Tanssin iloa Tampereella

12.02.2020

Tanssiväki  kokoontui totuttuun tapaan helmikuun alussa kisaamaan TUL:n ryhmätanssin ®avoimiin mestaruuskilpailuihin Tampereelle ja kertomaan meille kaikille miten tarinat taipuvat eri aiheiden ympärille hienoiksi pieniksi tanssiteoksiksi.

Pienet ohikiitävät esitykset jäävät nyt muistoihin elämyksinä ja ainutkertaisina juuri tästä kilpailusta.

Tampereella nähtiin kymmeniä erilaisia ja eri ikäisille valmistuneita tanssikoreografioita. Niiden toteutukseen tarvitaan sopiva ryhmä, idea, musiikki, puvustus, sekä innostus ja rohkeus heittäytyä tarinan vietäväksi ja aikaa! Parhaat teokset ovat kuin kuvaelmia, jotka tanssien esitetään.

Hervannan vapaa-aikakeskus Tampereella oli täynnä tanssi iloa, taitavia ja monipuolisia koreografioita, liikunnan kauneutta, menoa ja meininkiä, herkkyyttä, puhuttelevia aiheita ja huumoriakin.

Tähän tanssitapahtumaan osallistui 40 tanssiryhmää, 500 tanssijaa ohjaajineen eri puolilta Suomea ja järjestelyt hoituivat Rantaperkiön Iskun toimesta.

Oli hieno seurata myös yleisön kannustusta ja vahvaa läsnäoloa tässä tanssikilpailussa.

Se antoi esiintyjille voimia ja auttoi eläytymään tanssin aiheeseen ihan täysillä. Tapahtumathan ovat parasta paikan päällä nähtynä.

Varmasti nytkin yleisö nautti kisasta ihan yhtä paljon kuin esiintyjät!

Kannustusta tarvitaan aina pisteistä ja sijoituksista huolimatta. Kaikkien ryhmien työ saleilla on yhtä arvokasta vaikka palkintoa ei ehkä aina saakaan. Ennen kisaa saatetaan kyllä salaa miettiä, että kuka meidän sarjassa mahtaa sijoittua toiseksi!

Osallistuminen on kuitenkin tärkeääkin tärkeämpää ja eri aiheiset tanssiteokset palkitsevat myös muulla tavalla sekä esiintyjät että ohjaajat ja katsojat. Ja kaikille esitykselle on varmasti tilausta myös seurojen omissa juhlatilaisuuksissa tämän kilpailun jälkeen.

Kiitos kaikille mieliinpainuvista esityksistä ja onnea ja innostusta uusille koreografioille!

Tanssin maailma on aiheiden osalta loputtoman rikas!

Teksti: Aira Ikonen

Pääkuva: Jukka Hämeenniemi

Muut kuvat: Mauri Pennanen