HYVÄN OLON PÄIVÄT KISAKESKUKSESSA

28.11.2022

Teksti ja kuva: Paula Kaunismäki

Riku Ahola yhteyshenkilönä ja Kisiksen henkilökunta toteuttajana, toteutui kaksipäiväinen iloisen liikunnan ohjelma Kisiksessä. Meitä TUL Uudenmaan piirin veteraaneja oli 22. Näitä päiviä oli ajateltu jo keväästä lähtien, kyselty ja mietitty osallistumista. Ja kun päivät alkoivat, tapasimme Kisiksen päärakennuksen sisääntulossa iloisesti tervehtien, vaikka kaikki eivät edes tunteneet toisiaan. Anna piti tuloinfon, kertoi alueesta ja lyhyesti päivien ohjelmasta. Toisena päivien liikuttajana toimi Jari.

Ruoka kuuluu Kisiksessä päiväohjelmaan ja niin mekin aloitimme lounaalla, jonka jälkeen majoituimme. Ensimmäisenä ohjelmassa oli senioritanssit sekä seniorijumppa. Kukin sai valita mihin osallistui ja teemana oli, että kukaan ei epäonnistu ja jokaista kannustetaan osallistumisesta. Iltapäivä jatkui jousiammunnalla sekä sisäkurlingilla. Kaikki onnistuivat, toinen paremmin, toinen hieman huonommin, mutta kukaan ei ollut huono. Ja kaiken tämän jälkeen oli maittava päivällinen.

Ilta vietettiin yhdessä laulaen, Eko, Velkka ja Elkku säestivät, soittimina kitarat ja viulu. Tämän jälkeen Eko piti tietovisan visaisine kysymyksineen. Voittajajoukkue kuitenkin selvisi, kunhan kaikki olivat yrittäneet parhaansa. Pienen tauon jälkeen aloitettiin karaokeilta. Lauluja oli tarjolla reilusti, mutta laulajia vain rohkeimmat eli Eko, Velkka, Elkku sekä Reima. Kuulijat viihtyivät ja lauloivat taustalla.

Tiistai aloitettiin aamiaisella. Tasapainorata ja kehonhuolto sekä vesijumppa olivat vaihtoehtoja aamupäivälle ja kiirettä siis piti. Vaan kaikki ehtivät tehdä sen, mitä halusivat. Aamupäivä lopetettiin rentoutusharjoitukseen. Ja siitä pikapikaa lounaalle. Lounaan jälkeen oli leikkimieliset kisat. Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään ja niin oli valmiina sinisten, punaisten ja keltaisten kisat. Paitsi että kaikki voittivat ja kaikille hurrattiin. Kisan aikana jokaisesta onnistumisesta sai muilta ryhmän jäseniltä kehuja.

Meille ikäihmisille on tärkeää muistaa asioita, harjoittaa muistia ja käyttää sitä harjoitusten kautta arkisissa askareissa. Toinen muistaa helposti, toinen tarvitsee tukea ja apuvälineitä. Muistia voi virkistää erilaisilla virikkeillä ja leikkimieliset tekemiset tuovat iloa arkeen, yhdistävät ihmisiä sekä auttavat selviämään arjesta. Viimeisenä vaan ei vähäisempänä, mekin harjoittelimme muistia tikkuleikillä sekä kuvien ja sanojen avulla.

Päivät päättyivät iltapäiväkahviin ja sen jälkeen lähdimme tyytyväisinä kimppakyydeillä kohti kotia.