Hyvän olon viikonloppu Rajaniemessä

20.09.2023

Viisi ihmistä hiekkakentällä heittämässä palloa.

Eläkkeensaajien omistama Rajaniemen lomakeskus sijaitsee Siekkisjärven rannalla Virroilla. Se tarjosi jo kolmantena vuonna peräkkäin toimivat puitteet TUL:n Seniorivaliokunnan ja Aikuisten harrasteliikunnan valiokunnan yhteisesti järjestämille Hyvän olon päiville 15.–17.9.  Hyvät tilat ja maukas kotiruoka liikuntapainotteisen ohjelman lisäksi saivat osallistujilta kiitosta.

”Olin nyt mukana kolmatta kertaa ja aina tänne on mukava tulla”, kertoi Kaarinan Uraa edustava Hanna Lehtonen.

”Pidän tästä kauniista, hyvin hoidetusta paikasta ja todella hyvästä ruuasta. Ohjelmaakin on juuri sopivasti ja siihen voi osallistua oman kuntonsa ja vointinsa mukaan, näin todella saan kokea hyvän olon tunteen.”

Bocciaa, ketjunheittoa ja bingoa

Sateen uhka väistyi perjantaina, ja niin voitiin käynnistää viikonloppu lämpimässä ja aurinkoisessa syyssäässä. Alkuhiet otettiin sauvakävelylenkillä, jossa ahkerimmat kävelijät hankkivat samalla lisää askelia käynnissä olevaan TUL:n Askelkisaan. Ohjelmaa jatkettiin kisailemalla ulkobocciassa ja ketjunheitossa. Ei ollut tarkoitus kilpailla, mutta kilpailuksihan se meni molemmissa lajeissa. ”Keltaiset” olivat vahvoja bocciassa voittaessaan lähes jokaisen erän. Ketjunheitossa puolestaan seniorivaliokunnan sihteerinäkin toimiva Kimmo Kamppila pesi vastustajansa ylivoimaisella kahden kierroksen yhteistuloksella 53.

Päivien muuta liikunnallista ohjelmaa olivat lavis ja tuolijumppa. Vetäjänä toimi innostava Aija Karhulahti, joka miehensä Jukka Karhulahden kanssa vastasi suurimmasta osasta päivien ohjelmatarjontaa.

Illat vietettiin Siekkissalissa pelaten bingoa, laulellen ja tanssien. Eikä sovi unohtaa rantasaunan lempeitä, rentouttavia löylyjä ja uintia Siekkisjärven 17 asteisessa vedessä. Muutamat uskaltautuivat myös aamu-uinnille.

Tekemiseen tarvitaan motivaatio ja tavoitteet

Tämänvuotisesta luento-osuudesta vastasi Veli-Matti Friman. Hyvinvoinnista puhuessaan Friman sanoi viisaasti, että ”valinta on itsellä, miten elää ja mitä tekee”.

Ihminen voi ihan itse päättää miten asiat nähdään, ollaanko positiivisia vai negatiivisia. Motivaatio, asenne ja itselle asetetut tavoitteet nousevat kärkeen kaikessa tekemisessä. Jos ihminen jostain innostuu, niin juuri sen asian tai ne asiat hän tekee mielellään. On tärkeää, mitä tietää, mutta vielä tärkeämpää on, mitä tekee sillä, mitä tietää. Kaikessa kannattaa tehdä parhaansa, kaivaa itsestään omat voimavarat. Nämä kaikki omat valinnat vaikuttavat siihen, miten hyväksi olonsa tuntee.

Hierontaa ja muitakin hoitoja

Tällä kertaa Rajaniemessä oli tarjolla myös hierojan ja vyöhyketerapeutin palveluja. Hieroja Jussi Palanneelta oli mahdollisuus saada paitsi hierontaa myös nikama- ja nivelkäsittelyä. Diplomivyöhyketerapeutti Aija Karhumaa puolestaan antoi vyöhyketerapian lisäksi korvakynttilähoitoja, reikiä ja intialaista päähierontaa. Nämä palvelut olivat hieno lisä ohjelmaan. Ja niistä ehdittiin myös nauttia muun ohjelman lomassa. Itse kävin puhdistamassa korvani kynttilähoidolla, ja se todella puhdisti korvat ja paransi kuuloa.

Onnistuneet Hyvän olon päivät saavat jatkoa taas ensi vuonna. Ajankohta on 13.–15.9., mutta missä ollaan, se ratkeaa myöhemmin.

Teksti ja kuvat: Irja Appelroth