Rekolan Raikkaan pilvetön, aurinkoinen Kuusijärvi-iltapäivä 19.8.2020

21.08.2020

Teksti ja kuvat: Paula Kaunismäki

Jo perineeksi muodostunut Kuusijärvitapahtuma on yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista Rekolan Raikkaan veteraanien toimintasuunnitelmassa. Joka vuosi tapahtumaan osallistuu myös Uudenmaan alueen muiden seurojen jäseniä. Tapahtumaa ei haluttu perua kevään muiden tapahtumien tavoin, vaan uskottiin, että se voitaisiin järjestää. Aivan loppumetreille asti oli jännitystä ilmassa, sillä koronatilanne muuttui huonompaan suuntaan päivä päivältä. Oli seurattava tarkoin viranomaismääräyksiä ja -ohjeistuksia. Myös osallistujamäärän ajateltiin jäävän edellisiä vuosia pienemmäksi.

Meitä suosi kuitenkin aurinkoinen sää ja siten moni oli lähtenyt Kuusijärvelle tapaamaan tuttuja ja osallistumaan leikkimielisiin tekemisiin. Arviolta meitä oli paikalla noin 50 veteraania. Myös TUL:n Suur-Helsingin ja Uudenmaan piirien uuden toiminnanjohtajan, Aapo Räntilän, vierailu mahtoi lisätä kiinnostusta.

Tilaisuuden avasi Rekolan Raikkaan veteraanijaoston puheenjohtaja Jaakko Vastamäki. Hän kertoi kevään tilanteesta ja tulevan syksyn tapahtumista. Toiminnanjohtaja Aapo Räntilä kertoi lyhyesti itsestään ja esitti toiveen, että tuleva yhteistyömme olisi molempia osapuolia hyödyntävää. Koronatilanne asettaa toiminnalle haasteita, joista on kuitenkin yhdessä mahdollista selvitä. TUL:n Suur-Helsingin piirin veteraanijaoston puheenjohtaja Ritva Kima totesi tervehdyksessään, että oli hieno asia, kun paikalle oli tullut niin moni veteraani.

Alkusanojen jälkeen arvanmyynti lähti käyntiin, kahvipisteessä oli vilkasta ja grillissä lämpenivät makkarat. Eeva ja Ritva myivät arpoja. Anja ja Pirjo olivat kahvipisteessä, ja grillistä vastasivat Elma, Jaakko ja Jaska. Esko Sarkasen luontopolulle lähdettiin oman aikataulun mukaan. Kysymysten joukossa oli tuttuja, vanhoja kysymyksiä, mutta myös uusia ja hieman kinkkisiäkin. Luontopolun paras joukkue olivat Henna ja Riitta, toiseksi tuli ryhmä HAKS, kolmanneksi Reima ja neljänneksi Kari. Eskolla on aina luontoaiheisia palkintoja, kuten tälläkin kertaa. Voittajat saivat itse valita palkinnon, ja he valitsivat basilika- ja rosmariiniruukut, muille oli tavarapalkinnot.

Yhdessä olemisen lomassa heitettiin kuulan tarkkuusheittoa, jonka voitti Jouko, toiseksi tuli Kaija ja kolmannelle sijalle tulivat samoilla pisteillä Jussi, Kiki ja Paula. Lisäksi oli ketjunheittoa, jonka naisten sarjan voitti Leila, toiselle sijalle tulivat samalla pistemäärällä Ritva ja Terttu ja kolmantena oli Paula. Miesten sarjan voitti Harri, toiseksi tuli Kari ja kolmanneksi tuli Jyrki. Jaska jakoi palkinnot.

Harri järjesti Kuusijärven uudella hiekkarannalla leikkimielisen petankkikisan, johon osallistuivat mm. Riitta, Harri, Kirsti, Ville, Jyrki, Pertti ja Kari.

Annalan tapahtuman 6.8.2020 palkintojen jako siirrettiin tähän tapahtumaan. Kiki jakoi palkinnot. Naisten sarjan 3 parasta olivat Eila, Ritva ja Paula. Miesten sarjan 3 parasta olivat Harri, Jukka ja Sakari.

Jukka ja Liisa vetivät osallistujille kävelylenkin Sudentassu-sillalle. Kuusijärveltä kulkevat hyvät kävelytiet sillalle. Liisa oli valmistautunut hyvin esittelemään perustietoja sillasta, kuten sen, että silta on 126 metriä pitkä ja se on 20 metriä korkea ja kulkee Vanhan Porvoontien ylitse. Silta on kaunis. Jukka kertoi, että sillan iltavalaistus on upea näky, jota kannattaa tulla katsomaan.

Meissä ikäihmisissä on se hyvä puoli, että me olemme aina hieman etuajassa paikalla. Niin tälläkin kertaa – ja silloinhan on enemmän yhteistä aikaa tiedossa! Lisäksi olemme innokkaita tekemään kaikenlaista yhdessä. Pitkän hiljaisen kevään jälkeen ilman tapaamisia monille oli ilo tavata toisia ja juteltavaa riitti. Moni vanhempi henkilö oli kuuliaisesti noudattanut karanteenia ja nyt loppukesän rajoitusten lievennyttyä he olivat ensimmäisiä kertoja liikkeellä. Kaunis päivä ja yhdessäolo tekivät hyvää kaikille mukana olleille. Ne, joilla oli ollut hyvä arpaonni, lähtivät kotiin hymyssä suin. Tilaisuus oli onnistunut, mistä todisteena on liki 100 valokuvaa, joissa kaikissa näkyy iloisia, liikunnallisia ihmisiä.

Kiitos mukana olleille! Vielä on syksymmällä yhteistä tekemistä, kuten käynti Håkansbölen kartanolla, Olympiastadionin kierros ja Helsingin kaupunginteatterin tutustumiskierros. Lisäksi jotain uutta on luvassa, mistä tiedotetaan jäsenkirjeessä nro 3/2020 syyskuun alkupuolella.