Vehmersalmella tehtiin ennätyksiä villisti ja vapaasti

15.07.2024

Juoksuradat, joissa numerot yhdestä viiteen.

Vehmersalmella lauantaina 13.7. järjestettyjen perinnekentän kisojen nimi Villit ja vapaat tarkoitti sitä, että kaikki pääsivät mukaan ja lisenssiä ei kyselty. Kisoilla oli kuitenkin mestaruuskilpailun arvo, kun ratkottiin avoimet TUL:n perinnekentän mestaruudet.

Kisojen parhaasta tuloksesta vastasi Heinäveden Yleisurheilijoiden Sofia Nummi, joka heitti kiekkoa 27,35 metriä. Tulos on henkilökohtainen ennätys T 13 sarjassa. LepU:n Onni Holopainen teki kuulassa oman ennätyksen 8,05 P13 sarjassa, ja kiekko lensi 24,26 metriä. LepU:n Aino Holopainen teki hyvän sarjan T 11 sarjaan: kuula 7,41 m, kiekko 18,41 m, 40 metrin juoksun aika oli 7,5 ja 400 metriä meni aikaan 98,5. Seurakaveri Jesse Paasikivi P8v juoksi 40m aikaan 8,1 ja kuula lensi 4,00 metriä.

Aikuisurheilijat olivat mukana isolla porukalla. Mukana oli myös Suomen mestareita viikon takaisista SM-kilpailuista Oulusta.

Jyvväskylän Kenttäurheilijoiden Heikki Pesonen teki kovan tuloksen, kun 100 metriä meni aikaan 14,5. LepU:n Matti Kostamo työnsi kuulaennätyksensä 9,60 metriä M75 sarjassa.

M60 sarjan kiekossa käytiin hyvä kilpailu. Rauhalahden Pekka Heiskanen voitti tuloksella 36,03, Toinen oli Joensuun Katajan Jari Nevalainen tuloksella 31,14 ja kolmas Polvijärven Alpo Vuorma 25,03 heitolla. Kuulan voitti Jari Nevalainen 10,71 tuloksella.

M75 sarjan kiekon paras oli Muuramen Yrityksen Lauri Laakso tuloksella 19,05 metriä.

LepU:n Seppo Tuomainen juoksi 3000m hyvin aikaan 12.10,5 M55 sarjassa. 400 metrin aika oli 76,9. M40 sarjan kuulassa LepU:n Timo Tolppanen rikkoi 10 metrin rajan tuloksellan 10,13. Eka kertaa yleisurheilukisoissa mukana ollut Joensuun Punttipoikinen Waltteri Eerola heitti kiekkoa lupaavasti 27,97 metriä. Rauhalahti Road Runnersin Tapio Valtonen voitti N60 sarjan 400 metrin kisan ajalla 80,4 ja 100 metrin aika oli 15,4.

N60 sarjan kiekon voittaja Kirsi Vuorma lennätti limpun 17,26 metrin päähän heittoviivasta. Heinäveden Saila Konttinen työnsi kuulaa 7,70 ja kiekko lensi 21,27.

Onnittelut kaikille kisoissa menestyneille!

M60: 1) Jari Nevalainen JoKa 10,71 2) Tapio Valkonen RRR 8,78

M75: 1) Matti Kostamo LepU 9,60 2) Lauri Laakso MuuY 7,57 3 ) Heikki Tajakka PiVe 5,20

M55: 1) Veli- Lauri Konttinen HeiYU 21,95

M60: 1) Pekka Heiskanen RRR 36,03 2) Jari Nevalainen JoKa 31,14 3) Alpo Vuorma Polvijärvi 25,06

M75: 1) Lauri Laakso MuuY 19,05

N60: 1) Kirsi Vuorma Polvijärvi 17,26

N40: 1) Saila Konttinen HeiYU 21,27

T13: 1) Sofia Nummi HeiYU 27,35

T11: 1) Aino Holopainen LepU 18,41