö vielä uskalluksen puutetta tai jotain? Tosin moni saattaa olla vielä elokuussa mökillään tai sitten vain pienet tummat pilvet taivaalla pelottivat, koska meitä oli Annalan kentällä tasan 16 henkilöä. Yhdessä laitoimme telttakatoksen, järjestelimme arpapöydän, katoimme tarjottavat esille ja rupattelimme siinä samalla niitä näitä. Tarjottavat maittoivat ja arpaonnea oli tarjolla.

Ruokailun jälkeen aloitimme perinteisen kisailun, lajeina tikan-, ketjun- ja kuulan tarkkuusheitot. Naisten sarjassa pelasi 8 ja miesten sarjassa 5. Tänä vuonna mukana oli 3 uutta naista tai siis eivät olleet olleet aiemmin. Kuitenkin he tulivat ja tekivät naisten sarjasta jännittävän, sillä yksi heistä voitti ja toinen tuli toiseksi. Ei siis huono juttu tulla. Naisten sarjan 3 parasta ovat Eila Paananen, Ritva Hynninen ja Paula Kaunismäki. Miesten sarjan 3 parasta ovat Harri Rinne, Jukka Sainio ja Sakari Kuismin. Ja koska palkintojen jako siirrettiin Kuusijärvitapahtumaan 19.8., niin me tapaamme uudemman kerran varmaankin lähes samalla porukalla. Ja toiveena on, että mukaan tulee muitakin, sillä sielläkin on leikkimielisiä kilpailuja ja kaikkea muuta kivaa.

Meitä oli paikalla: Riitta, Ritva, Ritva, Jaakko, Paula, Kiki, Arja, Sakari, Henna, Helga, Eila, Harri, Jukka, Liisa, Esko ja Elma.

Kiitos kaikille mukana olleille ja isäntinä toimineille Toukolan Teräksen väelle.

Teksti: Paula Kaunismäki