Perinne jatkui TUL:n Järvi-Suomen piirin mestaruusmaastoissa

07.05.2024

Kolme urheilijaa mitalit kaulassa, taustalla urheilukenttä.

Juha Hytönen ja Birgi Putkonen juoksivat mestareiksi.

Leppävirran Urheilijat järjestivät ja perinteiseksi muodostuneen kesän avauskilpailun TUL:n Järvi- Suomen piirinmestaruusmaastot maanantaina 6.5. Leppävirran urheilukentällä. Vaikka monessa piirissä on maastojuoksuja ei enää järjestetä, Leppävirran Urheilijat kunnioittavat perinteitä. Tänäkin vuonna kilpailuun tuli osallistujia monesta seurasta.

Varkauden Kenttä-Veikkojen Juha Hytönen oli päivän paras juoksija miesten sarjassa: 2,6 kilometrin matkan aika oli 10,08. Toiseksi juoksi Vesannon Kauko Rissanen ajalla 10,41. Leppävirran Urheilijoiden Seppo Tuomainen oli kolmanneksi nopein ajalla 10,45. Naisten sarjojen nopein oli Rauhalahti Road Runnersin Birgi Putkonen ajalla 11,59.

Kuopion Reippaan Markku Kiljander voitti M65 sarjan ajalla 12,59. Toinen oli LepU:n Martti Semi ajalla 15,23. LepU:n Ari Hulkkonen voitti M70 sarjan ajalla 15,24.

Rauhalahden Pekka Heiskanen voitti M60 sarjan 2 kilometrin kilpailun ajalla 11,14. LepU:n Pentti Riikonen käveli 2 km aikaan 14,20. Myös LepU:n nuoret juoksivat mestareiksi: P13v Onni Holopainen juoksi 1 km aikaan 3,57. Aino Holopaisen aika T11 sarjan kilometrillä oli 5,06, ja Miska Ja Markus Takkunen juoksivat oman ikäluokkansa mestareiksi.

Tulokset, Avoimet TUL:n Järvi- Suomen piirinmestaruusmaastot Leppävirralla 6.5.2024:

Matka 2,6 km

M yleinen 1) Kauko Rissanen – Vesanto 10,41

M55: 1) Juha Hytönen – VarkKV 10,08 2) Seppo Tuomainen – LepU 10,45 3) Matti Vainikainen – RRR 12,34

M65: 1) Markku Kiljander – KuoRe 12,59 2) Martti Semi – LepU 15,23

M70: 1) Ari Hulkkonen – LepU 15,24

N55: 1) Birgi Putkonen – RRR 11,59

2 km M60: 1) Pekka Heiskanen – RRR 11,14

2km kävely M70: 1) Pentti Riikonen – LepU 14,20

1 km P13: 1) Onni Holopainen – LepU 3,57

1km T11: 1) Aino Holopainen – LepU 5,06

O,8km P10: 1) Miska Takkunen – LepU 5,01