European Fairplay Movement yleiskokous pidettiin keskiviikkona Brysselissä

02.06.2022

European Fairplay Movement (EFPM) on perustettu 1994 ja sen kotimaa vaihtui Itävallasta Belgiaan 2021, koska uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Philippe Housiaux Belgiasta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun uusi presidentti Philippe Housiaux johti kokousta sen jälkeen, kun päämaja siirrettiin Wienistä Euroopan sydämeen Brysseliin.

Järjestön tarkoitus on olla reilun pelin lähettiläs ja yhteistyökumppani Euroopassa. Tehtävänä on kannustaa, tukea ja kampanjoida reilun pelin arvojen, kuten yhdenvertaisuuden ja kunnioituksen puolesta.

Pääasiassa järjestön jäseninä ovat kansalliset olympiakomiteat, mutta esimerkiksi Suomesta jäsenenä on TUL ja Itävallasta ASKÖ. Järjestössä on jäseniä lähes 30. Hallituksessa istuu 9 jäsentä ja heidät valitaan neljän vuoden välein. TUL:n toinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi toimi TUL:n ja Suomen edustajana kokouksessa.

Yleiskokous alkoi merkittävillä puheenvuoroilla, kun Euroopan olympiakomitean puheenjohtaja Spyros Caparalos (online) ja Anne D´leteren Belgian paralympiakomitean kunniapuheenjohtaja pitivät alustukseet kokouksen alkuvaiheessa.

Yleiskokouksessa käsiteltiin järjestön uusi strategia sloganilla ”Fair play – spirit of sport” (Reilu peli – urheilun henki). Tulevaisuudessa EFPM tulee olemaan enemmän yhteydessä kansallisiin järjestöihin, jotta reilu peli saataisiin näkyväksi myös kansallisella tasolla. Tulevassa marraskuun kokouksessa tullaan jakamaan reilun pelin palkintoja. Niitä voivat hakea kaikki jäsenjärjestöt ryhmille tai yksittäisille henkilöille. Lisäksi uuden strategian keskustelussa esitettiin hyviä näkemyksiä vihreän/valkoisen kortin käytön lisäämisestä.

CSIT:n terveiset yleiskokoukselle toi CSIT:n varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi. Hän korosti hedelmällistä yhteistyötä CSIT:n ja EFPM:n välillä.

Lue lisää European Fairplay Movementin nettisivuilta.